Jump to content
Dogomania

3 czarnule: Berneńczyki Abra i Megi & Dobcia Sonia oraz reszta stada :)

Recommended Posts

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obejrzalam i przeczytalam wszystko z wielkim zainteresowaniem :loveu:
Masz przepiekny zwierzyniec :loveu:
Fajnie ze Sonia trafila na Ciebie :multi: Te zdjecia ze schronu...brrrrr....
Bahor i Giertych :evil_lol::evil_lol::evil_lol::loveu:

Jak sie ma Abra????:( Tyle czasu minelo...

Posted

Ojejku dawno mnie nie było :oops:
Abrunia po operacji czuje się świetnie - biega, bawi się i tarza, chodzi na normalne spacery bez ograniczeń, nabiera masy (spadło jej prawie 12 kg z powodu olbrzymich zaników mięśni). W tym roku czeka ją jeszcze druga operacja - stawu barkowego, ale na razie nie myślimy o tym i korzystamy z życia :multi: Dr Derkowski jest CUDOTWÓRCĄ.
Nie sądziłam, że ta wiosna będzie tak piękna, najpiękniejsza, bo... mój pies wrócił! Niemal każdego dnia patrząc na nią, jaka jest szczęśliwa i radosna, mam łzy w oczach i nie jestem w stanie wyrazić wdzięczności do osób, które nam pomogły (ukłony dla kochanych dziewczyn z forum szwajcarów).

Abra mogła wziąć udział w corocznym spotkaniu berneńczyków w Bydgoszczy - świetnie się bawiła z koleżankami i kolegami, szalała jak szczeniak i nie przejmowala się spojrzeniami niektórych mówiącymi "co tu robi ten kulawy pies". Ja pękałam z dumy, że mój "kulawy pies" znów może o własnych siłach robić wszystko na co ma ochotę. Spędziłyśmy cudowne dni na kempingu i wystawach (Abrunia starsznie chciała wejść na ring, ale na razie jeszcze za wcześnie - za rok będziemy zbierać BISy weteranów :evil_lol: ). Oczywiście Megi też byla na spotkaniu i również świetnie się bawiła, co bardzo mnie cieszyło, ponieważ ona zwykle nienajlepiej czuje się w dużej grupie psów, zwłaszcza dlużej niż kilka godzin.

Abrze najbardziej podobało się nad wodą :loveu: (po prawej rzucam jej patyczek), z lewej Toyka Madzi a z przodu niestety nie wiem kto :oops:. Fotka zrobiona przez Zuzię.

Tutaj Abra czeka na mnie, gdy wystawiam jakiegoś psiaka (dziewczyny nie dają mi zapomnieć co to ring wystawowy - dziękuję!). Fotka by Zuzia.

Co dalej u nas.
Miałyśmy z Sonią praktyczny egzamin trenerski w Alteri. Był to egzamin próbny, więc założenie było takie, żeby podejśc do niego na luzie "bo i tak nie zdamy", a główny termin sobie przekładać i zdać może do końca roku :roll: Niestety, mimo wypicia kilku piwek, strrres dorwał mnie ze znaczną siłą i Sonia- nauczona doświadczeniami swojego poprzedniego życia (że człowiek zdenerwowany = niebezpieczny = uciekać jak najdalej od niego) zwiała mi za dom :placz:, więc czułam, że mamy "pozdawane". Weszłyśmy na plac zrezygnowane, już zaczęłam nawet prosić o przełożenie na koniec kolejki, a tu patrzę... mam psa w trybie pracy, skupionego, czekającego na akcję :multi::loveu: No i poszłyśmy przez plac jak burza (tzn Sonia, ja starałam się jej nie przeszkadzać :eviltong:). Maxymalna ilość punktów - 1 odjęty za "wrażenie ogólne", ponieważ Sońcia boi się lewej strony i odległość była nieco duża (również efekt przdeszłości, ale postępy i tak ogromne!). Egzaminatorka Monika stwierdziła, że widać, że to pies "z przeszłością", a mimo to pracuje wspaniale, z wielką radością i zapałem. Myślałam, że padnę trupem po usłyszeniu punktacji :lol:
Potem było przynoszenie przedmiotu (1 z 3 wybranych przez Monikę), Sonia znów mnie zszokowała, bo wysłana bez wahania pobiegła i przyniosła!! Zdałyśmy!! Potem Kształtowanie (zadanie: wejść łapkami na materacyk) poszło nam średnio ze względu na mój timing, ale nie ćwiczyłyśmy kształtowania prawie wcale :oops: więc byłam PRZEKONANA, żde nic z tego nie będzie.
A jednak!!! ZDAŁYŚMY CAŁY EGZAMIN!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi: Byłam pijana ze szczescia - wtedy zrozumiałam co to znaczy :lol: W dodatku ocena doskonała 144 punkty na 160 i... okazało się, że możemy uznać ten wynik za ostateczny!! Tak więc zdałyśmy w terminie "0" a ja chciałam przekładać na sierpień :eviltong: Sonia jest cudowna - to tylko i wyłącznie JEJ zasługa!

Fotki z egzaminu zrobione przez Hanię:

To nie koniec nowości, ale reszta będzie później. Pewnie i tak nikomu nie będzie chciało się tego czytać, ale musiałam, po prostu musiałam to opisać.
Mam cudowne psy :loveu: Czasem zastanawiam się, czym sobie zasłużyłam na to, by dzielić życie z tak wspaniałymi istotkami i nie znajduję odpowiedzi. Ale jedno jest pewne - dzięki Nim moje życie ma sens i zrobię wszystko, by one były ze mną szczęśliwe tak, jak ja z nimi :lol:

A tutaj bardzo ładna fotka Megi zrobiona także przez Hanię:

Posted

Ula!!! Jak wspaniale czyta się to co piszesz! Jak wspaniale, że Twoje psy sprawiaja ci tyle satysfakcji i radości!
Sonki Ci zazdroszcze! I GRATULUJĘ!!! wspaniałe wyniki!Brawo!

Posted

Zgadzam sie, cudownie sie to czyta :loveu:
Wspaniale ze Abra czuje sie znakomicie :multi: I trzymamy kciuki za BISy weteranow :bigok:

Sonia! brawo!! :klacz::klacz:

Posted

Kolejna fotka ze szkolenia - ulubiona komenda Soni: przywołanie :loveu::evil_lol:
Tak kochana pędzi, że nawet jedzeniem nikt jej nie zatrzyma :multi:

A teraz zagadka: CO TO JEST?

obydwie śliczne fotki zrobione przez Hanię :p

Posted

Obłędne foty :loveu:

Ula, przekaż moje najserdeczniejsze gratulacje dla Sonieczki. Zdolna bestia :diabloti:
No i oczywiście buziaki dla reszty, a w szczególności wiesz dla kogo... najkochańszego suczydła pod słońcem.

Posted

Chesti napisał(a):
Obłędne foty :loveu:

Ula, przekaż moje najserdeczniejsze gratulacje dla Sonieczki. Zdolna bestia :diabloti:
No i oczywiście buziaki dla reszty, a w szczególności wiesz dla kogo... najkochańszego suczydła pod słońcem.

Dzięki Karola :loveu:

Posted

no nieee!!!!!:oops::oops::mad::mad::diabloti:

jak to mozliwe, ze dopiero teraz tutaj trafilam ?????? co za niedopatrzenie!!!!:oops::oops:

zdjecia sa po prostu przecudowne!!!! sliczne sunieczki!! naprawde, blyszcza w sloncu!!przepi-ęęęęę-kne!! bardzo szkoda, ze nie zakładasz hodowli...

PS: nastepnym razem jesli sie bedziesz wybierac do Ojcowa lub gdzies w poblizu Krk oto daj znak koniecznie!! chetnie sie wybiore z TOba i psiakami:) wracam w lipcu wiec jak cos to daj znak :)

Posted

majafaja napisał(a):
no nieee!!!!!:oops::oops::mad::mad::diabloti:

jak to mozliwe, ze dopiero teraz tutaj trafilam ?????? co za niedopatrzenie!!!!:oops::oops:

zdjecia sa po prostu przecudowne!!!! sliczne sunieczki!! naprawde, blyszcza w sloncu!!przepi-ęęęęę-kne!! bardzo szkoda, ze nie zakładasz hodowli...

PS: nastepnym razem jesli sie bedziesz wybierac do Ojcowa lub gdzies w poblizu Krk oto daj znak koniecznie!! chetnie sie wybiore z TOba i psiakami:) wracam w lipcu wiec jak cos to daj znak :)

Witaj kochana, kope lat!! W lipcu będę miała chatę wolną :cool3: więc zapraszam. A w pobliżu Krk to jestem cały czas bo przecież mieszkam 30 min od Krakowa hehehe, sklerozo Ty jedna :eviltong:

Posted

A wczoraj pożegnaliśmy naszego "hotelowicza" - bokserka Edzia. Był u nas przez 2 tygodnie.
Oto on:

Nie mam siły pisać w tym upale:shock:. Później coś opowiem...

Posted

no przeciez wieeem!!!no ale jesli bys jechala cos tu odwiedzac :) o tooo mi chodzilo :)

choc na raziena pare dni wracam do Lodzi a potem do Krk z zza granicy wracam dopiero w lipcu :)

Posted

Świetna ferajna!
Zjdęcia bardzo ładne, tylko w galerii jakieś pustki! Może na zachętę właścicielka będzie dodawała więcej zdjęć czworonożnych pociech?

• 1 month later...
Posted

Pustki pustki, bo nie mam jakoś czas na galerię :roll: Jak to się mówi, szewc w dziurawych butach chodzi :evil_lol: aż wstyd...
Wstawię kilka fotek ze spacerku

Abra w lesie

uff jak gorąco.....

Mokra Sonia :lol:

neerrrwicaaa

Megi lubi skakać :lol: taki talent agility się marnuje... :roll:

Megi w lasku :p

Posted

No kochana, wreszcie mogłam pooglądać Twoje psie cuda :)
Tylko chciałam zauważyć, że coś się obijasz w prowadzeniu tej galerii...:eviltong:
A Bahor i Giertych....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: