Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Patik']http://i49.tinypic.com/2coitzc.jpg :loveu:
http://i49.tinypic.com/2h5vhnk.jpg szczerze,nie chciałoby mi się ,aż tak pielęgnować,tak długaśnych włosków :evil_lol: a zresztą z moją i takmi długimi włoskami,po spacerze byłoby odplątywanie dredów,błota,liści itp.:evil_lol:

http://i45.tinypic.com/o74wts.jpg "jak zaraz mi nie dasz tego ciasta,to inaczej sobie porozmawiamy' :diabloti:

Też bym nie chciała psa z aż tak bujną fryzurą ;p
A tamto to było raczej 'zdycham! nie przeszkadzaj mi!' XD

[quote name='phase']http://i45.tinypic.com/o74wts.jpg zdjęcie mega i ta mina. :loveu:

Mina zabójcy :> XD

[quote name='Natalia&Cody']Jaka mordeczka fajna :loveu:

Hehe dziękujemy :loveu:

Posted

[quote name='HexaWHWT']tylko w weekendy w domu? to co z Amoorem? jest wtedy z Tobą, czy zostaje w domu z rodziną? :o[/QUOTE]

Amoor jest z całą moją rodziną. Z tatą najwięcej. Niestety gdybym uczyła się dalej tak, że mieszkałabym w domu skończyłabym zamiatając ulice. Amoor ma się dobrze, tata jeździ z nim na rowerze, szkoli go itp. A w weekendy dużo pracujmy, dlatego nie odczuwa tak braku mnie.

Posted

na pewno odczuwa ten brak. ;)
a nie zastanawialas sie nad tym biorac go? myslalas, ze bedziesz chodzic do szkoly gdzies blizej? z calego serca wspolczuje. Ja wlasnie jestem sobie na weekend u babci i moje sloneczko zostalo z mama w domu i boje sie co by tylko jej smaczkow za nic nie dawala. No ale ogolnie tesknilabym niesamowicie za Hexa.
A skoro nie teskni za toba to widocznie polubil bardziej twojego tate i moze lepiej sie mu pracuje z nim niz z toba? fajnie, ze tato wzial na siebie ten obowiazek bo Amoor jest mlodym psem, ktory wciaz potrzebuje tego czego potrzebowal wczesniej.

Posted

[quote name='HexaWHWT']na pewno odczuwa ten brak. ;)
a nie zastanawialas sie nad tym biorac go? myslalas, ze bedziesz chodzic do szkoly gdzies blizej? z calego serca wspolczuje. Ja wlasnie jestem sobie na weekend u babci i moje sloneczko zostalo z mama w domu i boje sie co by tylko jej smaczkow za nic nie dawala. No ale ogolnie tesknilabym niesamowicie za Hexa.
A skoro nie teskni za toba to widocznie polubil bardziej twojego tate i moze lepiej sie mu pracuje z nim niz z toba? fajnie, ze tato wzial na siebie ten obowiazek bo Amoor jest mlodym psem, ktory wciaz potrzebuje tego czego potrzebowal wczesniej.[/QUOTE]

Nie mogę go wziąć bo mieszkam u rodziny i nie miał by kto tam zajmować się psem, więc biorąc go zrobiłabym mu większą krzywdę.
Ja tęsknie za nim strasznie on przez pierwsze 2 tygodnie też nie mógł sobie miejsca znaleźć.
Tata jest nauczony kiedy i gdzie dawać smaki, choć przez niego zwiększyła się u niego agresja która ( o dziwo ) występuję tylko, gdy 'prowadzi' go mój ojciec.
Amoor woli pracować ze mną bo, gdy jestem ja i tata wyda mu komendę najpierw patrzy na mnie czy, aby na pewno ma to zrobić.
Po prostu woli mojego tatę pod tym względem, ze na więcej mu pozwala.
A pana wybrał już sobie na początku, gdy tylko u nas zamieszkał. :>

Posted

[quote name='omry']Aż do Was przyszłam :)
Amoorek jest świetny :) Jak reaguje na duże samce? Nie będzie miał problemu z Iwanem? :)[/QUOTE]

Witamy :loveu:
Amoor reaguje różnie, wszystko zależy od nastawienia drugiego psa :shake:
Ale z dużymi psami różnych płci jest wychowany, więc nie powinno być problemu :D

