Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No ja Neg, ze tak powiem obiecałam na zimę porządną skórzaną, szeroką obrożę, bo tak to ćwiczymy w łańcuszku, a na spacery mamy parcianą na zatrzask, która się zużyła:roll: Obietnice trze spełnić:evil_lol: A tak to leeeeeczeeeenieee zjada całe moje pieniądze... Leczenie psiaków rzecz jasna:-( Żarełko to wkalkulowane mamy już, a smakole... To tylko jeden dostaje jako takie psie przysmaki, Neg nie może wiele i wszystkiego:shake: Więc maszkiecimy wątróbką, sercami, kurzymi łapkami, twarożkiem, w maciupeńkich ilościach żółtym serem czasem na szkoleniu... O ulubionych wędzonkach nie ma mowy:roll: Od wiosny zaczynamy porządne szkolenie obu psowatych, więc pieniążkom mówimy radosne papa (samo szkolenie, dojazd, różnego typu akcesoria:razz:), no i czas wybrać się do ciuchlandu (nowy otwarli:multi:) po spodnie i kurtkę jakąś psiowatom:diabloti:

monikach pochwaliłabyś mi się co to macie za obróżki superaśne? Bo jak już mam kupować to bym chciała właśnie porządną, na lata, że tak powiem:loveu:

• Replies 614
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnes na allgro ejst gosc z gliwic, ktory robi obroze, Cek ma 4 cm na szer z 2 warts skory, duzo osob sobie chwali i tanie sa a jego produkty mozna kupicnw zoologikach w gliwicach i moze okolicach;p

Posted

Ja kupiłam półzaciskowa z ograniczonym zaciskiem parciana od formy 3rd-Pole, która ogólnie robi dla haszczaków i zaprzegowych, na dodatek ma pojedyncza łatke odblaskowa, póki co sobie chwale ;)

A co do sprzetu, to ja juz mysle co pod choinke suce kupić :evil_lol: I doszłam do wniosku, ze druga piłka na sznurku bardzo pożadana, gdyz jedna utkneła na wieki wieków na drzewie, a w koncu chce sie z nią pobawic na dwie piłki. A co do zabawek to... mój ojciec dzisiaj przyniósł jakis zestawik dla psów z Plusa. Za 15 zeta rózne zestawy 3-elementowe som. Akurat mój wział, bo był fajny gryzak z juty z jedna rączka, sznur bawełniany i mniejszy sznur z piłeczka na srodku. Póki co całkiem fajne i taniej wyszło, nie bedzie szkoda jak sie rozwali. Zwłaszcza, ze jakis rok temu kupiłam jeden duzy i jeden mały gryzaczek z juty z Dingo i cholernie sie zawiodłam, bo po paru gryzach poszedł srodkowy szew i strasznie raniły suce fafle i dziąsła :roll:

Posted

Nanami napisał(a):
Zwłaszcza, ze jakis rok temu kupiłam jeden duzy i jeden mały gryzaczek z juty z Dingo i cholernie sie zawiodłam, bo po paru gryzach poszedł srodkowy szew i strasznie raniły suce fafle i dziąsła :roll:

Widzę , że nie tylko mój był taki badziewny - nasz przerwał się w połowie i wszystko wysypało się ze środka:shake:.

Posted

O Dingo... 4 miesięczny Zoran dał mu radę pewnego popołudnia:evil_lol: Dorwał go ku swej radości podczas naszej nieobecności:roll:

A teraz może ku uciesze saJo przeniesiemy się do "ONkowych zakupów"?:razz:

• 1 month later...
Posted

Kurczę, potrzebuję na cito szelki dla Sabiny. Takie, żebym mogła nią trochę kierować, jak chodzi no i podtrzymywać ją na schodach.
Ważne więc, żeby były solidne, nie spowodowały urazu, jak mi sucz na nich zawiśnie, żeby mnie nie zrujnowały no i żeby można je było kupić szybko. Macie może jakieś pomysły czego i gdzie szukać?

Posted

szelki do ipo z allegro ? http://www.allegro.pl/item288987769_szelki_do_obrony_firmy_schweikert_super_.html

maja uchwyt - daja sie regulowac (nawet na bordera dalo sie dopasowac ;) )... maja szerooookie pasy i przod ... a no i genialnie latwo sie zakladaja ;)

z innych to tylko typu rogz'owych chyba... tzn dowolnej firmy ale tego "kroju" ;)

jedyny mankament cenowy ;) manmat - hmmm na moja nie dalo sie dopasowac wielkosci ;)

Posted

Myślałam o takich najzwyklejszych, np. Chaby, ale one mi się wydają jakies mało solidne... Sabina niby długowłosa, więc sierść w razie czego trochę by zamortyzowała, ale i tak się boję, że jak mi w nich zawiśnie, to jej sie będą wpijać w skórę. Wiem, że ferplast produkuje fajne szelki, takie z dodatkowym miękkim obszyciem w newralgicznych partiach, ale trudno je dostać w dużym rozmiarze...
A mogłabyś wkleić jakiegoś linka do tych Manmata?

