Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

Monia, bo tak nie dojrzalam chyba na zdj, Maniula ssie smoka? Hanka pluje mi smokiem na odleglosc... A czasem milo byloby jakby zajalesa sie ssaniem czegoś innego niż raczek/butli :D

Posted

Od niedawna zassała, ale paróbowałam długo i nakupowałam kilka różnych smoczków żeby trafić na odpowiedni. Podpasował jej Lovi, a teraz też innego pomlaszcze i nie marudzi ;).

Maniula była na psich zawodach, czuła się w tym psim zgiełku jak w domu :evil_lol:. Socjalkę zaliczamy, musi się dziecię z tłumem i hałasem oswoić bo u nas spokojna okolica, w sumie idzie nieźle i dziecię wróciło zadowolone :p Mam nawet kilka zdjęć ale nie wiem czy wyszły bo pogoda paskudna - zimno, wietrznie i szaro.. Za tydzień też jedziemy kibicować, może więcej osób będę z widzenia kojarzyć, bo dzisiaj tylko Martynę od Brumy ze znajomych twarzy widziałam.

Posted

Ja właśnie czekam na listonosza ze smokiem Lovi, tym dynamicznym ( nie wiem nawet czy są inne jakies, od razu tez zamówiłam bo sie o nim wieke dobrego naczutałam)

Posted

Z tego co wiem to tylko jeden rodzaj w trzech rozmiarach jest. Niechcący podałam jej większy rozmiar (bo nie taki przysłali :mad:) i ledwo ledwo ale daje radę zmieścić w buzi, po prostu szybciej wypluwa jak zaśnie albo jak już się zmęczy ciamkaniem :lol:. Smok to wielka wygoda, szczególnie jak dzieć marudny a już jeść nie da rady ;).

Jeden dzień na dogo nie byłam i już nadrabiania tyle że nie ogarniam :cool1:. Chyba przez tą pogodę wszystkim się zebrało na pisanie :evil_lol:

Posted

dOgLoV napisał(a):
Hejka ;)

Hej :)

magdabroy napisał(a):
Jeszcze będziesz walczyć z dzieckiem, żeby smoka nie chciało :diabloti:

Z dwojga złego wybrałam smoka, bo smoka łatwiej wyrzucić niż palca :evil_lol:. Jak sobie pomyślę że znajomej córka jeszcze na początku podstawówki ssała kciuka to od razu Mani wyciągam łapki i zamiast nich smoka pakuję do buźki :p

Posted

Dynamiczny Lovi kupiłam w sklepie normalnym, bo wysylka cos sie spóźniała- jak sie okazało pan od ktorego kupilam na allegro jest jeszcze w szpitalu, bo mu sie pobyt przedluzył, wysłał meila z przeprosinami.
Oczywiście Hanka smokiem i tym pluje dalej jak widzi, za to rączki omnomnomno po same łokcie. Tak więc dynamiczny Lovi niet, ortodontyczny z TT niet. Pan jednak ten z allegro jest na tyle uprzejmy, że wyśle mi zamiast zamówionego Lovi inny- wybrałam jakiś z Canpolu- cenowo wyszło mi tak samo. Po co mają mi się dwa Lovi walać po chałupie...

Posted

Widzę że też będziesz kolekcję smoczków robić :evil_lol:. Ja mam już chyba 6, używamy dwóch Lovi. Na szczęście w sumie nie brała tych pozostałych do buzi to wygotujemy i oddam siostrze ciotecznej dla maleństwa, może się przydadzą. Gorzej jak to będzie chłopak bo wszystko różowe dostanie od dobrej cioci :diabloti:.
Co Ty chcesz, rączki są pyyyszne, a jak dobrze się razem z rękawkami wcina :cool3:

Zgrałam zdjęcia z zawodów, czyli jestem na dobrej drodze do zmniejszenia. Jutro kolejne zawody, więc trzeba porządki porobić żeby się zdjęcia zmieściły :lol:. Trochę szkoda że swoich psów nie zabieram, ale one wolą iść na łąkę czy nad wodę a nie w psie towarzystwo. Poza tym Shi ma cieczkę i raczej by nie była mile widziana w tłumie psów, Hexa w sumie też bo to ją zawsze adoratorzy molestują :evil_lol:

Posted

Monia, nie przejmuj się, że różowe ;)
Mój Theoś dostał od naszego znajomego różowy ręcznik, różową pidżamkę i różowy kocyk :evil_lol:
Kocyk oddałam bratanicy, a ręcznik i pidżamkę miałam dla Theosia :)
Pięknie mu było w różowym :loveu:

Posted

Hejka ;)

Ja tamnie patrze na to , wiadomo że nie ubrała bym chłopca na różowo , ale jakies tam akcesoria domowe , piżamki , nawet wanienki czy cos takiego to dlaczego nie ;)

Posted

Po domu to po domu, ale ja kombinezony, spodnie i bluzy oddaję wyłącznie różowe :evil_lol:. Dzisiaj powinno być wiadomo co tam siostrze pod żebrami siedzi. Mógł by być chłopak bo u nich w domu same baby, łącznie z psem :lol:. Ojciec malucha się nie liczy bo daleko pracuje i rzadko bywa.

