Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 614
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie jest za duży i rozszerzyć się da, ze zdjęcia widzę, że nie trzeba dużo rozszerzać, wystarczy trochę rozgiąć rękami - ja akurat jednemu psu trochę zwężałam i to się daje robić bez problemu w jedną i drugą stronę.

Posted

BeataG napisał(a):
Nie jest za duży i rozszerzyć się da, ze zdjęcia widzę, że nie trzeba dużo rozszerzać, wystarczy trochę rozgiąć rękami - ja akurat jednemu psu trochę zwężałam i to się daje robić bez problemu w jedną i drugą stronę.

Komentarz do zdjecia na Fotosik : "chyba troche za duży ten kaganiec dla takiego małego pieska"

Mały piesek waży 25 kg i jest wielkości samca husky.
Czyli zostawić ??
Ok tylko musze się przyzwyczaić do tego typu kagańca.

Ona była bardzo zdziwiona jak jej przez pręty podałam całe twarde ciacho i je swobodnie schrupała.

Posted

Mój mały piesek waży 27 kg, a jak mu kupowałam ten kaganiec, to ważył 23. A kaganiec ciutkę większy. :evil_lol: Zdjęcia nie zrobię, bo raz, że dysponuję tylko aparatem w komórce, a dwa, że czarny kaganiec na czarnym pysku jest tak sobie widoczny. :cool3: Ale uwierz mi, że wygląda to podobnie. I mówiłam Ci, że takich uwag będziesz wysłuchiwać na okrągło. :eviltong:

Posted

Macie moze pomysl, gdzie kupic taka kratke do bagaznika kombi zabezpieczajaca przed wyskoczeniem psa? Moje qndle (i te, ktore jedza z moimi qndlami) sa nauczone, ze z samochodu wyskakuje sie dopiero na komende, ale jednak mam pewie dyskomfort, kiedy musze otworzyc bagaznik przy ruchliwej trasie. Szczegolnie, jesli psow jest wiecej, bo sie wzajemnie nakrecaja. Poza tym, chcialabym moc zostawic je w bagazniku, np podczas treningu, ale gdy slonko grzeje, to nawet otwarte okna niewiele pomagaja, a otwarte okna+otwarty bagaznik powinny doprowadzic do chociaz niewielkiego przeciagu.

Posted

[quote name='saJo']Zostawic :cool1: Jeszcze nie raz uslyszysz, ze znecasz sie nad psem, bo mu taka klate na mordzik zalozylas :evil_lol:

Jestem w kropce : "jest za dlugi zdecydowanie.ja bym wymienila.za wielgasny i za dlugi."

Cholercia już nie wiem.

Odesłanie 8 zł przysłanie innego następne 8 zł.

Posted

Beata.. zostaw kaganiec.. jest dobry.. zaraz wkleje fotke moich psow w kagancach...

Agata.. mysle, ze nie o taka krate chodzi.. a w ogole istnieja takie kraty na koniec bagaznika, ze tak to nazwe?bo sa takie meidzy bagaznik a siedzenia... ale czy takie o jakie pytasz nie mam pojecia...

Posted

no ja wiem ze tych krat takich nie ma (na tył bagaznika) ale tam na innych aukcjach tego uzytkownika jest wiele rozmiarów krat wiec moze któras bedzie dobra dla saJo (mocują sie w 4 rogach).

Posted

no nie ejst.. w sumei zalezy jak zapiac.. ale nie pdooba mi sie ten pasek na nosie.. bo ejst pzoa kratkami.. a ja bym wolala zeby byl pod kratkami;p chcoaiz on w kagancu bardzo rzadko chodzi

Posted

BeataSabra napisał(a):
Dziękuje jutro postaram się wstawić fotkę lepszej jakości.

Ależ nie musisz, ja na tej Twojej fotce doskonale widzę, że kaganiec jest taki, jak trzeba. Wstawiłam Ci mojego Wermuta w kagańcu, żebyś zobaczyła, że od czubka nosa do kratki jest 1/3 długości kagańca.

A kaganiec Cekina jest moim zdaniem za krótki. Ja dlatego moim psom nie kupiłam kagańca owczarek niemiecki suka, że miały w nim nos za blisko kratki, więc spokojnie językiem mogły tej kratki dosięgnąć. W tych, co mają (doberman pies), nie mają takiej możliwości.

Posted

hmm czy za krotki?no nie wiem.. jak ma dobrze zalozozny to od kratek jest ajkeis 1.5cm... ale wazne, ze oddychac i ziewac mzoe normalnie. tym bardziej, ze kaganeic uzywamy naprawde bardzo rzadko... wiec po co kombinwoac bardziej?

Posted

BeataG napisał(a):
Ależ nie musisz, ja na tej Twojej fotce doskonale widzę, że kaganiec jest taki, jak trzeba. Wstawiłam Ci mojego Wermuta w kagańcu, żebyś zobaczyła, że od czubka nosa do kratki jest 1/3 długości kagańca.

A kaganiec Cekina jest moim zdaniem za krótki. Ja dlatego moim psom nie kupiłam kagańca owczarek niemiecki suka, że miały w nim nos za blisko kratki, więc spokojnie językiem mogły tej kratki dosięgnąć. W tych, co mają (doberman pies), nie mają takiej możliwości.

Ok to w takim razie zostawiam Wermut ma długi i wąski pyska jak Sabra.
Ona faktycznie ma 1/3 długości no może ciut więcej od czubka nosa do kratki.
Dziękuje za wyrozumiałość- nigdy nie miałam do czynienia z takimi kagańcami i wydawało mi się że przegiełam.

Sabra chodzi przeważnie luzem w kagańcu. No i w przyszłym tygodniu nas czeka długa jazda komunikacją więc bedzie jak znalazł.

Żeby mnie nie kusiło metkę oderwałam.

Posted

Taka siatka odpada. Owszem zabezpieczy mi psy przed wyskoczeniem, ale gdy beda czekaly na trening, to sorry, ale dwa belgi, ONek i bc NA PEWNO wykombnuja jak sie wydostac :evil_lol:

Posted

marmara_19 napisał(a):
noo swietny pomysl:D a obroza szeroka z 3 rzedami cwiekow:D:D;p jak chcesz to polece Ci goscia na allegro, ktory ma siwetne wyroby skorzane i tanie;)

Kaganiec się super sprawdza no i mi sie w nim Sabra podoba- jestem zadowolona z zakupu.

A ta obroża czemu nie