*Monia* Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 zerduszko napisał(a):Monia, a ta mamę to trzeba byłoby ciachu ciachu? Ps. Szczylek boski :loveu: Mama będzie ciachnięta niedługo :p. Słodka jest, ale jakoś mniej emocji we mnie budzi niż poprzednia :oops:. Ciekawa sytuacja dzisiaj była z małą. Siedzę na fotelu z laptopem na kolanach, przede mną jest dywanik gdzie mała sobie gryzie to co dostanie. Krzysiek siedział na fotelu obok i raptem się cieszyć zaczął i do mnie "Patrz jak ona fajnie siusia" :mad:. Myślałam, że go ukatrupię :angryy:. Zanim odłożyłam lapka to mała już skończyła i nie było sensu jej targać na gazetę. A ten mój inteligent zamiast się jarzyć to powinien wziąć ją i przenieść, chwaleniem już bym się zajęła. Jego dywan obsikała a on w tym tylko coś śmiesznego widział, głupol jeden :cool1:. Mała leje na podlogę, obgryza kwiatki i też nic nie mówi, ja bym chyba rozniosla takich niespodziewanych gości :evil_lol:. Jedyne czego malej nie wolno to dochodzenie do kabli i w tym mi akurat pomaga. Właśnie opieprz mi się dostało za nakarmienie srylki kefirem, bo "jeszcze sraczki dostanie i co będzie?". Ach te chłopy... Quote
zerduszko Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 *Monia* napisał(a): Właśnie opieprz mi się dostało za nakarmienie srylki kefirem, bo "jeszcze sraczki dostanie i co będzie?". Ach te chłopy... Będzie "Patrz jak ona fajnie srusia" :evil_lol: Quote
*Monia* Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Nie będzie, bo jak coś mu zaśmierdzi to i po nim będę sprzątać, wrażliwiec jeden :mad:. Wczoraj mała bąki puszczała to pod kołdrą pół wieczoru spędził :evil_lol:. Ale przynajmniej jedno ma srylówka wmontowane - kupkamy na gazetkę a nie na dywan czy podlogę, i to tak sama z siebie :cool3:. Quote
Cavy Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Cześć. :hand: Ja jestem nie w temacie, a szczylek piękny więc się spytam "czyje to to"? :evil_lol: Quote
*Monia* Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 To jest moja tymczasowiczka :p. Druga w ciągu ostatnich dwóch tygodni ;). Nie dają mi te srylki spać i dręcząod samego rana. A ta jeszcze do tego wszystkiego nawet na łóżku się położyć nie chce :roll:. Po tej małej przerwę sobie zrobię, bo z braku snu długo nie pożyję :evil_lol:. Quote
Bzikowa Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Matko , biedna Hexi, ciągle jej się jakieś gówniarstwo przez dom przewala :evil_lol: Ale fajne obie sunie, mam nadzieję, że znajdą cudowne domki:loveu: (znaczy się pierwsza już znalazła, z tego co przeczytałam...?) Quote
*Monia* Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Hexa drugiej malej jeszcze nie widziała, bo u chłopaka z nią siedzę (on w małą zapatrzony i się cieszy jak sryl mu chatę obsikuje). Z pierwszą małą Hexa się świetnie bawiła, oddawala zabawki i pozwalała na łóżko wskakiwać. Psisko mi się na lepsze zmieniać zaczęło przez małą :loveu:. Pierwsza ma super panią, kota i 5-letniego chłopczyka do szaleństw. Trafiła super, a ja beczałam za nią jak dziecko :oops:. Obecna mała jest adhd i będzie dobra dla aktywnej osoby. Przyszły dom będę na agility namawiać, bo nakręcona jest niesamowicie i energia ją rozsadza :razz:. Nie będę dodawać, że za nią nie nadążam i aż padłam w dzień. Obudziło mnie obgryzanie stopy :evil_lol:. Quote
Alusia Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Cześć !!! Podziwiam ludzi,którzy pomagają w ten sposób ;) Będę zaglądać :p tylko coś u Was fot mało :evil_lol: - ale liczę na więcej :mad::razz: Quote
*Monia* Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Witamy :loveu:. Fot tu mało, bo aparatu brak chwilowo, a z telefonu za długo się zgrywają. Obecnie nie mam jak zgrać, bo nie jestem w domu. Pomagać w ten sposób zdecydowałam się z dnia na dzień, choć i tak decyzję dokładnie przemyślałam zanim malucha wzięłam. Nie żałuję i w miarę możliwości stwory będę brać ;) (choć ciężko oddawać; w inny). Quote
roots23 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 fajny malutki pieseczek :) oby mu się życie dobrze ułożyło! pozdrawiam :) Quote
*Monia* Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Już ja tego dopilnuję ;). Mała musi mieć aktywnych ludzi, bo ja jako leń nie nadążam momentami za jej energią. Psisko do sportów genialne :loveu:. Do tego jest niezależna, więc nowy domek od razu musi wyznaczyć granice, bo inaczej mogą być problemy - energia + indywidualizm = zwiewanie i poznawanie świata na własną łapę :shake:. Uczymy się przychodzenia na zawołanie, nagradzamy ale to trzeba kontynuować. Nie oddam byle komu ;). Ja się tak mądrzę teraz, a sama masę błędów popełniłam z Hexoliną :roll: Quote
Cavy Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Witamy się, co u Was ciekawego słychać? :evil_lol: :eviltong: Quote
*Monia* Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Raczej - człowiek uczy się na błędach :evil_lol:. U nas nic ciekawego nie słychać. Nuudy, jeszcze wakacje :eviltong: i nic się nie dzieje ;). Quote
puchu Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Znajdziesz trochę czasu jutro popołudniu? Quote
*Monia* Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 A macie jutro trening? Jak nas wcisną to będziemy na treningu i później mamy już czas wolny. Tylko jak Krzysiek będzie rano musiał na uczelnie jechać to sryla będę musiała taszczyć ze sobą, więc poznacie się i trochę socjalizacji zaliczymy bo szczenior dziczeje i drze paszczę na wszystko co dziwne (ludzie, psy, domofon jak dzwoni :-o). Się zorientowałam, że piszesz o dniu dzisiejszym :evil_lol:. Jadę po Hexolinę po południu, więc nie zaszkodzi jej trochę biegania przed poznaniem małej Draculi - chętnie się przespacerujemy ;). Pierwszą w całości przespaną noc dzisiaj mamy i radość mam ogromną :multi:. Mała spała ze mną na łóżku i o 8.30 zaczęłam się zastanawiać czy ona chora przypadkiem nie jest, bo nie miała wcale zamiaru uciekać tylko się przytulała :crazyeye:. Ale jak teraz zaczęła mi stopy obgryzać i dręczyć koc to mam pewność, że wszystko w porządku :evil_lol: Quote
*Monia* Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Trzymajcie kciuki, bo wieczorem dzwonię do potencjalnego domku małej. Jest tam kotek i jest to domek z ogródkiem (moje marzenie by się spełniło :loveu:). Quote
puchu Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Picasa Web Albums - Puśka - 2009-09-04 Nie chce mi się wkleja poszczególnych zdjęć XD Quote
*Monia* Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Fajne ten aparat fotki robi :cool3:. Jak zobaczyłam Ariulę nadzianą na kolce Fiony to aż mi się słabo zrobiło :shake:. Hexa z irokezem na pierwszych fotach, strraszny agresor mój :evil_lol:. Podziwiam właśnie sceny miłosne Krzyśka i małej, jest na co popatrzeć :razz:. Quote
puchu Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Już poprawiłam imię :oops: Właśnie nie fajne. Straszne szumy wyszły, ale chyba już znam powód. Quote
*Monia* Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Mi się podobają - psy widać i to najważniejsze :cool3:. Za imię się nie gniewam. Nawet rodzince zdarza się źle napisać ;). Quote
WeronikaM Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 cześć my u was dopiero I raz śliczna sunia :loveu: Quote
*Monia* Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Która śliczna? :razz: Ja Was odwiedzałam, ale się nie odzywałam ;). Kundlice dzisiaj zaczęły jakieś uczucia do siebie żywić i razem na łóżku śpią, mała wtulona w Hexolinę :crazyeye:. Mój pies zwariował chyba, albo małą brzuch boli po surowym i Hexolina dobra ciocia jej ustępuje (na barf się mała chciała przestawić to jej dałam skrzydło z indyka i startą marchewkę z rosołem na przepchnęcie kości). Jak jej nie oddam natychmiast to później przyszłych właścicieli będę dręczyć telefonami i pytaniami non stop :oops: (i tak będę dręczyć, ale im dłużej jest u mnie tym gorzej dla mnie i dla niej, bo to pies jednego 'pana' :roll:). Quote
WeronikaM Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 *Monia* napisał(a):Która śliczna? :razz: obie: mała i duża :loveu: Quote
*Monia* Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Dziękujemy :loveu:. Przed chwilą myślałam, że sryla utłukę :mad:. Owszem, jest grzeczna jak na takiego szaleńca, ale sprawdza moją cierpliwość. Śpi sobie na fotelu - ok, Hexa też lubi. Ale obok fotela jest stół na który ten maly potwor wlazł i zaczęła wylizywać talerz :mad:. Teraz po ochrzanie poszla sobie sfochowana pod łóżko i śpi :evil_lol:. Jeden kradnący jedzenie pies przystopował to teraz ta zaczyna stół okupować :shake:. Quote
Recommended Posts