Wanienkę i pościele mamy niebieskie i żółte, pokój mamy niebieski więc ciuchy w większości różowe dla zrównoważenia barw :p. Oczywiście ciuchy Mani, bo ja różu za wiele nie mam ;).

Pisałam milion razy że Hexa kwalifikuje się do uduszenia i jest kolejny powód - kabanosy :angryy:. Babcia dała mi ponad pół kilo cieniutkich kabanosków, ale nie zdążyłam zjeść ani jednego :placz:. Mamuśka się zastanawiała co Hexolinie dolega, bo przyszła na górę skulona, nie patrzyła w oczy, później zwinęła się w kłębek i leżała bez ruchu. Już chciała mnie do weta wysyłać bo piesek umierający, ale jak zeszła na dół to sprawa została wyjaśniona - kabanosy zniknęły a została tylko pusta torebka :mad:. Po wysłuchaniu narzekań i opierdzielu piesek ozdrowiał magicznie. I jak tu jej nie kochać :loveu:. Za kilka miesięcy będzie 10 lat od pierwszej kradzieży, a była to pieczona karkówka.

Posted

Buhahaha, od razu przypomina mi się historia mojego zaprzyjaźnionego psiarza, który przygotował sam wigilię u siebie. Ot, 12potraw, dla siebie samego, bo to samotnik jest, poszedł jedynie po coś na chwilę. Wraca, a tam ani jednej potrawy nie ma, jego haszczaki wyżarły wszystko. I biedny wigilię spędził o suchym chlebie i maśle :p

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Ja w temacie smoczkowym się nei poudzielam, ale fotki chce obejrzeć :D
Mam w większości dzieciowe zdjęcia bo pogoda nie zachęca do zabierania aparatu na spacery :shake:

[quote name='Ty$ka']Buhahaha, od razu przypomina mi się historia mojego zaprzyjaźnionego psiarza, który przygotował sam wigilię u siebie. Ot, 12potraw, dla siebie samego, bo to samotnik jest, poszedł jedynie po coś na chwilę. Wraca, a tam ani jednej potrawy nie ma, jego haszczaki wyżarły wszystko. I biedny wigilię spędził o suchym chlebie i maśle :p
Za takie coś to bym wyeksmitowała do kojca wybudowanego na poczekaniu i do końca życia by chleb moczony w wodzie żarły :mad:. Na szczęście Shina nie jest na tyle sprytna żeby kraść i tylko przed Hexoliną wszystko trzeba chować.

mój aniołeczek przyłapany na rozmontowywaniu ochraniacza

aniołeczek wędrownik

przygotowania do raczkowania

dziecię miało ubaw bo z brzucha na plecy się przeturlała :lol:

nic więcej ciekawego nie mam, chyba że coś powygrzebuję. Z zawodów top speed dogów mam tylko 2 psy na zdjęciach (Fantę i Jariego) i już powrzucałam do ich galerii.

Posted

No cóż, ich właściciel okazał się bardziej wyrozumialszy :p

Rośnie Ci idealny towarzysz na spacery :D
Mania super rozkoszna jest, uwielbiam małe dzieci :loveu:

Posted

Wystarczy strzepnąć i nie ma, a przynajmniej ja nie widzę żeby jakiekolwiek się walały ;). Pod puzzlami jest folia żeby pod spodem się kudły nie wbijały i jestem usatysfakcjonowana :p. Shina czasem siedzi na puzzlach i pilnuje biedronki czy innej stanowiącej potencjalne zagrożenie zabawki, więc mają bezpośrednią styczność z kłaczącym źródłem a nic się nie czepia na dłużej. Muszę mamuśkę swoją pochwalić, bo to jest bardzo trafiony prezent :)

Posted

Szczególnie jak śpi :evil_lol:. Kombinator z niej, a dodatkowo nauczyła się uciekać tyłkiem przy przebieraniu czy braniu na ręce i ma przy tym przeogromny ubaw. Będzie mały łobuziak :roll:. Dzisiaj "pobiła" Shinę i biedny piesek pół dnia unikał leżaczka, a jak już jej przeszło to podchodziła od tyłu żeby małe rączki jej nie dorwały :lol:

Moja siostra na 90% będzie miała córę. Chyba Maniula szepnęła coś tam dzidzi jak się z nią widziała przez brzuch i maluch postanowił być jednak dziewczynką :evil_lol:

Posted

Dawno psów nie było, a że nam się pewna panna wpierniczyła w środek zabawy to i się załapała na sesję zdjęciową. Towarzystwem wprawdzie nie była zachwycona, bo już poznała przyczepność małych rączek i siłę małych nóżek wbijających minipaluszki ale cóż... jak się włazi nie do siebie to trzeba przecierpieć i dzielnie znieść wszelkie niedogodności :evil_lol:
Mała zapowiedź sesji ;). widać ogromną radość malującą się na psiej mordzie :diabloti:

nie pytajcie ile kłaków na prześcieradełku tym białym flanelowym się znalazło :mdleje:
dopiero zauważyłam że Maniula miała sexi dekolt, a to dlatego jej nie zapięłam śpiochów z tyłu :lol: