Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

Tysiąca nie wstawię, ale kilka się postaram, a jak się spodobają to wrzucę więcej. Przez weekend u babci zrobiłam 345 zdjęć Hexolinie :crazyeye:. Do tego miałyśmy przygodę- rzucił się na nią jakiś nienormalny pies, który ją chwycił za brzuch/ tylną łapkę (nie wiem dokładnie bo ślad ma w pachwinie). Psisko z Hexą powalczyć chciało, ta japę darła jak by ją ze skóry obdzierali więc do psa z gołymi rękami wyskoczyłam ja, w locie przekazując smycz bratu. Do mnie taki odważny nie był i stał zdezorientowany, bo Hexę by zjadł chętnie ale jakaś wariatka na niego leci z łapami więc wolał z nią nie zadzierać i stać w bezpiecznej odległości. Właściciele z domu wylecieli i baba zaczęła tłumaczyć, że dziwne że się zerwał (linka cieńsza niż mój najmniejszy palec, baardzo dziwne :angryy:) i że jego kiedyś suka pogryzła i dlatego się na Hexię rzucił :-o. Żadnego przepraszam, tylko nie chodźcie tędy lepiej bo ten pies z naprzeciwka (rottweiler) agresywny jest :-o:-o:-o. Rottek był ZA ogrodzeniem, a tamci dla kundla nawet ogrodzienia nie mieli :angryy:. Cała praca nad zachowaniem do psów poszła w las :shake:. Hexa zaczęła szczekać na psy i pewnie zacznie atakować po tym pierwsza, w sumie straszyć, ale to jest uciążliwe (do jednego psa się tak zachowywała, ale grono się powiększa :(). Ta ciamajda się nawet nie broniła, bo niebardzo wiedziała co zrobić :shake:.

• 2 weeks later...
Posted

Chwalę się, że od piątku zagości u nas na parę dni nowa koleżanka :cool3:. Narazie widziałam ją tylko na zdjęciu, ale chłopak do mnie dzwonił i mówił że kochana przylepa z suni jest :cool3:. Teraz zaczynam Hexę psychicznie nastawiać na koleżankę, ale nie powiedziałam jej jeszcze, że odwiedzi ją też jej ukochane zwierzątko, czyli króliczek :loveu:. Ale się małpa ucieszy :razz:. Królika mi w gratisie do psa dorzucają :cool1:. Mam nadzieję że w weekend chwilę czasu znajdę i powrzucam jakieś fotki (chociaż wątpię, bo rodzinka się do tego jeszcze zjeżdża :shake:). Trzymajcie kciuki za udane zapoznanie, bo nie uśmiecha mi się ganianie za zżerającą psicę Hexą przez te parę dni :shake:. Chociaż wydaje mi się że z tą małą się Hexolina zaprzyjaźni, bo ona jakoś wogóle dla suczek milsza jest, a tamta podobno uległa jest ;).

Posted

Cockerspanielka mojego chłopaka chrzestnego :lol:. Właścicieli znam, ale suńki nie widziałam na żywo ;). Najgorsze jest to, że zapoznanie będzie dopiero jak mi ją przywiozą, ale w sumie z gorszymi przypadkami sobie radziłam :razz:. Jak coś będzie nie tak to się do piwnicy przeniosę na ten czas i będzie spokój (w piwnicy łóżko, kuchnię i kibelek więc źle mi tam nie będzie :evil_lol:, takie niby mieszkanko tam sobie urządzę ;); z dobciem wytrzymałam to i z tamtą małą wytrzymam :razz:).
Z Ariulą tylko jedno spięcie Hexa miała, a Kapsla non stop strofuje za coś, także pocieszam się tym że jednak suczki woli, pewnie przez to że większość tych co się z nimi wychowała to suczki i z nimi najlepsze zabawy odchodziły, a psy najczęściej ją gryzły :shake:. Ale ostatnio grzeczniejsza się zrobiła potrafię ją odrazu zawrócić nawet jak się rozpędzi na wroga nr 1 swojego z paszczą, burczy sobie trochę pod nosem, ale tamten już może podejść nawet na dwa metry (właściciele smyczy nie używają na polach i podłazi, ale mi dzięki temu pomaga Hexę koncentrować na mnie). Dzisiaj swojego kumpla (dużego szwajcara:loveu:) olała, bo wolała obok mnie poleżeć :multi:. Parówki czynią cuda :evil_lol:.

Posted

Nie ma to jak pływanie ;). Rzadko mi się udaje złapać trzepiącą się Hexolinę, bo aparat zawsze to rozmazuje, ale tym razem się udało. Wybiorę jeszcze kilka głupkowatych fotek i wrzucę, tylko najpierw muszę przejrzeć te kilkaset zdjęć, a z czasem kiepsko teraz :roll:...

Posted

Jednak jutro rano suńkę mi przywiozą, więc mam trochę czasu i wrzucę parę fotek :).
Pogoń:

Skok:

I groźna mina przy aportowaniu :lol:

Narazie tyle, bo reszta to duże, a ja leń i mi się zmniejszać nie chce :roll:. Mam też z dzisiaj z telefonu zdjęcia, ale narazie nie wstawie :eviltong:.

Posted

To jest małe podwóreczko i na spacerki i tak trzeba z psiulem ganiać po polach żeby się zmęczyła małpa ;). Ja stałam przy domu robiąc zdjęcia i może to wyglądać jak by wielkie było, ale nie jest.

Dzisiaj urwanie głowy mam, dwa psy trzymane osobno i ganianie :shake:. Mam nadzieję, że już jutro Hexa da małej chodzić jakoś swobodniej. Po spacerku wrzucę fotki małej. Właściciel powiedział, że nie wie co to za rasa :evil_lol:, a na imię jej Latte :cool1: (mi to imię nie pasuje do niej). Małe ADHD wyszło przy bliższym poznaniu, a pierwszy kontakt ze mną to było zwiewanie jak najdalej od baby w różowej bluzce, która do tego łapy wyciąga i ciasteczkami próbuje przekupić. Lalka (tak ją nazywam) oczywiście miała mnie głęboko gdzieś i uciekała. Pan mi dał smycz, wytłumaczył instrukcję obsługi i poszedł. I baba w różowej bluzce się bujała żeby psa przyciągnąć do siebie i poznać :roll:. Hexa ją poganiała trochę w kółko bo ktoś ją wypuścił zanim zdążyłam się z maluchem zaznajomić (Lalka na flexi) i miałam karuzelę. Spacer- masakra, mała strach w oczach, nie chciała iść, zero reakcji na cokolwiek, ale drugi spacer już lepiej. Hexa poluje na nią i tylko czeka na powód- podejście do miski, zabawki, łóżka, ech.... Do tego królik w garażu chroniony przed ciekawską Hexoliną. Dom wariatów :evil_lol:, bo do tego rodzinka się zjechała. Spacerek to jest to czego mi trzeba :diabloti:.

Posted

Oto mała na moim łóżku ze szczurkiem pod łapką. Ona w rzeczywistości naprawdę maciupcia jest, a tu taki wielkolud wyszedł..
Hexa jej pozwoliła przebywać w swoim towarzystwie :multi:. Metodę w łeb za złość zastosowałam (delikatnie ale poskutkowało) plus duuużo pochwał za dobre zachowanie i duuużo głaskania i uwagi. Hexa z małą by się tylko bawiła i... :roll:, a mała za to z moją ręką chciała się zabawiać :roll:. Teraz psice śpią i jest spokój. Może kiedyś drugi psiak będzie na stałe jak rodzice zobaczą, że się da... ach marzenia...

Posted

Jest i ładna i grzeczna :loveu: (no oprucz paru minusów). Dzisiaj w nocy spałyśmy we trzy na jednym łóżku, sukces :multi:. Tylko wieczorem Hexę musiałam do parteru sprowadzić, bo się rzuciła na małą za zbliżenie się do szafki ze smakami :roll:. Ale dzisiaj za to Hexi jest piesek idealny :loveu:.

Posted

*Monia* napisał(a):
Jest i ładna i grzeczna :loveu: (no oprucz paru minusów). Dzisiaj w nocy spałyśmy we trzy na jednym łóżku, sukces :multi:. Tylko wieczorem Hexę musiałam do parteru sprowadzić, bo się rzuciła na małą za zbliżenie się do szafki ze smakami :roll:. Ale dzisiaj za to Hexi jest piesek idealny :loveu:.

każdy ma jakieś wpadki :evil_lol: a co będzie Hexie podbierała smaczki :eviltong:

Posted

Mała to niejadek raczej jest :shake:. Chudzielec z niej, dzisiaj śniadania tylko połowę zjadła i szaleć wolała niż jeść :evil_lol:.
Wczoraj tacie powiedziałam po 22 że idę z psami na spacer to mi powiedział, żebym Hexę w spokoju zostawiła i tylko z Lalką poszła, a on się Hexoliną zajmie :-o. Po moim oburzeniu łaskawie się zgodził na to żebym własnego psa mogła wziąść :evil_lol::evil_lol:.
Mam zdjęcie jak panienki obok siebie na łóżku leżą :loveu::loveu:, ale muszę je najpierw na kompa zgrać.

Posted

W miarę dobrze, tylko ja rzucać nie umiem :roll:. Hexa plastikowego nawet dotknąć nie chce więc gumowe musiałam jej sprawić.
Hexa znowu zrobiła skok na Lalę :mad:. A tak się już ślicznie bawiły :placz:. Hexi w zabawie wogóle zębów nie używała :cool3:, dopiero jak mała zaczęła jej łapę gryźć to Hexa ją za ucho odciągała :evil_lol:. Teraz kazałam Hexi na łóżku leżeć a mała do niej dołączyła. Hexa uciekła na drugi koniec łóżka jakby jakaś zaraza to była :roll:.

Posted

Bo fotek nie wstawiam i ją zaniedbuję :eviltong:. Mam fotek baardzo dużo, ale wolę sobie pooglądać u kogoś niż wstawiać swoje które już widziałam :eviltong::eviltong:. A bazgrać o suńkach też nie mam co, bo się pokłóciły i obrażone śpią :roll:.

Posted

Wrzucę parę fotek, bo w sumie to foto blog ma być :roll:.
Hexa leży i czeka

Zabawa

Pierwszy raz razem na łóżku

Lala prosi o pozwolenie

I słodziutkie pysie :loveu:

Tyle narazie.