harpoonka Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 Wykrywko, ja chciałabym wierzyć, że ten jeżyk był już wtedy martwy, ale... no właśnie. Jak dobiegłam do Butkusa, on tego jeża chwycił z góry, za kolce, szarpał jak szmatą i wypuścił, i tak w kółko... A zdjęć być może teraz będzie więcej. Postaram się, obiecuję :P A już na pewno, jeśli skorzystasz z zaproszenia :D Quote
harpoonka Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 Tak, jak obiecałam, kilka fotek Toski i Kali ;) W skrócie powiem, że Kala obecnie ma już około 14 lat, Tosca to jej córka - w tym roku będzie miała 6 lat. Tosca jest niestety efektem nieupilnowania Kali... Tu, jak była malutka: I starsza: Quote
harpoonka Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 Przy okazji wykopałam zdjęcia Argosa, jak był jeszcze szczeniakiem :) Quote
wykrywka Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Aż trudno uwierzyć, że to matka i córka :crazyeye: https://lh6.googleusercontent.com/-BswdhaFLlfY/T7zyX0WSGqI/AAAAAAAAAQw/HL7kx5hMYLQ/s720/DSC00475.JPG Ale zdolna : https://lh6.googleusercontent.com/-O-U8soTx_H4/T7zyuDb98vI/AAAAAAAAARc/VZsGE64Yfi0/s512/DSC01882.JPG To masz w avatarze, ale jakby negatyw :hmmmm: https://lh4.googleusercontent.com/-f3-gHwRPeJY/T7zyliIRhsI/AAAAAAAAARM/KA90zn8nNbw/s720/DSC00281.JPG Quote
:: FiGa :: Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 wykrywka napisał(a): To masz w avatarze, ale jakby negatyw :hmmmm: https://lh4.googleusercontent.com/-f3-gHwRPeJY/T7zyliIRhsI/AAAAAAAAARM/KA90zn8nNbw/s720/DSC00281.JPGOdwrocone :yes: Wiedzialam ze wchodzac tu poprawie sobie humor :loveu: Mlode niufy sa niesamowite :loveu: Klada normalnie na lopatki :D Nie wszystkie rasy sa ladne w mlodym wieku, mu np ONki srednio sie podobaja, z kolei dorosle sa piekne :) Quote
harpoonka Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 Patrzę sobie na zdjęcia Kali, które dodałam i aż mi smutno. Ona tak się ostatnio postarzała... Po schodach już często trzeba jej pomóc zejść. Nigdzie dalej nie wychodzi, bo bardzo szybko się męczy i ogólnie widać po niej, że jest już starym psem. W dodatku ma chore serduszko i wiecznie powracające zapalenie gruczołów mlekowych. Ona i Tosca są strasznie zżyte ze sobą. Nie wiem, co to będzie... Dzisiaj z Butkusem wybieram się na długi spacer i chciałam zasypać was kolejną porcją fotem, ale aparat naprawdę nie działa :( Innego nie mam. Podejrzewam, że coś się stało na ostatnim spacerze, kiedy wypadł mi z rąk. A to wszystko przez psa, który wyleciał na nas z krzaków i rzucił się do Butkusa... Ten z kolei takie zachowania odbiera jako powód do rzucania się z zębami. Na szczęście na smyczy był ;) Quote
:: FiGa :: Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Nieee, nie mow ze aparat wam zdechl :( Ja tez jak patrze na moja sunie to czuje uklocie, teraz coraz bardziej widac po niej wiek, a kiedys to byl taki nieogarniety, wieczny dzieciak :( Quote
harpoonka Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 :: FiGa :: napisał(a):Nieee, nie mow ze aparat wam zdechl :( Niestety chyba właśnie takie są fakty. Sam aparat nie, ale bateria. A zapasowej nie mamy, bo to jakaś tylko pod ten aparat jest. Quote
:: FiGa :: Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Baterie dokupic to kwestia gora parudziesieciu zl, wiec lepiej ze padla ona, a nie sam aparat ;) Quote
harpoonka Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 Tak, tylko to jakiś dziwny aparat jest, nigdzie baterii nie ma. Będzie trzeba na zamówienie ściągać. Quote
harpoonka Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 :: FiGa :: napisał(a):Jaki spacer :razz: Na którym miałam porobić zdjęcia ;) Ogólnie spacerek się udał, poza małym szczegółem - Butkus pognał za jakąś zwierzyną w las i długo nie wracał, więc było trochę stresu :P Quote
harpoonka Posted June 2, 2012 Author Posted June 2, 2012 Dosłownie MUSIAŁAM - cyknęłam zdjęcie telefonem :P To jest poza Butkusa, w której mówi, że skoro tylne łapki dotykają podłogi, to on wcale nie śpi na łóżku ;) Quote
heksa82 Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 [quote name='harpoonka']Dosłownie MUSIAŁAM - cyknęłam zdjęcie telefonem :P To jest poza Butkusa, w której mówi, że skoro tylne łapki dotykają podłogi, to on wcale nie śpi na łóżku ;) Ależ z niego cudna mądrala :evil_lol: Quote
harpoonka Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 Heksa, s Ty żyjesz? :P Super znowu Cię widzieć na dogo :) Quote
wykrywka Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Harpoonka sięgam pamięcią wstecz, staram się przypomnieć sobie Butkusa w realu, oglądam jego foty i ... nie mam pojęcia miksem jakich ras on jest :evil_lol:. Quote
Joann Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 wykrywka napisał(a):Harpoonka sięgam pamięcią wstecz, staram się przypomnieć sobie Butkusa w realu, oglądam jego foty i ... nie mam pojęcia miksem jakich ras on jest :evil_lol:. mi on na pierwszy rzut oka z frontu asta trochę przypomina hahaha ale ja w każmy psie chce bulle widzieć haha dawaj nowe fotki;] Quote
harpoonka Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Joann, to że widzisz w nim bulla to nic dziwnego :P Ostatnio widziałam obrazek z takim tekstem: "Jaka rasa? -Najlepszy przyjaciel". I wiecie co? Niech tak zostanie ;) I niestety nowych fotek nie będzie tak szybko. W tej chwili nie mam kasy, żeby naprawić aparat, a niestety okazało się, że to aparat zdechł a nie bateria. Nie wiem, czy opisywałam sytuację, kiedy w lesie, przy samym wyjściu na drogę, więc Butkus na szczęście był na smyczy, wyleciał do nas pies i podejrzewam, że chciał się bawić. Podejście Butkusa do obcych psów znacie, złapał go za skórę na boku i nie puszczał, a Argos oczywiście zdecydował się pomóc. Mój Tato złapał go za obrożę (kolczatkę) tak niefortunnie, że jak pies szarpnął, kolec wbił się Tacie w palec... Krwi było mnóstwo, wiadomo jak z palca się leje, Tato wypuścił smycz i zostałam sama, żeby rozdzielić psy. Chyba nie było to dziwne, że aparat wyleciał mi z rąk i nawet nie zauważyłam, że wylądował w piachu? Ot, taka mała historia rozwalenia aparatu ;) Quote
faith35 Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Prosząca Kala przypomina mi naszą schroniskową Rakiję, która dość szybko znalazła DS :) Quote
faith35 Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Po dłuższym szukaniu znalazłam zdjęcie Rakiji, mam nadzieję, że się nie obrazisz, że wkleję foto dla porównania ;) Quote
harpoonka Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Faktycznie poza identyczna :) Niestety Kala już teraz nie daje rady tak prosić :( Ledwo schodzi ze schodów, już w ogóle nie wyobrażam sobie, żeby skakała. Quote
Recommended Posts