phase Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Biedny Amoorek, mam nadzieje, że ze zdrówkiem będzie dobrze !! Quote
Ty$ka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Ja też trzymam kciuki, by nie było to nic poważnego... Quote
Sonka95 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='whiteterrier'] No mi się ona właśnie straasznie podoba :D A ty masz jakąś upatrzoną? ;> Mi się najbardziej podoba nr. 15 , 18 , 21 , 23 , 25 i , któryś z tych wezmę :cool3: Quote
whiteterrier Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Ej kochane słuchajcie... Dziś ważyłam Amoora i się przeraziłam.. Waży 9,5 kg :o Nie wiem czy to przez mięśnie, bo wiadomo, że są cięższe niż tłuszcz, ale mi jakoś pasowało jak młody ważył jakoś 8 kg.. Ale naprawdę nie wiem.. Zrobiłam na szybko zdjęcie żebyście oceniły.. Quote
Bejkowa Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Toć on ma taką figurę że pozazdrościć tylko :D A tak przy okazji , to ma zajebi.sty włos na grzbiecie :loveu: Quote
phase Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Przesadzasz Ciotka, wygląda super! Serio. ;) Quote
lasoa Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='whiteterrier'] Znaczy ja mu ufam bezgranicznie bo niejednego mojego psa już uratował.. Ale będziemy jechać chyba do kliniki na dogłębne badania. A kto ma fejsbuka to zapraszam do oglądania :D https://www.facebook.com/photo.php?v=528453220528349 Nie ufam żadnemu bezgranicznie... Mam fejsbuka ale nie działa :( Amoorek wygląda ok :) Ale brudas z niego :D Quote
whiteterrier Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Już sie przestraszyłam, że mi znowu tata psa zapasł bo były czas, że był kwadratowy w sumie takie jak West powinien być, ale mi się tak nie podoba i wolę jak jest chudszy to szybciej biega i wyżej skaczę.. ale ja nie dobra :evil_lol: Bejkowa - włos na grzbiecie to jego najlepszy włos :D lasoa - ja temu też nie bezgranicznie, ale bardziej niż innym :) Może dlatego, że nie masz mnie w znajomych.. a tu kolejny filmik :D https://www.facebook.com/photo.php?v=529211917119146&set=vb.100000910274566&type=2&theater Polecam obejrzeć z głosem ;p Quote
Sonka95 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Amoor nie jest gruby ;) a mi filmik się nie pokazuje .... :-( Quote
Ty$ka Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Ej, czemu na fejsie? :( Wg mnie jest OK z wagą, ale ocena na podstawie samego zdjęcia jest trochę z d... wyjęta ;) Quote
whiteterrier Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 lasoa napisał(a):whiteterrier wysłałam Ci pw :) zaprosiłam :D Sonka95 napisał(a):Amoor nie jest gruby ;) a mi filmik się nie pokazuje .... :-( Pewnie dlatego, ze nie masz mnie w znajomych :-( Ty$ka napisał(a):Ej, czemu na fejsie? :( Wg mnie jest OK z wagą, ale ocena na podstawie samego zdjęcia jest trochę z d... wyjęta ;) Bo przez telefon nie umiem inaczej dodawać XD To zapraszam do siebie do ocenienienia :D Quote
Ty$ka Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Chętnie, ale gdzie są dokładnie te Przelewice? :D Quote
whiteterrier Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Ty$ka napisał(a):Chętnie, ale gdzie są dokładnie te Przelewice? :D Koło Szczecina ;d Quote
whiteterrier Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Angi napisał(a):a ile on waży? :D 9,5 kg ;d a twoja ? Quote
whiteterrier Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Angi napisał(a):trochę więcej :D czyli ? ;> bo nie wiem ile jeszcze Amoor może przytyć :evil_lol: Quote
angineuuka Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 na pewno nie zeszła poniżej 10 kg. ;) Dawno jej nie ważyłam :D Quote
whiteterrier Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Przeglądam sobie zdjęcia z wystaw i... Cudo :loveu: tata się zakochał :D Kupię sobie psa pod nazwisko :> Kupują psa żeby pasował do butów, włosów, torebki to ja sobie kupię do nazwiska, a co! Ciekawe czy wysoko po frisbee umie skakać :diabloti: Quote
Ty$ka Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 whiteterrier napisał(a):Koło Szczecina ;d Łeeee to za daleko :) CzW są boskie, ale są to cholernie charakterne psy, fascynuję się nimi dopiero 2lata, ale przez te 2lata utwierdziłam się w tym, że dopiero, gdy odchowam kilka psów ras uznawanych za trudne i będę miała czas, by poświęcić się psu 100% to wtedy podejmę decyzję o wilczaku ;) Quote
