Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Sara nie przytyje na tych lekach i karmie!
Mam wyniki wymazu i ma bakterie coli w jelitach co nie pozwoli jej przytyć, jutro będę miała zestaw leków - antybiotyk, dobre bakterie wypierające te złe + coś na trzustkę także - pytanie - co obecnie na trzustkę dostaje Sara i w jakiej dawce?
miesiąc kuracji i kontrola! mamy powtórkę z Orionowej sytuacji :-(

Posted

What May NN napisał(a):
Sara jest fajna, tylko "zabijania" innych psów raczej nie zmienimy :-)

Zaczynam coraz lepiej rozumieć Sarę, a tak dokładniej przyczyny jej ewentualnych ataków na inne psy. Z resztą nie licząc groźnych scen szczekania przez siatkę to inne psy (i kota) "atakowała" raczej w śmieszny sposób - łapiąc za ogon lub tyłek:)
Czy jest pewne, że Sara mogła by walczyć na poważnie? Oczywiście sama wszczynając bójkę.
Dzisiaj miała kontakt z pewnym psem, który od razu ją zdominował i nie zgadniecie - nic się nie stało:) To było takie jednorazowe bo on do domu na dniach pojedzie więc nie ma sensu ryzykować na sam koniec żeby ze sobą dłużej przebywały.
Może Sara potrzebuje prawdziwego macho (mimo, że po kastracji;)) bo póki co to była zapoznawana raczej z uległymi i to wtedy ona wykazywała wszelką inicjatywę kiedy nic się nie działo. Będziemy kombinować:)

Posted

Może ona tak jak moja Aza, wyskakuje na prawie kazdego psa, natomiast ja twierdze, że jest to lekowe, ale żadnemu jeszcze nic nie zrobiła, a po wyskoku dogaduje się świetnie

Posted

Boogie napisał(a):
Może ona tak jak moja Aza, wyskakuje na prawie kazdego psa, natomiast ja twierdze, że jest to lekowe, ale żadnemu jeszcze nic nie zrobiła, a po wyskoku dogaduje się świetnie

Widać, taka próba sił;)
W takim razie, trzeba będzie Sarę ostrożnie sprawdzić z innymi dominantami...jak tylko skończy grać;)

" class="ipsImage" alt="">

• 2 weeks later...
Posted

Sara jest w samym środku linienia - sierść wychodzi jej kłębami:)

Są też złe wieści. Może to przez to, że jest zdrowsza niż przedtem to może poczuła się lepiej i pewniej. W każdym razie robi bałagan:) Przesuwa po swojemu posłanie i coraz bardzie zaczyna jej smakować jej fotel...

• 2 weeks later...
Posted

What May NN napisał(a):
To prawda!
Sara wygląda super i jest fajnym, kontaktowym psem... Najlepszym z naszych u Was :-) i nic, zero odzewu, chętnych na Sarę :-(

Bo to nie Shit-Zu z kokardą na głowie:evil_lol:

Posted

Sara po sterylce czuje się dobrze.
Akurat zawoziłem ją wtedy do weta i kawałek przez miasto przeszliśmy. Była trochę zagubiona, ale pobudzona. Dużo wąchała. Samochodów ani grup ludzi się nie boi. Szybko by przywykła:)
W samochodzie też cały czas się kręciła, ale bardziej w miejscu - nie latała po wszystkich siedzeniach;)

Posted

[quote name='snuszkak']jakie ma długie pazury :crazyeye:[/QUOTE]
Wydaje Ci się:D
Ona ma je bardzo ukrwione i pewnie przez to nie pozwala ich tknąć.
Korzystając z robienia sterylki, wet je przyciął ile uważał:roll: