Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

Jeszcze się nie zarejestrowałam.
Tunele wszystkie już były. Przez prosty chyba tylko raz wbiegła ze mną, a tak to musiałam siedzieć na drugim końcu na kolanach i wołać głupola.
Pierwszy link się nie otwiera :roll:, a drugi się przyda :razz:.

Przeszkód nie upychałam akurat, było nas bardzo dużo i tłok się stworzył. Z psów zapamiętałam szalonego gończego, Fado schroniskowca bezjajecznego, agresywnego ONa Aresa ;), a reszty imion nie pamiętam. A jeszcze taka chudzinka wielka fajniuśka była :). Zapraszam do oglądania (chociaż niebardzo jest co :evil_lol:)

Posted

Widziałam w tle siebie z wariatką szczekającą na mnie :evil_lol:. Nawet nie miałam czasu się zarejestrować, w takim biegu żyję. Teraz biegnę do pracy po imprezce całonocnej i zajęciach porannych na uczelni ;).

• 3 weeks later...
Posted

Witam nową cavanowiczkę :cool3: Nie widziałam Was jeszcze nowych kursantów bo matura skutecznie mnie uziemia ale mam nadzieję, że Wam się podoba w Cavano :)

Posted

Witam :lol:. Bardzo nam się podoba :loveu:. Nie spodziewałam się po Hexolinie rewelacji, ale da się z nią pracować, więc nie jest źle :cool3:. Mój pies potrafi nawet się nie zawąchać, co na pierwszym treningu parę razy się zdarzyło, potrafi się skoncentrować, pilnuje się. Wcześniej tunel był niedobry, a teraz już wbiega jak pańcia wyraźnie pokaże co robić :roll:. Kładka jeszcze za długa żeby po całej przebiec i Hexi lubi zeskakiwać w różnych miejscach z niej, nie ważne czy ktoś akurat tam stoi czy nie :cool1:.
Na każdy trening zabieram aparat a zdjęć całe 0 zrobiłam :evil_lol:. Następnym razem jak znowu wcześniej będę to popstrykam psiaki ;).

Miłej nauki życzę. Matura to i tak nic w porównaniu z sesją :diabloti:. Szczerze mówiąc to ja w klasie maturalnej się baardzo obijałam, w szkole bywałam rzadko a jak byłam to też nie na wszystkich lekcjach :roll:. To były piękne czasy...

Posted

*Monia* napisał(a):

Szczerze mówiąc to ja w klasie maturalnej się baardzo obijałam, w szkole bywałam rzadko a jak byłam to też nie na wszystkich lekcjach :roll:. To były piękne czasy...

Skąd ja to znam :lol:
A na czym jesteś ?

Posted

Bo Hexa to zdolniacha jest :-D

Tak, jak jej się chce :roll:. Chociaż już nawet załapała że można iść na smyczy nie ciągnąc :razz:.
Tak wogóle to ja cała obolała przez 2 dni po treningu chodzę a ona myśli że ja z nią codziennie ganiać będę, głupie moje kundlisko naiwne :mad: :diabloti:.

Skąd ja to znam :lol:
A na czym jesteś ?

Na anglistyce, zdolność do angielskiego miałam i tak wyszło ;). Ale nie narzekam, bo przemęczać się nie trzeba :evil_lol:

Posted

W naszym przypadku to w określone dni się wogóle biega, a tak to tylko siusiu, 5 minut rzucania piłeczki (to jest nic) i do domu bo pańcia napięty harmonogram zajęć ma :roll:. Jak się cieplej zrobi to może rower, a na pewno spacery z kumplem beaglem. Dzisiaj mój niewyżyty pies zębiskami mnie potraktował, bo ją próbowałam zachęcić do zabawy frisbee we własnym zakresie. Niestety pańcia była koniecznie potrzebna, więc ją pociągałam trochę za kudły i mi się dostało bo cela i wyczucia to zezowata sucz nie ma :evil_lol:.
Tak ogólnie to w dobrym humorze jestem dzisiaj, mimo że wszyscy koledzy dookoła twierdzą nic nie jem i żyję powietrzem. Jeden stwierdził że jak zostanę jego żoną to on mi będzie codziennie robił dobre obiadki, a że umie tylko jajecznicę to tym się będziemy żywić z różnymi dodatkami, dzieci mieć nie będziemy bo za dużo kosztują, on będzie kurą domową i będzie chodził na siłownię i imprezki z kobietami (żeby poćwiczyć różne rzeczy) a ja będę zarabiać bo studiuję anglistykę :evil_lol:. Wesoło przynajmniej mam w pracy. Dobrze że mój facet nie wie jakie propozycje dostaję bo by się lekko wkurzył, że sobie na tyle pozwalam ;).

