Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiecie moze gdzie kupic taka mate z tworzywa sztuczne do bagaznika (kombi)?? Ja tam woze 4 qndle, prawie codziennie ostatnio (w tygodniu slady, sobota, niedziela agility). Nie musze mowic, ze szczegolnie po sladach sa kompletnie mokre i podloga w bagazniku nie nadarza mi schnac. Jeszcze troche to zacznie gnic. Tata mnie zamorduje, bo samochod wprawdzie ma 9 lat, ale byl bardzo zadbany.

PS. A Bolsowi wlasnie siersc sie wycierala od tego krowiego lancuszka, kiedys go nosil na spacery. Moze to kwestia rodzaju siersc....

• Replies 614
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmm to moze lepiej kupic sama ta wtyczke do pasow??peisek ma zapewne szelki.. wiec zwykle szelki i taka wtyczka za 10 zl na allegro<czyt. ta tasma z karabinkiem i ta koncowka do wpiecia> moje maja juz same koncowki a szelek tych trixie brak:Dale mamy inne szelki.. i szelki nie maja znaczenia bo glownei chodzi wlasnie o ta sama "wtyczke" jak ja to nazywam

Posted

Szelek jeszcze nie mamy :roll: Sa zamowione z gappay, ale nie wiem kiedy dojda, chociaz niedlugo powinny byc, bo zamowienie mialo isc w zeszlym tygodniu. A jak ta "wtyczka" sie nazywa?? Zebym wiedziala czego szukac....

Posted

Calosc (z przesylka) kosztuje 20 zl....to chyba wole dorzucic te 9 zl i miec razem z szelkami. Przesylke bede miala za darmo, bo bede zamawiac jeszcze karme, a szelki zawsze sie przydadza. Najwyzej te gappayowskie, ktore mu zamowilam beda dla Gnojka, a on bedzie mial te do tropienia.

Aga i Eto
Dzieki, ale ja i tak bede potrzebowala ich na przyszlosc. W przyszly weekend jade na sem agility z Gnojkiem, a Bols zostaje u mojego TZ. Niestety on ma zupelnie nieprzystosowane auto do przewozu psow :mad: czyt. nie mozna wsadzic psa do bagaznika. Pewnie jeszcze nie raz Bols bedzie u niego przy okazji zawodow, wystaw itp. na ktore nie bede mogla go zabrac, wiec wole miec swoje pasy.

Posted

BeataG napisał(a):
I co, nikt nie widział w realu tego ManMata, żeby mi doradzić?

gemma ma te manmatowe - czarne... wyrwaly jej sierstke pod lapami :( paskudnie :(((

ogolnie dosc sztywne sa jednak i jak pies ma delikatna siersc to moga wyrywac w niektorych miejscach...

najlepiej zapytaj bezposrednio :) jak to bylo u gemci :)

ja sie na nie nie zdecydowalam jak szukalam czegos dla whoo - kiedy nic nie pasowalo a gappayowe sie rozpinaly ;)

rogz jest ok - miekki :) podobny ksztalt maja tez w lupine :)

Posted

hmm ale jak byly to guardy to nie mogly isc bezposrednio paski za pachami/lapami psa.... my mamy i nie narzekamy:D tlyko musimy zmienic na wieksze:Dmam czarne Mki jakby ktos chcial za pare groszy odkupic;p

Posted

shida napisał(a):
gemma ma te manmatowe - czarne... wyrwaly jej sierstke pod lapami :( paskudnie :(((

ogolnie dosc sztywne sa jednak i jak pies ma delikatna siersc to moga wyrywac w niektorych miejscach...

najlepiej zapytaj bezposrednio :) jak to bylo u gemci :)

ja sie na nie nie zdecydowalam jak szukalam czegos dla whoo - kiedy nic nie pasowalo a gappayowe sie rozpinaly ;)

rogz jest ok - miekki :) podobny ksztalt maja tez w lupine :)

No to mówimy o zupełnie innych szelkach. Wermut chodzi w tych szelkach od 3 dni (kupiłam w ciemno) i jestem zachwycona. Są mięciutkie, nie tną sierści i w ogóle rewelka. I nic tam nie ma prawa się wycierać pod pachami, bo żaden pasek pod pachami nie idzie. Rogz jest bardziej sztywny - moje psy mają obroże rogza, więc mam porównanie.

Posted

BeataG napisał(a):
No to mówimy o zupełnie innych szelkach. Wermut chodzi w tych szelkach od 3 dni (kupiłam w ciemno) i jestem zachwycona. Są mięciutkie, nie tną sierści i w ogóle rewelka. I nic tam nie ma prawa się wycierać pod pachami, bo żaden pasek pod pachami nie idzie. Rogz jest bardziej sztywny - moje psy mają obroże rogza, więc mam porównanie.

o to chetnie zobaczykabym ktore to i jak sie sprawuja :))) tamte widzialam raz na gemmie :))) osobiscie mam komplet lupine - ze wzgledu na maxia kory mi przegryzal smczycze...

Posted

shida napisał(a):
o to chetnie zobaczykabym ktore to i jak sie sprawuja :)))

Nie ma sprawy, na pewno kiedyś się w nich pojawimy w weekend, tylko najpierw musi się skończyć ta cholerna zima. Bo na razie to ja się z psem przemieszczam wyłącznie na trasie dom-park, park-dom (w parku nie sypią solą, a do parku mam 150 m). :angryy:

Posted

Wczoraj Bols chodzil caly dzien w szelkach gappaya. Niestety nie bedzie mogl w nich tropic. Klamra jest akurat tuz za lokciem i go obciera. Za to dzis dostalysmy szelki z pasami od Agnieszki i Eto, za ktore jeszcze raz bardzo dziekujemy :loveu: Jutro sprawdzimy jak sie w aucie sprawuja.

PS. A Ksieciunio dostal dodatkowo komplement, ze wyglada na maks 2 lata :cool1: