*Monia* Posted October 27, 2014 Author Posted October 27, 2014 O nieeeeeeeeeeeeeeeee! Wiele razy widziałam kolejki przed godz.8 i bieg do koszyków z promocjami, jak tylko się drzwi otworzyły :D Czyli Lidle mają coś w sobie ;). W Biedronkach takich tłumów nie widziałam. W naszych Lidlach sie nawet biją , mam koleżanki które pracują w Lidlach u nas w mieście , i jedna z nich mi opowiadała jak kiedyś babcia z dziadkiem lali się w kącie sklepu o damską kurtkę !!!!!!!!!!! o mało jej nie rozszarpali .... hahaha, dobre. A w innych okolicznościach ledwo mogą się ruszać i stękają że nie mają siły ;) A, nie dokonczylam pisać. Przepiśnik wzielam z Disneya z myszka Minnie :D są naklejki, zakladki, przelicznik miar i wag produktow spożywczych, przepisow trochę i podzial na kategorie :D juz trochę poprzeposywalam przepisow :D kiedy też kupilam torbę dla malej, takie jak do wózków są, za 7zl :D Naklejki już ponaklejałaś? :evil_lol: Też te torby oglądałam, ale stwierdziłam że jednak mi nie będzie potrzebna i nie wzięłam. Tylko nie wiem ile kosztowały bo ceny nigdzie nie było. Quote
Małgonia Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 Kedna naklejeczke hahaha :D nam sie torba przydala bardzo. Do tej od wózka pakujemy ubranka i wsio do przewiniecia a do tej drugiej cale jedzenie, jak jedziemy gdzieś na noc albo na caly dzien :D te wszystkie kaszki, butelki, mleko, podgrzewacz akurat sie mieści :D Quote
*Monia* Posted October 27, 2014 Author Posted October 27, 2014 Dziecku mogłaś zostawić :P Ja torbę na początku używałam głównie na psie rzeczy na spacerach, a Maniowe rzeczy wożę teraz w plecaku bo z chustą da radę zarzucić na siebie. A tak w ogóle się zastanawiam jak w zimę wsadzać dziecko z samochodu do chusty, bo przecież to nie tak jak do wózka że w kocyk i myk szybciutko tylko trzeba się trochę pogimnastykować i wywietrzyć wygrzanego malucha. Chyba lepiej wrzucać w nosidło, bo to można i w samochodzie na siedząco. Chociaż i w chustę mi się w deszcz udało małą upchnąć tylko niezbyt wygodnie jest się miotać na takiej małej powierzchni... Quote
*Monia* Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 Helloł :) Miałam jechać na zakupy ale dzidzia miała inne plany i poszła spać. Zawsze coś jej wypada jak ja się przygotuję na wyjazd - a to nawali w pampka, a to się jej uleje, a to pójdzie spać, no wiecznie coś :evil_lol: . Ale przyszły mi zakupy pocztą, więc dzień miło rozpoczęty :mdrmed: Quote
*Monia* Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 Tylko pajaca polarowego na Halloween, i kombinezon polarowy na spacery w cieplejsze jesienne dni ;) Quote
łamAga Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Tylko pajaca polarowego na Halloween, i kombinezon polarowy na spacery w cieplejsze jesienne dni ;) i oczywiscie w najbliższym czasie zobaczymy te ciuszki na Maniuli albo obok :D Quote
*Monia* Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 Jak raczy się obudzić, póki co śpi snem kamiennym :loveu: . No i musi zjeść obiad, jechać w końcu do sklepu, i dopiero po powrocie mogą być zdjęcia ;). Tempo wyjazdowe mam niezłe, nie ma co, może do wieczora wyjadę :siara: Quote
łamAga Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Jak raczy się obudzić, póki co śpi snem kamiennym :loveu: . No i musi zjeść obiad, jechać w końcu do sklepu, i dopiero po powrocie mogą być zdjęcia ;). Tempo wyjazdowe mam niezłe, nie ma co, może do wieczora wyjadę :siara: Się nie spieszy ważne zeby w ogóle fotki były :D Też miałam zaiar isc dzisiaj do biedronki połazić popatrzec co mają ciekawego i widzisz , kurier mi nie dał pozłazić :P Quote
*Magda* Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 A ja zawsze pakowałam Theosia w auto zanim zasnął ;) Potem w aucie zasypiał, w sklepie na zakupach nadal spał, droga powrotna spał :) Quote
*Monia* Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 Się nie spieszy ważne zeby w ogóle fotki były Też miałam zaiar isc dzisiaj do biedronki połazić popatrzec co mają ciekawego i widzisz , kurier mi nie dał pozłazić Jest zdjęcie z telefonu, robione tuż przed wyjściem :grins: Kurierzy lubią przyjeżdżać w najmniej odpowiednich momentach ;) A ja zawsze pakowałam Theosia w auto zanim zasnął Potem w aucie zasypiał, w sklepie na zakupach nadal spał, droga powrotna spał Maniula choćby miała zapałki w oczy wpychać to w samochodzie nie chce zasnąć. Tak uwielbia jeździć że się rozgląda, bawi, gada i stara się utrzymać przytomność za wszelką cenę :mdrmed: . Od początku tak miała, dopiero jak padnie to śpi, ale też tyle żeby odpocząć i zaraz się budzi żeby czuwać. I po dojechaniu pod dom lubi sobie jeszcze trochę posiedzieć, dzisiaj mi awanturę zrobiła że za szybko ją chciałam wyjąć a mi zimno było i psy tylko szybko wysikałam żeby lecieć do domu. Zwykle się bawię z kundlami po każdym powrocie, więc mała ma czas dla siebie, wyjątków od reguły uparciuch mały nie uznaje i daje to dobitnie do zrozumienia :motz: W tygodniu mogę nawet zakupy robić, żadnych tłumów i kolejek. Szukałam szalika do czapki którą wcześniej kupiłam i nigdzie nie widziałam szalików dziecięcych, żadnych :question: . Może ślepa jestem... Ale kupiłam kurtkę i spodnie, czyli Mani już zima nie straszna bez względu na to jaka będzie pogoda :). Moje maleństwo nosi już body w rozmiarze 80 i niektóre są na styk. Jak to możliwe, przecież ona jest okruszek :mdleje: panna Misia Quote
zerduszko Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Ty chyba bank okradłaś, cały czas kupujesz :] Ja dziś kupiłam wózek :laugh2_2: Quote
*Monia* Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 Wydaję resztki mojej marnej wypłaty :P. Jak wrócę do pracy skończy się wydziwianie bo żłobek sam się nie opłaci... Jaki? Masz przecież wózek fajny :eviltong: Quote
łamAga Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Jaka śliczna małpeczka :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
*Monia* Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 To miał być miś :mad: :eviltong: Kokardka dodana żeby nie było wątpliwości że to "zwierzątko" płci żeńskiej :P Nie trzeba zmniejszać zdjęć, więc wrzucę coś tam niewyraźnego z telefonu Shinowa nowa chałupka tuż po rozłożeniu zagrodziłam zejście z łóżka i Mania zyskała nową zabawkę. Shi jak dostała parę razy drzwiczkami w pustą łepetynkę postanowiła się schować :loveu: :loveu: moment kiedy można do woli patrzeć na nieuciekającego niemowlaka Quote
zerduszko Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Wydaję resztki mojej marnej wypłaty :P. Jak wrócę do pracy skończy się wydziwianie bo żłobek sam się nie opłaci... Jaki? Masz przecież wózek fajny :eviltong: Ale będziesz wiece dostawać niż teraz ;) Wozek mam fajny, ale chce miec dwa fajne :) Moj jest idealny do lasu na dluzze spacery, ale nieidelny do wpakpwywania go do samochodu jak chce na chile do sklepu podjechac. Takze mamaps&papas mamaa nadzzieje, ze niedługo nam ułatwi zycie, bo mam 9 kg córki do noszenia :look3: Ale słodko spi, rozkosza :) Shina ma nowy domek? Quote
Małgonia Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Wyszłam sobie z psem i Kluską, ładna pogodatochciałampospacerować...Kluska w ryk,darła sie cała droge ( comnie na wózek podkusiłona samotny spacer, co?! ) zajechałam spowrotem do domu i spi -.- Coby nie budzisz to nie rozbierałamm otwoerzyłam okno i spi przy oknie zeby chłodniej było...ah te dziecię. (pouzalałam sie, juz skonczylam ;0 ) Quote
*Monia* Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 Ale będziesz wiece dostawać niż teraz ;) Wozek mam fajny, ale chce miec dwa fajne :) Moj jest idealny do lasu na dluzze spacery, ale nieidelny do wpakpwywania go do samochodu jak chce na chile do sklepu podjechac. Takze mamaps&papas mamaa nadzzieje, ze niedługo nam ułatwi zycie, bo mam 9 kg córki do noszenia :look3: Ale słodko spi, rozkosza :) Shina ma nowy domek? Nie tak wiele więcej bo rozważam skrócenie wymiaru czasu pracy na 7/8 żeby wychodzić max. o 16, bo pracując do 17tej nie mam szans dotrzeć po małą przed 18tą, tym bardziej zimą jak pociąg zaszwankuje :shake: Te słodkie zmarszczki tyle ważą? Czym Ty ją karmisz :evil_lol: Shina zepsuła stary materiałowy domek, później miała 'mały' plastikowy (na zdjęciu poniżej) do którego nie wchodziła do czasu Mani samotnej wędrówki, aż uzbierałam i kupiłam okazyjnie nową klatkę pasującą w miarę wymiarami pod biurko. Jak mnie wnerwia to zamykam żeby mi się nie kręciła pod nogami :grins: Wyszłam sobie z psem i Kluską, ładna pogodatochciałampospacerować...Kluska w ryk,darła sie cała droge ( comnie na wózek podkusiłona samotny spacer, co?! ) zajechałam spowrotem do domu i spi -.- Coby nie budzisz to nie rozbierałamm otwoerzyłam okno i spi przy oknie zeby chłodniej było...ah te dziecię. (pouzalałam sie, juz skonczylam ;0 ) Bo dzieci nie lubią leżeć i gapić się na budkę :P Moje dziecię śpi od 11, zmęczyło ją pomaganie dziadkowi w bezpiecznym mocowaniu kabelka pod terakotą :mdrmed: Quote
Małgonia Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Miała półleżąco, widziała cały świat :D Quote
*Monia* Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 Może jej się okolica nie spodobała albo za wolno szłaś :P. Mi się Mania w wózku darła jak tylko stanął, więc milutko się kundle czesało jednocześnie machając wózkiem :jumpie: Quote
Małgonia Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Ja w chuscie jjak stane to ona juz sie wierci, smiesnie musze wygladac kiwając sie jak pies obok sra :D Quote
łamAga Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Ups , oczywiscie że śliczny misiek miałam napisać :jumpie: :loveu: a jaki kocyk ma śliczny Maniulek :loveu: i tak słodko sobie śpiocha że az miło popatrzeć :loveu: a Shina biedna , chociaż moze Maniula chce jej głupotki z głowy wytrzasnąć :megagrin: Quote
zerduszko Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Nie tak wiele więcej bo rozważam skrócenie wymiaru czasu pracy na 7/8 żeby wychodzić max. o 16, bo pracując do 17tej nie mam szans dotrzeć po małą przed 18tą, tym bardziej zimą jak pociąg zaszwankuje :shake: Te słodkie zmarszczki tyle ważą? Czym Ty ją karmisz :evil_lol: Nie przestawaj karmić i będziesz mogla godzinę wcześniej wychodzić, a kasa będzie ta sama. Ja tak planuję zrobić. A Twoja ile wazy? Karmie ja głownie roślinkami :laugh2_2: Quote
Recommended Posts