Posted

Nie będzie domowych przeszkód, ewentualnie na pola sobie pojedziemy :razz:.
Rodzina na początku marudziła, było: a po co, nudzi ci się? A teraz jak widzą jak psisko się cieszy na sam widok plecaka i kagańca już nic nie mówią. Tylko się pytają kiedy trening następny, pytają jak było i o Hexy postępy się wypytują, normalnie aż się dziwię.

A ja coś mam :cool3:. Panu Grzegorzowi K dziękuję bardzo za foteczki :loveu::loveu:

Nie zwracać uwagi na krzywą nogę mą :evil_lol:

autor zdjęć Grzegorz K

Jak widać Hexi tunel umie i już w większości przypadków jej wychodzi. Hopki 100% skuteczności bez pomyłek :multi: (z wyjątkiem moich) tylko pańcia za wolna i Elka dała mi to wyraźnie do zrozumienia :evil_lol:

Posted

to i my się przywitamy!:lol: Gratulujemy postępów i mam nadzieję, że spotkamy się na jakimś treningu:cool3:
dla wyjaśnienia ja to ta która pomaga przy kursie i tworzy różne filmiki

Posted

Ile osób nas zaczęło odwiedzać :-o. Witamy :loveu:. Widziałam was kilka razy jak biegacie- ludzi po psach poznaję ;). Zawsze jestem dużo przed treningiem (nienawidzę się spóźniać :roll:) i mam okazję popatrzeć jak trenujecie, a dodatkowo przez obserwacje mogę się czegoś nauczyć :cool3:. Nie mogę się doczekać kolejnego treningu.. przyznam się, że nie wierzyłam że mi się to aż tak spodoba.. To wszystko dzięki Puchu, bo bym się nie zdecydowała, ale ona mnie namówiła :loveu:
Ja zawsze aparat noszę i ani jednego zdjęcia nim nie zrobiłam :oops:, za to w sobotę jak aparatu nie miałam to miałam chwilę na robienie fotek, więc telefonem pstrykałam Ambi (chyba nie przekręciłam) i Dropsa ;).

A tak wogóle to ostatnio z Moniką (ma szalonego psiaka o imieniu Fado) wpadłyśmy na to że psy powinny odreagować po treningu i Hexi przez kilkanaście minut biegała w kółko po terenie z Fadzikiem. Nareszcie mogła odreagować emocje treningowe, bo ileż to można się koncentrować na pańci i jeść te parówki :evil_lol:.

Posted

Cześć, coś mnie tknęło i znów się odzywam, widzę że sobie ćwiczycie:cool3:, fajnie że czarna zaczyna jarzyć do czego to wszystko służy, życzę powodzenia i dalszych sukcesów

*Monia* napisał(a):
Szczerze mówiąc to ja w klasie maturalnej się baardzo obijałam, w szkole bywałam rzadko a jak byłam to też nie na wszystkich lekcjach :roll:. To były piękne czasy...

u mnie tez tak było i przez o nici ze studiów:cool3:(przynajmniej mam mi spokój dała)

Posted

*Monia* napisał(a):
Ile osób nas zaczęło odwiedzać :-o. Witamy :loveu:. Widziałam was kilka razy jak biegacie- ludzi po psach poznaję ;). Zawsze jestem dużo przed treningiem (nienawidzę się spóźniać :roll:) i mam okazję popatrzeć jak trenujecie, a dodatkowo przez obserwacje mogę się czegoś nauczyć :cool3:.

ciekawiło mnie kto to tak wcześniej przyjeżdża, to teraz już wiem:cool3:
ktoś chciał filmiki jak trenujecie:
YouTube - Cavano trening początkujących 08-03-09 tutaj co jakiś czas jest Hexa

Posted

[quote name='Katarama']Łaaał... ale u Was się fajnie zrobiło. Gratuluję postępów i szybkiej nauki :smile: Kilka fotek widziałam, to może treraz jakiś filmik z poczynan treningowych??
Ola mnie wyręczyła w szukaniu filmiku :cool3:. Powiem szczerze, że ja się aż takich postępów nie spodziewałam po moim durnowatym psie, ale miło mnie zaskoczyła ;). Już nie robi tego co zrobiła pod koniec tego filmiku :lol:. Ja to ten chomik w pomarańczowej nie rzucającej się w oczy kurtce (chomikiem mnie TZ ochrzcił, bo podobno biegam jak chomik; wcześniej przez 7 lat nie miał okazji mnie widzieć zbyt często biegającej :evil_lol:.

