Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

To się biedna Hexolinka zestresowała. :-o

Żeby to mojej czarne było takie cierpliwe dla innych psów. A on nawet szczeniakom potrafi napędzić strachu.:angryy:

Fotki poprosimy koniecznie. :lol:

Posted

Też się zdziwiłam, że ten wstręciuch taki cierpliwy jest ;). Jak wchodziłyśmy to chciała yorka zjeść i myślałam, że będzie siedziała cały czas uwiązana, ale po skarceniu się uspokoiła i do końca jakoś wytrzymała i psiak przeżył, mimo że wszyscy się bali że maluchowi serduszko nie wytrzyma (6 lat ma). Hexa się nauczyła po tym przeżyciu zupełnej olewki do psów i nawet nie próbowała lecieć do suczki, która się pojawiła jakieś 10 m od nas :multi:.
Fotek nie porobiłam bo nie wzięłam głupia aparatu :placz: a telefon padł :placz:. Nie ma to jak myślenie :shake:..

Posted

W czarnych psiakach zakochałam się już ładnych parę lat temu dzięki wiernemu osiedlowemu kundelkowi (zginął niestety tragicznie :-(:-(). Nie dało się go nigdzie oddać, bo tęsknił :placz:. Ale Hexa nie miała być czarna, tylko z tego czego się dowiedziałam jak ją zamawiałam, miała być czarna podpalana. No ale mam czarnucha :lol:.

Posted

Może i piękny, ale dzisiaj prawie mi rękę urwała jak usłyszała petardę wieczorem :angryy:. A w dzień jak jest bez smyczy to tylko trochę się boi i siada przy nodze. Miałam ją ochotę odrazu udusić, bo bark mnie bolał jeszcze do niedawna.

Posted

Jescze po sylwestrze będą parę dni świętować, bo zawsze petardy zostają z nocy sylwestrowej :angryy:. Byłam u weta się zapytać o coś na uspokojenie a ten mi powiedział, że da jej w sylwestra takie coś, że się całą noc nie podniesie :angryy::angryy::angryy: i jej się łapki rozjadą hahaha :angryy::angryy::angryy::mad:. Bardzo śmieszne to było według niego. Stwierdziłam, że sama sobie poradzę.

Posted

No pewnie, że silniejsze :cool3:. Mnie jeszcze facet dręczy na gg ;).

W domu może i tak, ale jakoś na siusiu chociaż trzeba wyść :roll:. Hexa umie na komendę siusiać, ale tylko jak ja jej powiem, a mnie nie będzie :shake:. Melisę dostanie napewno i hydro... nie pamiętam nazwy (w tamtym roku to dostawała). Jak Ariula się będzie stresowała to możesz napoić ją melisą. Nie zaszkodzi, a może pomóc.

Posted

Hexa po dzsiejszym spacerze przestała się bać petard jak jest w domu :evil_lol:. Na podwórko pewnie siłą będę ją ciągnęła, ale przynajmniej w domu już jest spokojna. Terapia dzisiejsza podziałała :multi:.

Posted

W końcu wróciłam do domciu :lol:. Z moim facetem zrobiliśmy przed chwilą terapię wstrząsową dwa ;) i Hexa nawet nie zwiała (bo on ją trzymał, ja nie dałam rady ;)). Hexa szła grzecznie między nami i nawet później nie ciągnęła, mimo że wybuchów było duuużo :multi:. W domu grzecznie leży na łóżku i nawet jak jakaś petarda jest to głowy nie podnosi. Dzielna dziewczynka z niej :loveu:.

Ariula to bohaterka i tłumaczyłam Hexolinie w drodze powrotnej, żeby brała z niej przykład, ale ta małpa mnie nie chciała słuchać i ciągnęła do domu :roll:. Bez smyczy lepiej się zachowywała. A jak na swoim podwórku się tylko znalazła to złapała się za piłkę i chciała biegać. I jak tu zrozumieć wariata ;).
Zdjęć nie zgrałam jeszcze, bo zapomniałam że trzeba zrobić kopiuj wklej :oops:. Zakręcona jakaś jestem dzisiaj. Ale obejrzałam i uważam, że niezbyt dobry fotograf ze mnie :evil_lol:.

Posted

Dopiero tak w sumie do domu wróciłam :roll:. Sylwestra Hexa w miarę podobno przeżyła, tylko koncert straszny zrobiła jak wychodziłam i już myślałam, że będę musiała zostać :shake:. Ale jakoś mama ją zajęła i wymknęłam się z domu. Rodzice się stresowali z Hexą i relanium 1/4 dostała, ale to trochę właśnie przez moje wyjście, bo jak byłam w domu to był spokój.
Ech...... a teraz zaległości trzeba nadrobić, a czasu mam mało ostatnio na wszystko, tylko na spacerki zawsze chwilkę znajduję.. Nawet zdjęć z imprez wszystkich jeszcze nie obejrzałam, bo Hexa zaczęła marudzić :cool1:.

• 3 weeks later...