Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O mój Boże, szkoda biedaczki ! :-(

Słuchajcie, ja teraz klecę w potach ( bo fantów dużo) bazarek wielopsowy. Część dochodu przeznaczam na malutką.Trochę to potrwa ale będzie :)

Posted

Bianka ma zapłacone do końca marca i ma 100 zł na jedzonko ( po 50 ode mnie i Ewy Marty). Wysłałam jej też obróżkę Sabunol oraz witaminki, już doszły, Kasia wczoraj pisała. Przydałaby się kasa na szczepienie. Agatka wysłała jej tabletki na robaki i pluszaczki.

Co do Kiko, szukamy jej dt, ale bezpłatnego, takiego za karmę tylko. Innego nie udźwigniemy. Chcę ją wysterylizować po 20 marca. Liczę na Anetę bo ja nie dam rady jechać i tego zrobić, ponieważ poracuję po 12 godzin... Pieniążki na sterylkę są z bazarku od EwyMarty.

Szukanie bezpłatego dt nie będzie łatwe... a nie ukrywam, ze bardzo się martwimy i o Kiko i o Tobiego... z tym, ze Tobi to pies Anety wiec nie wiem czy zgodzi się, zebyśmy szukali mu nowego domu...

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
A w schronie została siostra Bianki... w takim samym stanie jak ona... wczoraj się dowiedziałam :-(

O matko :( Jest jakaś szansa żeby ją wyciągnąć :(
Na razie za dużo na siebie wzięłam , mam sama długi za psy w lecznicy ina razie nie pomogę , ale jak tylko coś męz tooię na Bianulke bazarek .

Posted

Ziutka napisał(a):
Aniu, ja zapłacę za DT dla Kiko, nie zostawię Ciebie i Tomka z tym "problemem", że tak powiem...

Ziuteńko, serdeczne dzięki :Rose: pomóż nam jeszcze znaleźć dla niej dt...

Posted

Ziuteńko, serdeczne dzięki :Rose: pomóż nam jeszcze znaleźć dla niej dt...

No z tym to jest w tej chwili mega problem :shake:
Dobrych miejsc jak na lekarstwo niestety... i nie za drogich rzecz jasna :evil_lol: :eviltong:

Posted

Aniu, a czy dom, w którym jest Bianka mógłby przyjąć w razie czego siostrzyczkę? Może bazarkami jakoś dałoby radę udźwignąć koszt ich utrzymania... Są młode, śliczne, powinny szybko znaleźć domki...

Na chauwę nie liczyłaym za bardzo kochana. Nie jest w stanie doplinować zdrowych psów, a co dopiero suni po sterylce. Tam może dojść do zakażenia:-( Już chyba lepiej przewieźć ją do nowego DT i tam sterylizować:-(

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Aniu, a czy dom, w którym jest Bianka mógłby przyjąć w razie czego siostrzyczkę? Może bazarkami jakoś dałoby radę udźwignąć koszt ich utrzymania... Są młode, śliczne, powinny szybko znaleźć domki...

Ewa, niestety ale nie przyjmie, Ania już rozmawiała na ten temat z DT i kicha, że tak powiem.

Jest kłopot z Kiko, bo nie ma jej gdzie zabrać :shake:

Posted

Rozmawiałam z Kasią, u której jest Bianka. Może przyjąć siostrzyczkę Bianki, ale za 300 zł miesięcznie plus karma...

Inna rzecz, że psiaki mają u nich bardzo dobrą opiekę, również weterynaryjną, są socjalizowane, zadbane, mają zapewnione zabiegi pielęgnacyjne. Są w domu. Mąż Kasi zajmuje się socjalizowaniem przerażonych zwierzaczków, pomaga im wrócić do normalności i zaufać człowiekowi. zaraz wkleję meila od Kasi i nowe fotki.

