Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AM napisał(a):
Co prawda w mieszkaniu śmierdzi mi jak w smietniku jak jedzą suszone świńskie jelita ale co tam... Czego się nie robi dla piesków :cool3:

To sobie wyobraz jak u mnie jedzie, gdy rozpakowuje 10 kg wedzonek, a psy zajadaja zwacze :evil_lol:

• Replies 614
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mch napisał(a):
my też lubimy pana z gryzaki.pl :lol: ,dzis dostalismy nawet paczke ,ale juz sie pilnuje i trzeci raz nie zostawie psów z tym wszystkim w zasiegu (tzn w tym samym pomieszczeniu) . jak sobie przypomne mój szok, wchodze a tu leżą dwa grube psy ,zmęczone , dookola walają sie opakowania , ponadśliniane kawałki czegos tam :crazyeye: .

leżało to zjadły co się miało marnować:evil_lol:

Posted

KasiaR napisał(a):
Czy znacie adresy (linki) inne niż gappay, ten akurat znam :lol: gdzie można kupić sprzęt szkoleniowy linki, gryzaki, kliny itp.

Już lada dzień będzie otwarty sklep internetowy ze sprzętem szkoleniowym firm: Gappay, Cariz, Z Polytanu, Chopo. Jak tylko go otworzą to podrzucę link ;)

Posted

AM napisał(a):
Już lada dzień będzie otwarty sklep internetowy ze sprzętem szkoleniowym firm: Gappay, Cariz, Z Polytanu, Chopo. Jak tylko go otworzą to podrzucę link ;)
:multi: jupiii.

Posted

AM napisał(a):

Super :multi: dzieki wielkie.

Posted

Na innym forum znalazłam info właścicielki tego sklepu. Kopiuję:
"Zainteresowanych sprzętem szkoleniowym chciałabym poinformować,że już dzisiaj towar będzie w Polsce Na razie będzie asortyment firm: Gappay (ceny normalne, nie kosmiczne), Caris, Chopo, z Polytanu.
Dostępne będę też aktualne katologi w/w firm.
Sklep internetowy (IPO-sklep) jest w trakcie tworzenia.
Zainteresowanych sprzętem proszę o kontakt
pawlakgosia@glogosia.pl ,prześlę katalogi i naszą ofertę."

Posted

buu, taka chcialam być dobra dla piesów swych ze dostały wczoraj podwójna porcje śmierdziuchów i skonczyło sie spacerkami na kopeczke rudej o 2ej i po 4ej w nocy . kaplica . dzis niunia na rosołku jedzie i marcheweczce . ale jej nie zaszkodzi , wazy chyba z 35 kg wiec moze zrzucic ze 2-3. a za to źaba mi chudnie , wprawdzie ostatnio go nie wazylam ,ale żeberka wszystkie na wierzchu . niby dobrze ,bo z jego łokietkiem musi byc chudszy a nie szczupły ale tak myslę czemu . jedzonko to samo , ilosc ruchu -czasowo to samo a nawet mniej intensywnie ze wzgledów wiadomych .

Posted

a do nas w koncu paczka przyszla i cekin dostal swoj wymarzony... kaganiec:D nie wiem skad wiedzial,ze paczka jest dla niego... i zcemu przywlaszczyl sobie w trybie natychmiastowym pileczke:diabloti: a na zalozony kaganiec nic nie powiedzial.. tylko patrzyl na ta nieszczesna pilke,ktora trzymalam;p no a afinka dostala komplecik rogza;p mialy byc kosteczki czerwoniutkie ale nie mieli kompletu.. wiec ma inny ladniutki wzorek:Dcekiniasty musi poczekac z tydz na swoj komplecik bo ja msuze pieniazki zarobic;)no a kaganiec wyprobowany na wieczornym spacerku.. i pies anwet w nim ziewa:D no i zarowno kontakt z gappay jak i z krakvetem byl super:D

Posted

Czy ktoś z Was miał w ręku szelki ManMat? Co to warte? Bo właśnie się okazało, że tak skutecznie podtuczyłam mojego psa, że te szelki "spacerowe", które miał do tej pory, zapiąć się owszem jeszcze dadzą, ale robią już tylko za ozdobę, bo prowadzać na nich psa bym się już nie odważyła. A z tej firmy większych już nie ma :placz:, więc muszę kupić jakieś inne. Waham się między tym ManMatem a Rogzem, ManMat jest trochę tańszy. Zależy mi na tym, żeby były miękkie, bo takie zwykłe parciane wysiepią mu sierść. No i wykombinowałam sobie takie: http://www.pelna-miska.pl/sklep/image_func.php?img=gfx/15307120e274b6d7ccd2d5806c378e64.jpg&lang=pl&prod_id=660
Co o tym sądzicie?

Posted

A ja mam pytanko o legowisko.Kiedy wasze psiurki dostały takie psie legowiska i ich nie zjadły?Czy zjadają każde?Booraczak ma prawie 11 miesiecy.Odpukac przestała demolowac.Ale już napoczęła moje łóżko.Ona ma taki ropierdziel-3 rózne koce i takie gniazdo ma i bardzo je lubi(można żuc,przemieszczać,kopać w tym).
Chciałabym jej kupic jakies fajne legowisko,ale boje sie ze zeżre.

