Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

http://www.1allsystems.pl/Product.asp?CategoryID=6C40FC51-4431-4417-BB11-A8DEA8EABEA4&ProductID=2FBA0C9E-8BDD-4167-8F28-D2995D88C199
Witam wszystkich !! Mam pytanie dotyczące tego produktu ww ;) czy uzywał go juz ktos kiedyc i co moze powiedziec o efekcie który daje po zastosowaniu. Mój piesek ma przebarwienia na łapkach i szukam kosmetyków które by to ogły usunąc :) i znalazłam takie cuś . Proszę o opinie dot. tego produktu ;)

• 2 weeks later...
Posted

niestety będziesz musiała próbować na swoim psie -ponieważ to co zadziała u innych może nie przynieść oczekiwanych efektów u Ciebie.Jeden pies ma delikatniejszy włos i u niego będzie łatwiej pozbyć się przebarwień a u tych z grubym i twardym włosem właściciele muszą się niestety trochę''pogimnastykować''zanim znajdą coś dla siebie.
można stosowć borasol-dostępny w aptece bez recepty[ale na to również potrzeba czasu]
Może ktoś z forumowiczów będzie mógł Ci bardziej pomóc
pozdrawiam i życzę wytrwałości w poszukiwaniu''cudownego''preparatu;)

Posted

jest jeszcze płyn wybielający z J.P.Hery, ale nie wiem czy jest tobry. Foxi miał wyciek z oczu i stosuje kwas borny, to pomaga na zażółcenia troche, bo mu zniknęły z okolic oczu

Posted

Sylwia&westie napisał(a):
a ten borasol jak sie stosuje ?? nie "zepsuje" siersci ?? albo nie zżółknie od tego. Boję się, ponieważ w marcu wystawa a jezeli sie mu to pogorszy to juz będzie totalna klapa :(

Nie pogorszy ale żeby było widać efekty musi być stosowany systematycznie [nawet kilka razy dziennie]
pozdrawiam;)

• 2 weeks later...
Posted

Ja mam największy problem z przebarwieniami na brodzie, przy oczkach i na łapach. Mydełko diamentowe jest moim zdaniem nic nie warte, a kosztuje słono. Ostatnio wypracowałam metodę, że najpierw kąpię moją Milę w szamponie (np. zielone jabłuszko IV Sant) a później w szamponie bio-groom białe partie (niebieski szampon do wybielania) i to zostawiam ten szampon na psie kilka minut. W tym czasie np robię jej masaż i myję ząbki. Później po wysuszeniu w miejsca jakiś zażółceń nanoszę ten żel do wybielania. I tak zostawiam. Działa super. Po jakimś tygodniu znów myję samo pysio i znów żel. I tak w nieskończoność. Przed wystawą i tak niezastąpione są pudry albo choć mąka ziemniaczana do zamaskowania jakiś niedoskonałości.
Podobno dobrze działa też sodka, ale tego nie próbowałam jeszcze.

• 2 months later...
Posted

Borasolu używam do zmiękczenia sierści na pysku
(kiedy rozczesuję, a nie myję wtedy spryskuję psa po długości rozcieńczonym szamponem ze spryskiwacza do kwiatów. ale, żeby nie podrażnić psyka stosuję w tych miejscach borasol, którym bez problemu można przemywać oczy.)
Kupiłam żel 1all systems dobre 2 miesiące temu, ale staram się opóźnić używanie go - boję się, że za bardzo zniszczy sierść.
Tak więc lecimy z papilotkami ;)
Ale jak już zacznę używać - poinformuję o efektach.