Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Razem z Paryskiem chcieliśmy podziękować Agnieszce103, która wpłaciła dla niego 10zł :)

A u Parysa pustki... jak zwykle kiedy już szum towarzyszący "ratowaniu" przemija...

Posted

ja tutaj jestem,kurcze u mnie znajomi albo już zapsieni albo zakoceni albo anty
taki fajny psiak,może by i szybciej znalazł domek gdyby był "rasowy"
on taki śliczny trotuar terier

Posted

[quote name='Bgra']ja tutaj jestem,kurcze u mnie znajomi albo już zapsieni albo zakoceni albo anty
taki fajny psiak,może by i szybciej znalazł domek gdyby był "rasowy"
on taki śliczny trotuar terier[/QUOTE]
Dziękuję ciotuniu, że dzielnie trwasz :loveu:

Niby mikrus - 5,5kg, niby modny kolor, włos krótki nie wymagający drogiej pielęgnacji, super charakter... a nikomu się nie podoba!
Już nic z tego nie rozumiem :(

Posted

Pomału zabieram się za bazarek dla Paryska, bo dług wisi... a może jakieś ogłoszenia wyróżnione by się też przydały :roll:
Pewno długo mi z nim zejdzie, ale w końcu kiedyś dobrnę do mety...
http://www.dogomania.pl/forum/threads/226945-Troch%C4%99-si%C4%99-b%C4%99dzie-robi%C5%82-dla-mikro-PARYSKA?p=19082372#post19082372

Poza tym muszę nabyć jakiś odstraszacz dla sikaczy, bo - nic wcześniej nie pisałam - gnojek podlewa wszystkie rogi... On powinien być jedynakiem. Jest zazdrosny nawet o kota, co się nie objawia agresją itp, a właśnie podsikiwaniem :mad: Cały kennel dziewczyn jest przesiąknięty, o legowiskach i kanapie nie wspomnę.

Znacie jakieś dobre sposoby na wywabienie zapachu moczu??

Posted

coś kiedyś koleżanka mówiła o roztworze sody oczyszczonej i octu,nie pamiętam proporcji,jak Hana była mała to tak na oko robiłam
jeszcze słyszałam o płynie do płukania ust,no ale to tylko na zmywalne powierzchnie

widzę,że bazarek w trakcie tworzenia
też coś u siebie znajdę,jak nie będzie potrzebne teraz to może na następny:)dla Paryska

Posted (edited)

[quote name='Bgra']coś kiedyś koleżanka mówiła o roztworze sody oczyszczonej i octu,nie pamiętam proporcji,jak Hana była mała to tak na oko robiłam
jeszcze słyszałam o płynie do płukania ust,no ale to tylko na zmywalne powierzchnie
Octem własnie przemywam codziennie, ale jak się zapach octu wymiesza z mocznikiem i zapachem mokrych metalowych prętów kennela to już w ogóle odór :lol: Póki co - składam klatkę i zobaczymy co to będzie.

Kanapę zapiorę pianką do tapicerek samochodowych - może będzie fajny efekt :lol:

[quote name='Bgra']widzę,że bazarek w trakcie tworzenia
też coś u siebie znajdę,jak nie będzie potrzebne teraz to może na następny:)dla Paryska
Oj, daaaaleko jeszcze do końca.... ale jak mus to mus i trzeba robić.

Dziękuję pięknie za pomoc :loveu: Jakbyś cioteczko coś wyszperała, to możesz podesłać mi na maila zdjęcia z opisem i proponowaną ceną. Dodam do bazarku. Z tym, że musiałabyś się, Kochana zająć wysyłką :oops:

W ramach wdzięczności wklejamy zdjęcia zapracowanego Paryska :lol:

"U ciotki Aguchy tak ciężko się pracuje..."

"...tak się zapociłem, że się niewyraźny zrobiłem..."

"Jeszcze masz coś dla mnie...?"

"...eh, zgłoszą Cię do TOZu...zobaczysz!"

Edited by Agucha
Posted

nie dosyć,że tak ciężko pracował to jeszcze musi grzecznie wysłuchiwać Zuzinych pretensji:)
Parysek cudny,ale Zuzia jaką ma fryzurkę,superrrr

Posted

[quote name='Bgra']
nie dosyć,że tak ciężko pracował to jeszcze musi grzecznie wysłuchiwać Zuzinych pretensji:)
Parysek cudny,ale Zuzia jaką ma fryzurkę,superrrr

Cioteczko, to nie jest Zuzia ;)
To Emi - moja klientka.