Posted

Gnojek mial lswoje luzeczko za nim sie u mnie pojawil :p metalowa klatke :p w klatce ma z reguly jakies koce z lumpeksu, a ostatnio przytachalam koldry ze smietnika (znaczy sie tego pojemnika na ubrania, lezaly taka samotne...), po jednej dla kazdego qndla. Bols mial swego czasu wielki wiklinowy kosz, ale zostal u rodzicow....ogolnie uwazam kupoaie legowisk za strate pieniedzy.

Posted

Wiesz, obawiam się, że jak jej tego skutecznie nie oduczysz, to będzie zżerać każde. Mój Wermut ma już 2 lata i 1 miesiąc, ostatnie legowisko Emila zeżarł jakieś 3 miesiące temu. On sam legowiska nigdy nie miał, bo nie potrzebuje (śpi na gołej podłodze tam, gdzie najchłodniej), ale materacyków Emila zeżarł chyba 6 i po tym ostatnim się poddałam - Emil już teraz też nie ma posłania (w gruncie rzeczy też nie musi, bo śpi ze mną, ale przez to nie mogę go już wysyłać "na miejsce", bo miejsca ni ma). :cool3: A przy tym niczego innego Wermut już od dawna nie niszczy.

Posted

To zostanie ze swoim gniazdem:)W sumie ona spi na podłodze,troche ze mną i troche w gnieździe.Kocyk jest potrzebny do przywołania do porz ądku "Idź na kocyk";)I wszystko gra.

Posted

14ruda napisał(a):
Kocyk jest potrzebny do przywołania do porz ądku "Idź na kocyk";)I wszystko gra.

Do tego mam klatke :p Tylko odkad Gnojek byl na wakacjach, Bols sie nauczyl komendy BUDA i teraz obydwa pakuja sie do klatki :p A co, tffffardym trzeba byc, ja sie nie zmieszcze??:diabloti:

Posted

saJo napisał(a):
A ja zamowilam dla Ksieciunia gappayowskie szeleczki :cool1: Znaczy sie, tropimy na powaznie :cool1:

My gappayowskie też mamy, ale takie do obrony, z uchwytem. A potrzebuję takie zwykłe, miękkie. I co, nikt nie widział w realu tego ManMata, żeby mi doradzić?

Posted

Ja zamowilam gappayowskie do obrony. Bedzie dwa w jednym , do tropienia dla Ksieciunia i obrony dla Gnojka. A jak beda pieniazki, beda szelki dla Gnojka. A na codzien qndle chodza w obrozach.

Posted

[quote name='BeataG']Czy ktoś z Was miał w ręku szelki ManMat? Co to warte? Bo właśnie się okazało, że tak skutecznie podtuczyłam mojego psa, że te szelki "spacerowe", które miał do tej pory, zapiąć się owszem jeszcze dadzą, ale robią już tylko za ozdobę, bo prowadzać na nich psa bym się już nie odważyła. A z tej firmy większych już nie ma :placz:, więc muszę kupić jakieś inne. Waham się między tym ManMatem a Rogzem, ManMat jest trochę tańszy. Zależy mi na tym, żeby były miękkie, bo takie zwykłe parciane wysiepią mu sierść. No i wykombinowałam sobie takie: http://www.pelna-miska.pl/sklep/image_func.php?img=gfx/15307120e274b6d7ccd2d5806c378e64.jpg&lang=pl&prod_id=660
Co o tym sądzicie?
my mamy takie:)tylko cale czarne.. jest to mocne.. nie powiem ,ze mieciutke.. tzn same tasmy.. bo ten przod i calosc na szyje i kark jest mieciutkie i grubiutkie... hmm cekin w nich chodizl tydz.. a tak to an rower czy cos.. i ciagnal mnie na rowerze w tych szelkach.. i siersci mu nie zniszczyly.. juz badziej zniszczyla mu obroza w indianski wzorek;) ja wlasnie czarne Mki musze wymienic na wieksze.. bo sie chlopak rozrosl a szelki jak nowe;/

Posted

cekin dostal pontonik jak mial ajkies 6-7 meisiecy i go nie zjadl.. raz tylko wyciagnal na srodek razerm z dywanem, ale wtedy mial okres ,ze niszczyl i tez sciany zjadal.. tzn styropianbo mam pod tapetami styropian;p itp itd.. az raz troche lozka zniszczyl;p o czym mama nie wie jeszcze:D no i siedzial p;rzez 4 meisiace w kagancu:D:D teraz jakos latem chyba pilota od wiezy pogryzl.. bo elzal na lozku a on razem z tym pilotem;p a etraz loozik jak narazie:nic nie rusza.. tylko widac ,ze spi an lozku arzem z alfa.. no czasem misiu lozkowy ma troche waty wyciagnietej z nosa.. ktory oczywiscie kiedys cekin odgryzl:D

Posted

No toteż dlatego nie chcę zakładać mu szelek do obrony na spacery. A co do łańcucha - cóż, Wermut też jeszcze niedawno nosił go tylko na szkolenie. Ale przy jego kryzie normalna obroża już nie zdaje egzaminu.