Posted

[quote name='shida']szelki do ipo z allegro ? http://www.allegro.pl/item288987769_szelki_do_obrony_firmy_schweikert_super_.html

Fajne, ale o rozmiarze nic nie ma, one mają jeden tylko i po prostu się je dopasowuje? No i na zdjęciu nie widać, gdzie jest umieszczone kółko do przypięcia smyczy, czy bliżej szyi, czy bliżej łopatek. Wolałabym oczywiście tę drugą wersję - ze względu na te cholerne guzy Sabiny. No i one własnie mają chyba ten pasek na górze idący wzdłuż kręgosłupa?
No i wolałabym po prostu pójśc do sklepu i kupić, bo przesyłka pewnie potrwa...

Myślałam też o tych
http://gappay.pl/product_info.php?cPath=83&products_id=263
Ale też się ich raczej w sklepie nie dostanie. I nie wiem, czy kształt byłby dobry (cenę pomijam, bo przeciez nie będę się w sumie w takiej sytuacji szczypać...)

Kurczę, nigdy dotąd nie używałam szelek, stąd te moje wszystkie wątpliwości :roll:

Marmara, dzięki za namiar, idę oglądać.

Posted

my mamy takie szelki , są fajne ,ale nie wiem jakich gabarytów jest niuska twa , bo na źabe sie zrobily za male jednak , przedni psa zjezdza mu pod brode :placz: i sie ledwo dopinają , a przeciez nie odchudze psa z obwodu klatki piersiowej .

Posted

[quote name='asher']

Myślałam też o tych
http://gappay.pl/product_info.php?cPath=83&products_id=263
Ale też się ich raczej w sklepie nie dostanie. I nie wiem, czy kształt byłby dobry (cenę pomijam, bo przeciez nie będę się w sumie w takiej sytuacji szczypać...)

Kurczę, nigdy dotąd nie używałam szelek, stąd te moje wszystkie wątpliwości :roll:

A ja wiem gdzie te szelki są tańsze :eviltong::eviltong:

Prosze http://www.ipo-sklep.pl/product_info.php?cPath=1_26&products_id=127

Posted

prawie sie wyrówna na przesyłce :evil_lol: . takze trzaaa kalkulowac ,jak sie zamawia kilka rzeczy to wtedy faktycznie , ten wybór jest słuszniejszy .

Posted

Na Gappay'u są po 66 a na IPO-sklep po 58 .. przesyłka 8 zł wiec jak z IPO- sklepu to zapłaci razem z przesyłką 66, a w Gappay'u z przesyłką 74 wiec jest taniej, nie ważne ile ale jest :evil_lol: :lol: :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

no mowilam o tych. zalezy gdzie wam brakuje. nam brakuje tego obwodu pod brzuchem, wiec mysle ze mozna mu wstawic kawalek tasmy i bedzie dluzszy.
mamy tez skorzane i sa o wiele wieksze od tych. Timon ma jeszcze sporrryyyy zapas. :lol: rozmiar dla psa z uchwytem.

Posted

no wlasnie korpus niuniowi sie poszerzyl .

czyli skórzane cale są wieksze ? hmmm ,popytam w szkole psiej czy pakowac sie w kolejne szelki w ogole , czy moze juz obroża szeroka z uchwytem .

Posted

mch napisał(a):
no wlasnie korpus niuniowi sie poszerzyl .

czyli skórzane cale są wieksze ? hmmm ,popytam w szkole psiej czy pakowac sie w kolejne szelki w ogole , czy moze juz obroża szeroka z uchwytem .

mch,
u mnie, jak pies uczy sie gryźć (techniki) to na szelkach. Poetm jak juz umie a ja szlifuje elementy IPO to obroza z uchwytem sie sprawdza bardzo dobrze :cool3:

Posted

Może to jest głupie pytanie:oops:, ale do czego są te szelki ?

Na moją sunię są o wiele za duże ( na zdjęciach paski są już maksymalnie skrócone).

Były kupowane jakieś 6 lat temu, teraz leżą nieprzydatne.Zastanawiam się czy jest sens " przerabiać" je na mniejsze, czy lepiej kupić nowe .