Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Viz napisał(a):
Jak rozumuje pies, który ma 27 cm w kłębie jest zaliczany do S...

Dokładnie tak. :kciuki:

Viz napisał(a):
S jet od 30 tak? :wink:

A czemu do? :hmmmm:

W FCI : http://alteri.ipon.pl/Kursy_szkolenia/Agility/Agility_r2.html

A w IAL-u :
Trzy (3) klasy ograniczone i jedna (1) nieograniczona pozwalają psom skakać wysokości najlepiej im odpowiadające:
- Klasa Toy: Wysokość przeszkód 300mm +/- 50mm dla psów do 300mm (włącznie).
- Klasa Mini: Wysokość przeszkód 400mm +/- 50mm dla psów do 400mm (włącznie).
- Klasa Midi: Wysokość przeszkód 550mm +/- 50mm dla psów od 400mm do 500mm (włącznie).
- Klasa Maxi: Wysokość przeszkód 650mm +/- 50mm i nie ma ograniczeń dotyczących wzrosty psów.

Mam nadzieję, że teraz ja nie pokręciłam. :wink:

Posted

Viz napisał(a):
AniaP teraz juz wszystko rozumiem Bardzo dziekuje

A bardzo proszę. :P

Mnie samej się jeszcze trudno w tym wszystkim połapać :oops: i za chwilę pewnie znowu będę o coś pytać. :wink:

Posted

U mnie to samo ;)
Domowym mierzeniem wychodzi 27 cm, choć z tego co wiem Tedy jest niższy kilak cm w porównaniu do Twojego Kubusia, wiec wychodzi na to, ze to bardzo nie dokładnie ;)

• 2 months later...
Posted

:hand: Znowu troszeczkę pomarudzę. :eviltong: Qrteczka chciałam dzisiaj kupić farbę, co by wreszcie moje hopki pomalować, ale... nie mam o tym zielonego pojęcia. :oops: Czy malowaliście swoje przeszkody jakąś specjalną farbą? konserwowaliście je czymś? czy po prostu: emalia zewnętrzna do drewna i tyle. I czy jakieś kolory są z jakiś powodów zabronione? :hmmmm:

Posted

No, już mi się trochę rozjaśniło. Trzeba było wcześniej pogadać z moim braciszkiem, niektórzy faceci się jednak trochę znają na sprawach malarskich. :eviltong:

Posted

Tośka_m napisał(a):
No to widzę, że ostro się przygotowujesz do nowego sezonu, brawo :multi:

Oj, jak samemu się dopiero uczy majstrować przeszkody i tylko w wolnych chwilach (qrcze, ciągle mam ich za mało :sad: ) , to strasznie długo to trwa. :cool3: Ale teraz to już muszę przyspieszyć tempo, bo jak śniegi stopnieją i zrobi się cieplej, to będzie płacz, że nie mamy na czym biegać. :placz: