bros Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 Mijka u Brosików, ma sie bardzo dobrze, choć mam wrażenie ze ona nie do końca jest pewna swojej pozycji, jak gdziekolwiek jedziemy jest podenerwowana tak jakbym miała ja porzucić :( jest bardzo niekłopotliwa i prze-grzeczna. Niestety z czarnym diabełkiem nie wyszło, mala czarna zajadle broni swojego (tutaj bardzo swojej pani) Quote
Nutusia Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Szkoda... Najgorsze, że to tylko prowizorka, a Mijka o tym nie wie :( Ale z pewnością, jeśli trafi "na swego", szybko się odnajdzie. One to po prostu czują! Quote
bros Posted July 5, 2014 Author Posted July 5, 2014 WItajcie cioteczki winna jestem Wam jakieś wiadomości o Mijeczce. Mija wciąz u nas, choć było kilka telefonów w sprawie jej adopcji to jednak nie były to domki dla niej. Mija jest bardzo grzecznym pieskiem ale nie jest to źwierzatko dla kogoś kto nie miał wcale jeszcze pieska, a takie przeważnie miałam zapytania. Po jej wszystkich przejściach nie oddalabym tego szkraba w nieodpowiednie nieprzebadane na wskroś ręce. Sama straciłam wiarę w ludzi którzy na wizycie przedad są super a po tak długim czasie oddają wpatrzone w siebie serduszko. Najprawdopodobniej Mija u mnie zostanie tego nie bedę ukrywać. Wiecie tez ze ostatnio malo bywam na dogo, w życiu mi sie pogmatwało i to "komplementarnie", wywróciło mi sie wszystko od strony podszewki delikatnie mówiąc. Nie planowałam i zupełnie nie stać mnie na drugiego psa :/ bros wciąż choruje i generuje straszne koszty utrzymania :/ - jednak nie mam sumienia znów łamać tego małego psiego serduszka. Pokochalyśmy sie juz obie, poznałyśmy swoje zachowania i szanujemy je wzajemnie. Chcialabym zeby Mijka miała we mnie oparcie już do końca swojego życia bez tułaczki od drzwi do drzwi. A ta mała babajaga funduje mi co chwila jakieś atrakcje weterynaryjne :/ Ostatnio np tutaj : https://picasaweb.google.com/115009895026842236542/MIJAUMnie?authkey=Gv1sRgCPaE4uOU0pHnJA# dlatego nasze uczestnictwo w bazarku. Musialam małego myśliwego zaszczepić , karmię ja sama od prawie roku, odrobaczam, i kropie na kleszczory ale jak przychodzi mi zapłacić za rtg, szycie itp to trochę mam tyły :( Mam nadzieje ze takiej pomocy nie uznacie za wyłudzenie - jak tylko stane na nogi a wierzę ze po każdej burzy musi pojawić się słońce zwrócimy z Mi psim biedom z nawiązką . Obiecujemy też częściej pisać/pokazywać co u nas :) Quote
Bella1 Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Cieszę się bardzo że Mija zostaje :multi: u Ciebie w życiu tak bywa że czasem jest pod górkę trzymam mocno kciuki aby to słoneczko jak najszybciej i najjaśniej zaświeciło ;) dla ludzi o tak wielkim sercu i empatii musi świecić nie ma innej opcji . Quote
bros Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 Potwierdzam odbiór pieniondzow bazarkowych dla mojej malej diablicy udostępnilam trzy albumy na fb z naszą księzniczką w jednej z rol głównych - zapraszam do oglądnięcia tego małego stworzenia https://www.facebook.com/karolina.swiatkiewicz/media_set?set=a.876326472396906.1073741841.100000586848767&type=3 https://www.facebook.com/karolina.swiatkiewicz/media_set?set=a.891306987565521.1073741844.100000586848767&type=3 https://www.facebook.com/karolina.swiatkiewicz/media_set?set=a.898056800223873.1073741847.100000586848767&type=3 Mi powinna nazywać sie tarzanka ! albo bandytka alias uciekinierka - uwielbia sie wytarzać najlepiej w padlinie, gonić i mordować szczury, myszy oraz uciekać w pogoni za zwierzyną, oprócz tego to bardzo ale to bardzo grzeczny pies :) który chce zjeść naszą stareńką papugę domową :/ goni kochane zaprzyjaźnione koty bieszczadzkie a tych domowych się boi i szanuje ogromnie. Panicznie boi sie burzy :/ ale za to dzielnie broni wszelkiej panciowej własności - prawie jak owczarek :) Quote
bros Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 ehhhh dla przypomnienia - bezimienna z numerem - domowa księzniczka Quote
Nutusia Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Na metamorfozy ją wstaw i... zmień wreszcie ten okropny tytuł!!!! ;) :) Quote
bros Posted November 10, 2014 Author Posted November 10, 2014 zmieniony :) uczę sie nowej dogomanii - w pewnym wieku takie rzeczy nie przychodzą zbyt łatwo :) Quote
Nutusia Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo! ;) :) Quote
marmosia Posted August 30, 2015 Posted August 30, 2015 Dla wszystkich ciotek- prawdziwe oblicze Mijki ;) 1 Quote
piesbros Posted October 12, 2016 Posted October 12, 2016 musiałam założyć nowe konto :( starego nie moge uruchomić Mija z nami cały czas, kochana i zaopiekowana :) 1 Quote
Recommended Posts