[quote name='Bzikowa']Super zdjęcia :smile:
Ah, ale Wam zazdrościmy treningów...
Zdawaj tą maturę i wracaj na treningi :razz:. Jak chcesz to na angielski za ciebie pójdę :cool3:.

Patikujek ja chodzę po galeriach, czytam ale się nie odzywam. Dzięki temu jestem na bierząco i nie muszę się przekopywać przez kilkanaście stron, żeby się dowiedzieć o czym przez ten czas się rozmowa toczy :evil_lol:.
Co do studiów to uratował mnie naprawdę mój angielski i to dzięki nauczycielowi, który się na mnie uwziął bo widział że mam zdolność do języków. Gnębił mnie pół podstawówki i gimnazjum, a ja byłam niegrzeczna zawsze :diabloti:.

[quote name='Crazy Lab']ciekawiło mnie kto to tak wcześniej przyjeżdża, to teraz już wiem:cool3:
ktoś chciał filmiki jak trenujecie:
YouTube - Cavano trening początkujących 08-03-09 tutaj co jakiś czas jest Hexa
Jestem nadgorliwa ;). Dzięki za filmik z moim chomikowym bieganiem i Hexy omijaniem przeszkody :evil_lol:, teraz tak uwielbia skakać, że ledwo ją na miejscu mogę usadzić. Zostań powtarzam z 10 razy żeby doopsko posadziła bez ruchu :roll:.

Się rozpisałam i wracam do tłumaczenia kolegi opinii z pracy...

Posted

*Monia* napisał(a):

Zdawaj tą maturę i wracaj na treningi :razz:. Jak chcesz to na angielski za ciebie pójdę :cool3:.

Etam angielski. Zdaję rozszerzony mimo, że nigdzie mi się nie przyda ta matura. Ale ambicjonalnie stwierdziłam, że to obciach podstawę zdawać nawet jak się nie przyda w rekrutacji :evil_lol:

Za to jak mi pykniesz chemię rozszerzoną na 90%... to będę zobowiązana :evilbat:

Posted

Ja tam jakoś durnowatości zauważyc nie potrafię, wręcz przeciwnie. Jak na początkujących wyglądacie super :) Jeszcze kilka treningów i założę się, że będzie o niebo lepiej :) Szybko postępy zrobicie ;) Trzymam bardzo mocno kciuki i wierzę, że nie długo zobaczę Wasz filmik :)

Posted

[quote name='Bzikowa']Za to jak mi pykniesz chemię rozszerzoną na 90%... to będę zobowiązana :evilbat:
Z chemii to ja mam cały zeszyt zapisany z kursu na sggw, ale nic z tego w głowie nie zostało :oops:.

Cześć chomiku :diabloti:

Widziałam filmik :p...

Cześć pechowcu :eviltong:.
A ja idę do was zdjęć szukać,bo jestem pewna że się pojawiły jak mnie nie było :razz:

[quote name='Katarama']Ja tam jakoś durnowatości zauważyc nie potrafię, wręcz przeciwnie. Jak na początkujących wyglądacie super :smile: Jeszcze kilka treningów i założę się, że będzie o niebo lepiej :smile: Szybko postępy zrobicie ;-) Trzymam bardzo mocno kciuki i wierzę, że nie długo zobaczę Wasz filmik :smile:
Z nią wystarczy pobyć chwilę jak jest znudzona/nakręcona i widzi się jej prawdziwe oblicze. Na treningach jest stworzeniem najbardziej rozgadanym, cały czas gapi się na mnie (parówki :evil_lol:) i drze paszcze, nawet myśleć nie mogę w takich warunkach :mad::mad:. A mówi się, że małe psy są głośne, Hexa podczas treningów wszystkie na głowę bije :shake:. Następny trening mamy dopiero 7, czyli jeszcze trochę czasu..