Ale ja finansowo tego nie udźwignę już... na Biankę też nie ma deklaracji...
Ale spać nie mogę przez jej siostrzyczkę po nocach... :-(

jakby zebrac deklaracje choć po 10 zł miesięcznie, to 30 osób by utrzymało drugą maleńką... plus karma :-(

Posted

Cześć Aniu,

Podsyłam kilka zdjęć suni. Wczoraj też Bianeczka obszczekała po raz pierwszy naszych sąsiadów – i nie wiadomo czy się bać czy śmiać ;-) brzmiało to cudownie, a jej szczek jest taki malutki i chudziutki jak ona sama.

Zaczyna też coraz bardziej lubić głaskanko

Cześć Aniu,

Podsyłam jeszcze jedno fajne zdjęcie Bianeczki. Sunia ma się dobrze, postępy są kolosalne. Macha ogonkiem, podgryza kapcie domowników i zaczepia inne psy zapraszając je do zabawy.
Nareszcie widać, że to szczeniak J Ma wilczy apetyt i coraz odważniej obszczekuje sąsiadów. Dzisiaj rano wypadł jej mleczny ząbek-kieł ;-)
Na tą chwilę są u nas 4 psy: Stefan – biszkoptowy labrador, Czesio – duży mieszaniec z Korabiewic, który został przez nas adoptowany, pani Rózia – sunia kundelek, która szuka miejsca stałego i nasza mała Bianeczka.
Miejsce dla kolejnej biedy jest. Mieszkamy w domku jednorodzinnymi z dużym ogrodem. Nie mamy kojców, psy biegają luzem po ogrodzonej posesji (w każdej chwili mają dostęp do budy) lub są z nami w domu. Mój mąż zajmuje się pozytywnym wychowaniem psów. Pomaga właścicielom w rozwiązywaniu różnych problemów, resocjalizuje psy ze schronisk tak aby mogły szybciej pokonać swoje lęki i tym samym szybciej trafić do nowych właścicieli. Psiaki są u nas kąpane, czesane w razie potrzeby podajemy również leki, jeździmy na kastrację/sterylizację. Codziennie mają zapewnione dwa długie spacery i indywidualne zajęcia w zależności od ich problemu. Tak jak wspomniałam wcześniej możemy przyjąć siostrzyczkę Bianki, zmuszeni jesteśmy jednak pobrać za to opłatę w wysokości 300 zł/ miesiąc + karma. Zobowiązaliśmy się do darmowej opieki nad panią Rózią i obecnie nie stać nas na to, aby przyjąć na takich zasadach kolejnego psa.

Posted

Aniu, myślę intensywnie jak pomóc maleńkiej. Nie jestem w stanie myśleć spokojnie, że siostrzyczka jest już bezpieczna, a ona nie dość, że bez siostry, to jeszcze taka przerażona tam siedzi:-( Czy w razie czego jest jakaś szansa na załatwienie transportu dla suni do DT?
Będę dzisiaj rozmawiała z koleżanką., Może zgodzi się wesprzeć jakoś małą:-( Zabiją mnie w domu, jak ją wezmę na siebie, ale ja sama sobie w łeb strzelę, jak przez zaniechanie tej maleńkiej coś się stanie:-(
Czy mogłabyś zająć to miejsce do niedzieli?

Posted

Aniu...
Mogę zapłacić za jej hotel (siostrzyczki Bianki), ale wtedy nie będę mogła brać na siebie opłaty za hotel za waszą Kiko (chociaż i tak mam nadzieję, że ktoś mi w tym pomoże :shake:) bo mam też sporo deklaracji odnośnie innych zwierzaków i nie udzwignę tego najnormalniej w świecie finansowo.

Posted

Ewa, Ola by ją odebrała i zawiozła do Kasi. Do niedzieli będę wiedziała co z Kiko... wstrzymajmy się parę dni...

EDIT-przed chwilką dostała info od Oli, że siostra Bianki jest już bezpieczna na bdt :-)

Posted

EDIT-przed chwilką dostała info od Oli, że siostra Bianki jest już bezpieczna na bdt :-)

Ufff...no to głaz (nie kamień) ale głaz mi z serca spadł :lol:

Czyli teraz pozostaje nam Kiko (finanse z dt itd :roll: ) i utrzymanie Bianeczki, si ?
Bo jak rozumiem, kasy na DT Bianki brak ?