Viz Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 Jak rozumuje pies, który ma 27 cm w kłębie jest zaliczany do S... S jet od 30 tak? ;) Quote
AniaP Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 Viz napisał(a): Jak rozumuje pies, który ma 27 cm w kłębie jest zaliczany do S... Dokładnie tak. :kciuki: Viz napisał(a): S jet od 30 tak? :wink: A czemu do? :hmmmm: W FCI : http://alteri.ipon.pl/Kursy_szkolenia/Agility/Agility_r2.html A w IAL-u : Trzy (3) klasy ograniczone i jedna (1) nieograniczona pozwalają psom skakać wysokości najlepiej im odpowiadające: - Klasa Toy: Wysokość przeszkód 300mm +/- 50mm dla psów do 300mm (włącznie). - Klasa Mini: Wysokość przeszkód 400mm +/- 50mm dla psów do 400mm (włącznie). - Klasa Midi: Wysokość przeszkód 550mm +/- 50mm dla psów od 400mm do 500mm (włącznie). - Klasa Maxi: Wysokość przeszkód 650mm +/- 50mm i nie ma ograniczeń dotyczących wzrosty psów. Mam nadzieję, że teraz ja nie pokręciłam. :wink: Quote
Viz Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 AniaP teraz juz wszystko rozumiem :D Bardzo dziekuje 8) Quote
AniaP Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Viz napisał(a):AniaP teraz juz wszystko rozumiem Bardzo dziekuje A bardzo proszę. :P Mnie samej się jeszcze trudno w tym wszystkim połapać :oops: i za chwilę pewnie znowu będę o coś pytać. :wink: Quote
Viz Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Heheh to tak jak ja :lol: No to jak będę miałą znów jakieś wątpliwości to napisze. 8) Quote
dog_master Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 A czy ktos w ogole na IAL-u mierzy psy? Moj ma ok.30cm ale to takie domowe mierzenie Quote
Viz Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 U mnie to samo ;) Domowym mierzeniem wychodzi 27 cm, choć z tego co wiem Tedy jest niższy kilak cm w porównaniu do Twojego Kubusia, wiec wychodzi na to, ze to bardzo nie dokładnie ;) Quote
dog_master Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Hehe, Teddy ma krotka siersc, to latwiej. A moj ma raz wiecej siersci, raz mniej ;] I jak tu zmierzyc...? Quote
AniaP Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 :hand: Znowu troszeczkę pomarudzę. :eviltong: Qrteczka chciałam dzisiaj kupić farbę, co by wreszcie moje hopki pomalować, ale... nie mam o tym zielonego pojęcia. :oops: Czy malowaliście swoje przeszkody jakąś specjalną farbą? konserwowaliście je czymś? czy po prostu: emalia zewnętrzna do drewna i tyle. I czy jakieś kolory są z jakiś powodów zabronione? :hmmmm: Quote
AniaP Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 No, już mi się trochę rozjaśniło. Trzeba było wcześniej pogadać z moim braciszkiem, niektórzy faceci się jednak trochę znają na sprawach malarskich. :eviltong: Quote
Tośka_m Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 No to widzę, że ostro się przygotowujesz do nowego sezonu, brawo :multi: Quote
AniaP Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 Tośka_m napisał(a):No to widzę, że ostro się przygotowujesz do nowego sezonu, brawo :multi: Oj, jak samemu się dopiero uczy majstrować przeszkody i tylko w wolnych chwilach (qrcze, ciągle mam ich za mało :sad: ) , to strasznie długo to trwa. :cool3: Ale teraz to już muszę przyspieszyć tempo, bo jak śniegi stopnieją i zrobi się cieplej, to będzie płacz, że nie mamy na czym biegać. :placz: Quote
Recommended Posts