Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

zerduszko napisał(a):
Monia, a ta mamę to trzeba byłoby ciachu ciachu?

Ps. Szczylek boski :loveu:

Mama będzie ciachnięta niedługo :p.

Słodka jest, ale jakoś mniej emocji we mnie budzi niż poprzednia :oops:.
Ciekawa sytuacja dzisiaj była z małą. Siedzę na fotelu z laptopem na kolanach, przede mną jest dywanik gdzie mała sobie gryzie to co dostanie. Krzysiek siedział na fotelu obok i raptem się cieszyć zaczął i do mnie "Patrz jak ona fajnie siusia" :mad:. Myślałam, że go ukatrupię :angryy:. Zanim odłożyłam lapka to mała już skończyła i nie było sensu jej targać na gazetę. A ten mój inteligent zamiast się jarzyć to powinien wziąć ją i przenieść, chwaleniem już bym się zajęła. Jego dywan obsikała a on w tym tylko coś śmiesznego widział, głupol jeden :cool1:. Mała leje na podlogę, obgryza kwiatki i też nic nie mówi, ja bym chyba rozniosla takich niespodziewanych gości :evil_lol:. Jedyne czego malej nie wolno to dochodzenie do kabli i w tym mi akurat pomaga.

Właśnie opieprz mi się dostało za nakarmienie srylki kefirem, bo "jeszcze sraczki dostanie i co będzie?". Ach te chłopy...

Posted

*Monia* napisał(a):

Właśnie opieprz mi się dostało za nakarmienie srylki kefirem, bo "jeszcze sraczki dostanie i co będzie?". Ach te chłopy...

Będzie "Patrz jak ona fajnie srusia" :evil_lol:

Posted

Nie będzie, bo jak coś mu zaśmierdzi to i po nim będę sprzątać, wrażliwiec jeden :mad:. Wczoraj mała bąki puszczała to pod kołdrą pół wieczoru spędził :evil_lol:. Ale przynajmniej jedno ma srylówka wmontowane - kupkamy na gazetkę a nie na dywan czy podlogę, i to tak sama z siebie :cool3:.

Posted

To jest moja tymczasowiczka :p. Druga w ciągu ostatnich dwóch tygodni ;). Nie dają mi te srylki spać i dręcząod samego rana. A ta jeszcze do tego wszystkiego nawet na łóżku się położyć nie chce :roll:. Po tej małej przerwę sobie zrobię, bo z braku snu długo nie pożyję :evil_lol:.

Posted

Matko , biedna Hexi, ciągle jej się jakieś gówniarstwo przez dom przewala :evil_lol:

Ale fajne obie sunie, mam nadzieję, że znajdą cudowne domki:loveu: (znaczy się pierwsza już znalazła, z tego co przeczytałam...?)

Posted

Hexa drugiej malej jeszcze nie widziała, bo u chłopaka z nią siedzę (on w małą zapatrzony i się cieszy jak sryl mu chatę obsikuje). Z pierwszą małą Hexa się świetnie bawiła, oddawala zabawki i pozwalała na łóżko wskakiwać. Psisko mi się na lepsze zmieniać zaczęło przez małą :loveu:. Pierwsza ma super panią, kota i 5-letniego chłopczyka do szaleństw. Trafiła super, a ja beczałam za nią jak dziecko :oops:. Obecna mała jest adhd i będzie dobra dla aktywnej osoby. Przyszły dom będę na agility namawiać, bo nakręcona jest niesamowicie i energia ją rozsadza :razz:. Nie będę dodawać, że za nią nie nadążam i aż padłam w dzień. Obudziło mnie obgryzanie stopy :evil_lol:.