[quote name='zerduszko']To lejuch brzydki
A żebyś wiedziała!
Nawet nie ma jak postraszyć kastracją... bo już ma to za sobą flejtuch jeden!

Posted

kolorki wydawały mi się podobne:)ale ma fajna palemkę:)
szkoda ,że do Ciebie cioteczko taki kawał drogi,moje miśki szykują się do stylistki:):):)

Posted

[quote name='Bgra']kolorki wydawały mi się podobne:)ale ma fajna palemkę:)
szkoda ,że do Ciebie cioteczko taki kawał drogi,moje miśki szykują się do stylistki:):):)[/QUOTE]

Będę podglądać w galerii :)

Posted

Alexowi zapuszczam grzywkę i ogonek,reszta musi być krótka bo się denerwuje bardzo czesaniem,a mała... zobaczymy,chyba kufę na krótko,też tylko włoski na główce zostaną i ogonku:)lato w końcu:)

Posted

[quote name='Bgra']zaraz lejuch,a jak ma powiedzieć,że chce być jedynakiem:)[/QUOTE]
Jak mu nie pasi, to może wrócić skąd przyszedł :diabloti: tam będzie sam, jak palec w kojcu ;)

Też myslałam, że to Zuzia :crazyeye:Nie przyglądałam się, a na pierwszy rzut oka podobne.

Posted

Ciocia Bgra podarowała Paryskowi na bazarek super fanty!

Parys bardzo, bardzo dziękuje :loveu:

[quote name='Bgra']Alexowi zapuszczam grzywkę i ogonek,reszta musi być krótka bo się denerwuje bardzo czesaniem,a mała... zobaczymy,chyba kufę na krótko,też tylko włoski na główce zostaną i ogonku:)lato w końcu:)
Znam takich delikwentów co to histerii dostają jak tylko grzebień zobaczą.
U mnie nie ma grymaszenia, co najwyżej można sobie pod nosem pomarudzić :evil_lol:
Alexik to inna bajka. Jemu trzeba wybaczyć :)))

[quote name='zerduszko']Jak mu nie pasi, to może wrócić skąd przyszedł :diabloti: tam będzie sam, jak palec w kojcu ;)

Też myslałam, że to Zuzia :crazyeye:Nie przyglądałam się, a na pierwszy rzut oka podobne.
A gdzież tam podobne! :evil_lol:

Posted

hmmm...wyrodna ta cioteczka jakaś i to o co?:cool3:o płyn wydalany z organizmu,który zawiera produkty przemiany materii i to na dodatek bezużyteczne a nawet szkodliwe?że sobie siknie to tu to tam?:diabloti::diabloti::diabloti:zaraz sam w kojcu:mad:

Dziękuję za piękne kwiaty,ale jeszcze trzeba,żeby fanty znalazły amatora:)

Posted

fajnie,że nie siedzi w schronie,fajnie,że jest w DT,ale dlaczego wszyscy tak szybko uznają,że jest bezpieczny ...to lecą inne psiaki wyciągać
i radź sobie sama z wszystkim:(
dlatego zrezygnowałam z bycia potencjalnym DT i wprowadził się Alex

Posted

[quote name='Bgra']fajnie,że nie siedzi w schronie,fajnie,że jest w DT,ale dlaczego wszyscy tak szybko uznają,że jest bezpieczny ...to lecą inne psiaki wyciągać
i radź sobie sama z wszystkim:(
dlatego zrezygnowałam z bycia potencjalnym DT i wprowadził się Alex[/QUOTE]
Wiesz, ja nie potrzebuję laurów, glorii itp... cieszy mnie sama obecność przychylnych dusz na wątku.
Zazwyczaj radzę sobie sama, ratuję się bazarkami. Jestem wdzięczna za każde wpłaty jednorazowe, bo też bardzo pomagają.
Najgorsze co może być to monolog...

Jest dużo psów wymagających pomocy... poniekąd rozumiem to "latanie", ale jeżeli biorę się już za pomoc konkretnemu - tego się trzymam do czasu aż nie dojdzie ten psiak do mety. Albo pomagam ile dam radę, w 100% albo w ogóle się za to nie biorę.

Posted (edited)

i o to i o to:mad:

ja nie wiem czy bym sobie poradziła:(
z jednego się cieszę,że mam małe mieszkanie,bo gdybym...zapsiłabym się na maxa:)może dlatego,że zero problemów z miśkami, marzy mi się jeszcze jeden,ale o tym szaaa
jestem tak szczęśliwa,że Aliś jest z nami,to taki cudny stworek:)żałuję,że tyle musiał wycierpieć żeby do nas trafić:(

Edited by Bgra