Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Drodzy, czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją, gdy w rodzinie w której jest pies rodzi się dziecko? Co dzieje się wtedy w takiej rodzinie? Czy korzystali z porad behawiorysty? Piszę o tym reportaż. Jeśli chcielibyście się podzielić swoimi wrażeniami i doświadczeniami- będę wdzięczna za kontakt: op1608@gazeta.pl
Może taka historia miała miejsce u Waszych znajomych?
Ola

Posted

W moim domu rodzinnym jak urodziło się pierwsze dziecko był dorosły pies. Od razu zaakceptował małą. Był już stary. Jak młoda miała ok pół roku przyszedł szczeniak. Minęły 4 lata i dziecko + pies = przyjaźń. Teraz jest tam noworodek i dalej wszystko jest w porządku.

• 3 weeks later...
Posted

5 lat temu zamieszkała z nami schroniskowa Sakusia była młoda miała 3 miesiace, po 2 latach urodziłam córeczkę. Kiedy byłam w szpitalu już pierwszego dnia wieczorem mój mąż zabrał ubranko małej i położył na jej posłaniu-chcąc nie chcąc spała z tym ubrankiem i poznawała zapach, kolejnego dnia kolejne śpioszki wylądowały na kanapie w salonie:) ubranko z 3 dnia pojechało do moich rodziców gdzie mieszka suczka dobermana:)
kiedy wyszłam ze szpitala jak przyszliśmy do domu mąż zajął się Alą a ja się położyłam z Sakusią i ją tak pieściłam cały dzień z przerwami na karmienie córy:)
pozwalaliśmy jej podchodzić, wąchać, lizać... Sake zaakceptowała ją od razu ale też poświęcaliśmy jej wtedy baaardzo dużo czasu prawie cały czas jak dzidzia spała ja starałam się być z Sakusią potem (urodziłam na początku marca) zaczęłyśmy wychodzić na spacerki - mamy w okolicy bloków duże pola, wózek na pompowanych terenowach kołach sprawdzał się fantastycznie, ja zabierałam książkę i kocyk i wychodziłyśmy na 2-3 godzinki codziennie latem 2 razy (przed południem i pod wieczór) wiec tokiem rozumowania psa- zmiany na lepsze:)
tym bardziej że wcześniej Sake spała z nami w sypialni ale nie w łózku! a jak Alicja podrosła i Sake wskoczyła do niej na nasze łózko, maż się wkurzył i zepchnął ją to Ala się popłakała i Jacek Sakusie wsadził na łózko i tak już zostało:))