Posted

Cześć !!! Podziwiam ludzi,którzy pomagają w ten sposób ;)
Będę zaglądać :p tylko coś u Was fot mało :evil_lol: - ale liczę na więcej :mad::razz:

Posted

Witamy :loveu:.
Fot tu mało, bo aparatu brak chwilowo, a z telefonu za długo się zgrywają. Obecnie nie mam jak zgrać, bo nie jestem w domu.
Pomagać w ten sposób zdecydowałam się z dnia na dzień, choć i tak decyzję dokładnie przemyślałam zanim malucha wzięłam. Nie żałuję i w miarę możliwości stwory będę brać ;) (choć ciężko oddawać; w inny).

Posted

Już ja tego dopilnuję ;). Mała musi mieć aktywnych ludzi, bo ja jako leń nie nadążam momentami za jej energią. Psisko do sportów genialne :loveu:. Do tego jest niezależna, więc nowy domek od razu musi wyznaczyć granice, bo inaczej mogą być problemy - energia + indywidualizm = zwiewanie i poznawanie świata na własną łapę :shake:. Uczymy się przychodzenia na zawołanie, nagradzamy ale to trzeba kontynuować. Nie oddam byle komu ;).

Ja się tak mądrzę teraz, a sama masę błędów popełniłam z Hexoliną :roll:

Posted

A macie jutro trening? Jak nas wcisną to będziemy na treningu i później mamy już czas wolny. Tylko jak Krzysiek będzie rano musiał na uczelnie jechać to sryla będę musiała taszczyć ze sobą, więc poznacie się i trochę socjalizacji zaliczymy bo szczenior dziczeje i drze paszczę na wszystko co dziwne (ludzie, psy, domofon jak dzwoni :-o).

Się zorientowałam, że piszesz o dniu dzisiejszym :evil_lol:. Jadę po Hexolinę po południu, więc nie zaszkodzi jej trochę biegania przed poznaniem małej Draculi - chętnie się przespacerujemy ;). Pierwszą w całości przespaną noc dzisiaj mamy i radość mam ogromną :multi:. Mała spała ze mną na łóżku i o 8.30 zaczęłam się zastanawiać czy ona chora przypadkiem nie jest, bo nie miała wcale zamiaru uciekać tylko się przytulała :crazyeye:. Ale jak teraz zaczęła mi stopy obgryzać i dręczyć koc to mam pewność, że wszystko w porządku :evil_lol:

Posted

Fajne ten aparat fotki robi :cool3:. Jak zobaczyłam Ariulę nadzianą na kolce Fiony to aż mi się słabo zrobiło :shake:. Hexa z irokezem na pierwszych fotach, strraszny agresor mój :evil_lol:.

Podziwiam właśnie sceny miłosne Krzyśka i małej, jest na co popatrzeć :razz:.

Posted

Która śliczna? :razz:
Ja Was odwiedzałam, ale się nie odzywałam ;).

Kundlice dzisiaj zaczęły jakieś uczucia do siebie żywić i razem na łóżku śpią, mała wtulona w Hexolinę :crazyeye:. Mój pies zwariował chyba, albo małą brzuch boli po surowym i Hexolina dobra ciocia jej ustępuje (na barf się mała chciała przestawić to jej dałam skrzydło z indyka i startą marchewkę z rosołem na przepchnęcie kości). Jak jej nie oddam natychmiast to później przyszłych właścicieli będę dręczyć telefonami i pytaniami non stop :oops: (i tak będę dręczyć, ale im dłużej jest u mnie tym gorzej dla mnie i dla niej, bo to pies jednego 'pana' :roll:).

Posted

Dziękujemy :loveu:.

Przed chwilą myślałam, że sryla utłukę :mad:. Owszem, jest grzeczna jak na takiego szaleńca, ale sprawdza moją cierpliwość. Śpi sobie na fotelu - ok, Hexa też lubi. Ale obok fotela jest stół na który ten maly potwor wlazł i zaczęła wylizywać talerz :mad:. Teraz po ochrzanie poszla sobie sfochowana pod łóżko i śpi :evil_lol:. Jeden kradnący jedzenie pies przystopował to teraz ta zaczyna stół okupować :shake:.