angineuuka Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 ja psa pod nazwisko to chyba musiałabym mieć cziłke :P Quote
whiteterrier Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Ty$ka napisał(a):Łeeee to za daleko :) CzW są boskie, ale są to cholernie charakterne psy, fascynuję się nimi dopiero 2lata, ale przez te 2lata utwierdziłam się w tym, że dopiero, gdy odchowam kilka psów ras uznawanych za trudne i będę miała czas, by poświęcić się psu 100% to wtedy podejmę decyzję o wilczaku ;) Może gdzieś, kiedyś się uda :D Mój tata zakochał się w tym psie jakoś 3 lata temu a ja od tego czasu się przekonuję i coraz bardziej zakochuję :loveu: tata stwierdził, że mamy na niego dobre warunki bo tyle wypasów, lasów itp, że szok. A chciałby hodować takie Wilczaki takie prawdziwe co tropią, są aktywne i wgl nie maja takiej budowy owczarkowatej tylko proste nogi. Czyli takie wilki, o :) Ale stwierdził, że jak mu nie pomogę to nic z tego. Ja na razie powoli się przekonuję, ale moim marzeniem jest DONek. Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby mieć DONka i Wilczaka :diabloti: Angi napisał(a):ja psa pod nazwisko to chyba musiałabym mieć cziłke :P Hahaha chihuahua nie jest zła :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 A ja pod swoje nazwisko to bym musiała brać... brać psa, co ma powiązane z siarką :icon_roc:whiteterrier napisał(a):Może gdzieś, kiedyś się uda :D Mój tata zakochał się w tym psie jakoś 3 lata temu a ja od tego czasu się przekonuję i coraz bardziej zakochuję :loveu: tata stwierdził, że mamy na niego dobre warunki bo tyle wypasów, lasów itp, że szok. A chciałby hodować takie Wilczaki takie prawdziwe co tropią, są aktywne i wgl nie maja takiej budowy owczarkowatej tylko proste nogi. Czyli takie wilki, o :) Ale stwierdził, że jak mu nie pomogę to nic z tego. Ja na razie powoli się przekonuję, ale moim marzeniem jest DONek. Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby mieć DONka i Wilczaka :diabloti: Z tego co wiem to morze jest wielkie i głębokie, więc wiesz :diabloti: Akurat dla CzW las nie jest priorytetem, bo potrzebują dużo, dużo, dużo socjalki, kiedy rzadko wychodzą w miasto dziczeją. No i potrzebują o wiele więcej aktywności niż pospolity ONek, gronek, haszczak, a nawet AH. Równowaga pomiędzy aktywnością fizyczną a psychiczną u nich musi być zachowana, ale jeśli szuka ktoś psa do tropienia i nie oczekuje od pupila, by charakterem przypominał ONka i nie lubi swojego wyglądu domu :diabloti: to z CzW będzie szczęśliwy ;) Także u mnie jak CzW to dopiero za jakieś 15 lat ^^ Trzymam kciuki, by Wasze marzenia się spełniły ;) Quote
whiteterrier Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Ty$ka napisał(a):A ja pod swoje nazwisko to bym musiała brać... brać psa, co ma powiązane z siarką :icon_roc: Z tego co wiem to morze jest wielkie i głębokie, więc wiesz :diabloti: Akurat dla CzW las nie jest priorytetem, bo potrzebują dużo, dużo, dużo socjalki, kiedy rzadko wychodzą w miasto dziczeją. No i potrzebują o wiele więcej aktywności niż pospolity ONek, gronek, haszczak, a nawet AH. Równowaga pomiędzy aktywnością fizyczną a psychiczną u nich musi być zachowana, ale jeśli szuka ktoś psa do tropienia i nie oczekuje od pupila, by charakterem przypominał ONka i nie lubi swojego wyglądu domu :diabloti: to z CzW będzie szczęśliwy ;) Także u mnie jak CzW to dopiero za jakieś 15 lat ^^ Trzymam kciuki, by Wasze marzenia się spełniły ;) Mieszkamy na wsi, więc socjalizował by się pewnie na wystawach a z naszym popedem na pierwszą pojechał by pewnie od razu do przybyciu do nas :diabloti: A aktywność będzie miał zapewnioną aż nadto a jak kupimy działkę ( już wkrótce ) to będzie miał z kim szaleć, byle by nie pozostawić go samemu sobie :) Na szkolenie też będziemy chodzić bo już tata wstępnie gadał z panem co szkoli psy, naszym "kolegą od wystaw" :D Oczywiście u mnie nr. 1 jest teraz DON i wmawiam tacie, że łatwiej nam będzie z DONem ale on swoje, że tyle psów już wychował i sobie poradzimy. Ale ten piękny widok jak Wilczak stoi przy wschodzącym słońcu na polu ah :loveu: Quote
Recommended Posts