Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

LOLA-adoptowana

Obecnie przebywa u mnie w DT.
http://www.dogomania.pl/threads/223329-Oferuj%C4%99-BEZPLATNY-DT-opolskie-zaj%C4%99te
Miałam na chwile obecną nie przyjmować psów w ramach DT, dopiero po świętach, ale jak dowiedziałam się co ten maluch przeszedł, nie mogłam jej zostawić i przyjęłam ją do siebie. Lola została znaleziona wraz z matka i innymi maluchami w lesie. Tam je urodziła...
Wszystkie szczeniaki znalazły DS, Lola też. Jednak w piątek wieczorem suczka została zwrócona, pod pretekstem ,że rodzina która ją zaadoptowała wyjeżdża i nie może zabrać psa ze sobą. Lola wróciła.... wychudzona, z infekcją uszu, noska, i oka.
W sobotę trafiła do mnie. Od razu rzuciła się na jedzenie i wodę, tak jakby tam ją głodzili.
Lola jest chora na Nużycę
Dostała maść, którą trzeba smarować jej uszka, nosek i oczko, żeby nie wydrapała sobie ich bardziej.

Lola waży ok. 6,3 kg, jest małą wesołą,radosną i aktywną suczką w kolorze beżowym, jednak mordka i ogon są częściowo czarne. Jak na szczeniaka przystało wciąż wariuje i bawi się z innymi psami.Większość dnia jeszcze przesypia. Przyswaja każdy rodzaj karmy(suchą, gotowaną,puszki, konserwy). Na spacerach jest spokojna. Bardzo ładnie chodzi na smyczy.
Lola jest odrobaczona i zaszczepiona, obecnie jest w trakcie leczenia.
Zdjęcia nie oddają jej pełnego uroku, o wiele ładniej wygląda na żywo :)

BAZAREK Z RÓŻNOŚCIAMI NA RZECZ LOLI: http://www.dogomania.pl/threads/224477-Kolczyki-torebki-i-apaszki-dla-Pa%C5%84-do-31.03.2012!!-Zapraszaaaaaaaaaaaaamy-!-%29

CEGIEŁKOWY :
http://www.dogomania.pl/threads/224611-Cegie%C5%82ka-w-postaci-motylka-dla-chorej-Loli-do-6.04.12-%29?p=18827477#post18827477

Rozliczenie
-45zł wizyta u weta (maść + zeskrobina)
-35zł wizyta u weta ( nakrapianie)
-20zł witaminy
+z cegiełkowego bazarku: 79 zł
+stokrotka.af :10zł

Edited by Ewelinaaa
  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie, nie z Małych Braci.
Z Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami (TOZ) :)

MAdzialenos możesz podawać mój email i gg w ogłoszeniach , a telefon do Pani Ani która jest wolontariuszem w TOZ :) Wyśle ci dane na PW.

Posted

[quote name='Madzialenos']Loluśka ogłoszona na :
www.lento.pl
www.petworld.pl
www.morusek.pl
www.szarik.pl
www.gumtree/opolskie.pl
www.e-gratka.pl
www.przygarnijzwierzaka.pl
www.adopcje.org

Jest bardzo młoda więc to kwestia max 2 tygodni na to że znajdzie domek :)

Dziękuje serdecznie, te ogłoszenia z pewnością nam pomogą ; )

Mam nadzieję, ze znajdą sie odpowiedzialni ludzie którzy zaadoptują Lolkę,jednak nie każdy chce adoptować chorego psiaka. :)
Wszystko jest do wyleczenia, kwestia czasu..

Posted

Ewelinaaa napisał(a):
Dokładnie tak :)
Jest strasznie słodka. Jak się na nią popatrzy to serduszko mięknie :)

Nie dziwię się, że i Tobie serce zmiękło. Że też malutka musiała trafić na takich...:angryy:
Ale teraz będzie już dobrze, znajdzie wkrótce swoich wspaniałych ludzi :)

Posted

Oj, szkoda : (
Ja odkąd pamiętam sprowadzałam do domu zwierzęta: myszki, chomiki, szczurki, rybki, psy, kotów nie lubie ;p Mama nie była ze mnie zadowolona, ale jakoś dało rade ją przekonać i zwierzaki zostawały.
Teraz mam nawet u siebie 2 psy i królika, i mama jeszcze się nie zdenerwowała ;D