Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wykrywko, ja chciałabym wierzyć, że ten jeżyk był już wtedy martwy, ale... no właśnie. Jak dobiegłam do Butkusa, on tego jeża chwycił z góry, za kolce, szarpał jak szmatą i wypuścił, i tak w kółko...

A zdjęć być może teraz będzie więcej. Postaram się, obiecuję :P
A już na pewno, jeśli skorzystasz z zaproszenia :D

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, jak obiecałam, kilka fotek Toski i Kali ;)
W skrócie powiem, że Kala obecnie ma już około 14 lat, Tosca to jej córka - w tym roku będzie miała 6 lat. Tosca jest niestety efektem nieupilnowania Kali...

Tu, jak była malutka:

I starsza:

Posted

Patrzę sobie na zdjęcia Kali, które dodałam i aż mi smutno. Ona tak się ostatnio postarzała... Po schodach już często trzeba jej pomóc zejść. Nigdzie dalej nie wychodzi, bo bardzo szybko się męczy i ogólnie widać po niej, że jest już starym psem. W dodatku ma chore serduszko i wiecznie powracające zapalenie gruczołów mlekowych.
Ona i Tosca są strasznie zżyte ze sobą. Nie wiem, co to będzie...

Dzisiaj z Butkusem wybieram się na długi spacer i chciałam zasypać was kolejną porcją fotem, ale aparat naprawdę nie działa :( Innego nie mam. Podejrzewam, że coś się stało na ostatnim spacerze, kiedy wypadł mi z rąk. A to wszystko przez psa, który wyleciał na nas z krzaków i rzucił się do Butkusa... Ten z kolei takie zachowania odbiera jako powód do rzucania się z zębami. Na szczęście na smyczy był ;)

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Nieee, nie mow ze aparat wam zdechl :(

Niestety chyba właśnie takie są fakty. Sam aparat nie, ale bateria. A zapasowej nie mamy, bo to jakaś tylko pod ten aparat jest.

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Jaki spacer :razz:

Na którym miałam porobić zdjęcia ;)
Ogólnie spacerek się udał, poza małym szczegółem - Butkus pognał za jakąś zwierzyną w las i długo nie wracał, więc było trochę stresu :P

Posted

Dosłownie MUSIAŁAM - cyknęłam zdjęcie telefonem :P To jest poza Butkusa, w której mówi, że skoro tylne łapki dotykają podłogi, to on wcale nie śpi na łóżku ;)

Posted

[quote name='harpoonka']Dosłownie MUSIAŁAM - cyknęłam zdjęcie telefonem :P To jest poza Butkusa, w której mówi, że skoro tylne łapki dotykają podłogi, to on wcale nie śpi na łóżku ;)

Ależ z niego cudna mądrala :evil_lol:

Posted

wykrywka napisał(a):
Harpoonka sięgam pamięcią wstecz, staram się przypomnieć sobie Butkusa w realu, oglądam jego foty i ... nie mam pojęcia miksem jakich ras on jest :evil_lol:.

mi on na pierwszy rzut oka z frontu asta trochę przypomina hahaha ale ja w każmy psie chce bulle widzieć haha
dawaj nowe fotki;]

Posted

Joann, to że widzisz w nim bulla to nic dziwnego :P
Ostatnio widziałam obrazek z takim tekstem: "Jaka rasa? -Najlepszy przyjaciel". I wiecie co? Niech tak zostanie ;)

I niestety nowych fotek nie będzie tak szybko. W tej chwili nie mam kasy, żeby naprawić aparat, a niestety okazało się, że to aparat zdechł a nie bateria.
Nie wiem, czy opisywałam sytuację, kiedy w lesie, przy samym wyjściu na drogę, więc Butkus na szczęście był na smyczy, wyleciał do nas pies i podejrzewam, że chciał się bawić. Podejście Butkusa do obcych psów znacie, złapał go za skórę na boku i nie puszczał, a Argos oczywiście zdecydował się pomóc. Mój Tato złapał go za obrożę (kolczatkę) tak niefortunnie, że jak pies szarpnął, kolec wbił się Tacie w palec... Krwi było mnóstwo, wiadomo jak z palca się leje, Tato wypuścił smycz i zostałam sama, żeby rozdzielić psy. Chyba nie było to dziwne, że aparat wyleciał mi z rąk i nawet nie zauważyłam, że wylądował w piachu? Ot, taka mała historia rozwalenia aparatu ;)