Posted

[quote name='whiteterrier']Witamy :loveu:
Amoor reaguje różnie, wszystko zależy od nastawienia drugiego psa :shake:
Ale z dużymi psami różnych płci jest wychowany, więc nie powinno być problemu :D[/QUOTE]

Ze strony Iwana na pewno nie będzie problemu, on uwielbia wszystkie psy :) Tyle, że Iwan się bawi tylko z dużymi, na małe psy nie traci czasu, co to za zabawa :evil_lol: On się pewnie przywita i będzie biegał sam, Avril natomiast nie da spokoju Amoorkowi, zobaczysz :evil_lol:

Posted

[quote name='omry']Ze strony Iwana na pewno nie będzie problemu, on uwielbia wszystkie psy :) Tyle, że Iwan się bawi tylko z dużymi, na małe psy nie traci czasu, co to za zabawa :evil_lol: On się pewnie przywita i będzie biegał sam, Avril natomiast nie da spokoju Amoorkowi, zobaczysz :evil_lol:[/QUOTE]

Amoor uwielbia się bawić z każdym psem :D
Lubię go pociągnąć za ucho i spieprzyć jak niby nigdy nic, albo tyrknąć noskiem od niechcący i biegać :D
Już nie mogę doczekać się spaceru :loveu:
Trzeba będzie to uwiecznić :D

Posted

[quote name='whiteterrier']Amoor uwielbia się bawić z każdym psem :D
Lubię go pociągnąć za ucho i spieprzyć jak niby nigdy nic, albo tyrknąć noskiem od niechcący i biegać :D
Już nie mogę doczekać się spaceru :loveu:
Trzeba będzie to uwiecznić :D[/QUOTE]

No, jak tylko odbierzemy samochód to się odezwę i od razu się umówimy :)

Posted

[quote name='omry']No, jak tylko odbierzemy samochód to się odezwę i od razu się umówimy :)[/QUOTE]

Ok, będę czepiać z niecierpliwieniem :)
A będziecie może na wystawie w Gorzowie ew Poznaniu?
Bo wszystkich się pytam może kogoś znajomego spotkam :D

Posted

[quote name='whiteterrier']Ok, będę czepiać z niecierpliwieniem :)
A będziecie może na wystawie w Gorzowie ew Poznaniu?
Bo wszystkich się pytam może kogoś znajomego spotkam :D[/QUOTE]

Niee, na wystawy to my tylko do Szczecina jeździmy co roku :)

Posted

Ostatnio Amoor miał straszne problemy żołądkowe. Wymiotował dalej niż widział, był ospały, nie pił. Sądzę, że to przez karmę z firmy Wolfsblut. Nie wiem czy ostatnio zmienili jej skład czy jak, ale zawsze było ok a teraz.. Dlatego przeszliśmy na weterynaryjną dietę RC a dokładniej Royal Canin Senstives Control. Mały pochłania ( dosłownie! ) ją od tygodnia i o dziwo wszystkie objawy ustąpiły + nie ma luźnych kup ani tego typu rzeczy. Mam zamiar zamówić też puszki bo na razie jest na samej suchej i na niczym więcej. Mam nadzieję, że za 2-3 miesiące wszystko już będzie okej i będziemy mogli wrócić do jakieś Acany, która najlepiej mu służyła. Ale ile my mamy problemów z jedzeniem to głowa mała. W dodatku znalazłam u Amoora kleszcza i teraz jest pod ścisłą obserwacją, czy aby choroby od tego paskudżctwa nie załapał. I mam kilka fotek tego potwora, niestety domowych bo na dworze tylko pada i pada. :shake:

Posted

[quote name='Bejkowa']Kleszcze to okropność , ale odkąd mamy obroże bayera , nie złapała żadnego :eviltong:
Więcej zdjęć !

Muszę spróbować tej obroży bo już tyyylu próbowałam :shake:
Więcej zdjęć będzie wkrótce :eviltong:

[quote name='phase']cudo, cudo, cudo, cudo. :loveu: http://i47.tinypic.com/1xxm9y.jpg

A jak zdrówko Amorka?

Amoor już na szczęście czuję się dużo lepiej :) Ale zamawiamy wór 7 kg i kontynuujemy kuracje, mam nadzieję, że po tym wszystko na dobre się uspokoi...

[quote name='Patik']Jaka kruszynka była taki dzieciak,teraz już wygląda na porządnego faceta :D

Oj kiedyś to była taaaaka kruszynka :loveu:
A teraz biceps, triceps.. :evil_lol: