Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

*Monia* napisał(a):
Dziecko i tak nie biega po słońcu :-P

Moje biega i już się ładnie opaliło na buzi, rękach i ramionach :)

Moja sucz też by tak poszalała z piłką, ale z uwagi na wysokie temp. musi się zadowolić zwykłymi spacerami ;)

Posted

Ładnie wyszalały się suki. Moja skończyła spacer na wpakowaniu się w błotnisty staw, kolorystycznie przypomina Hexe. :diabloti:

Posted

Ja mojego wpiscilam do rEki na próbę, widzę ze chętny to wyciagnelam i mowie ze wrócimy z linka bo smyczy malutko. Wrociam a ten dziad wejść ju nie chcial :D i walil mulem, musialam umyć psisko

Posted

[quote name='Ty$ka']Mania zawsze taka radosna :loveu:

Buhahaha, jakie świry z suk. Chyba je słoneczko przegrzało :lol:
Albo marudzi albo się cieszy, ale jak mamy gości to jest pełna powaga albo ryk :evil_lol:
Świry musiałam stopować, a szczególnie Hexę bo ta nie wie kiedy przestać :mad:. Koło 16 byłyśmy więc już nie było tak strasznie ;)

[quote name='magdabroy']Moje biega i już się ładnie opaliło na buzi, rękach i ramionach :)

Moja sucz też by tak poszalała z piłką, ale z uwagi na wysokie temp. musi się zadowolić zwykłymi spacerami ;)
Mani też by się przydało opalić bo białas jest ale jeszcze nie chce polatać po słoneczku :evil_lol:
W taką pogodę najlepiej nad wodę ;). Mi się niestety 2 psy i wózek do mojej ogromnej bryki nie zmieszczą :shake:

[quote name='Talia']Ładnie wyszalały się suki. Moja skończyła spacer na wpakowaniu się w błotnisty staw, kolorystycznie przypomina Hexe. :diabloti:
Błotko jest super :multi:. Moje nie mają gdzie się taplać bo obydwa zbiorniki wodne które miałyśmy w niedalekiej okolicy zostały zmiecione przez budowę dróg :roll:

[quote name='Panna Cotta']Ja mojego wpiscilam do rEki na próbę, widzę ze chętny to wyciagnelam i mowie ze wrócimy z linka bo smyczy malutko. Wrociam a ten dziad wejść ju nie chcial :D i walil mulem, musialam umyć psisko
No bo on akurat wtedy chciał :evil_lol:. Ja swoich nie kąpię, wywalam tylko na podwórko na wietrzenie :p

Mania wietrzyła śmierdziuszki i oczywiście starała się zdjąć skarpety :diabloti:

Posted

Talia napisał(a):
To pozycja "z buta wjeżdżam"? :lol: Cudna jest! :loveu:

Pozycja "wąchaj stopy sługo" :diabloti:. Jeszcze cudna, aż się boję co z tego łobuziaka wyrośnie :roll:

zmierzchnica napisał(a):
Haha, jaka ona słodka :loveu: Ja też o wodzie marzę, ale sesja i egzaminy, błe :roll: Oby się pogoda zepsuła to mi się przynajmniej coś zachce :diabloti:

Jak zadowolona to słodka :lol:.
U nas dzisiaj około 20 stopni było o 9, więc można powiedzieć że się pogoda zepsuła :p. Nad wodę chyba dopiero w sierpniu się ruszymy jeśli się uda, teraz nie ma szans, za dużo wydatków się szykuje na najbliższy miesiąc :shake:

Posted

Jako że reklamowałam pieluchę (zwaną profesjonalnie otulaczem :p) i zgrywałam zdjęcia z karty to i przy okazji kilka psich zmniejszyłam :)

ostatnie chwile piłki, skończyła marnie :evil_lol:. psiska dostają podniszczone piłki na dobicie ;)

mój piękny garaż w tle :lol:

Manię oczywiście też mam, większość to radocha z nowych albo "nowych" (w sensie dawno nie widzianych) zabawek. Oczywiście grających bo takowe uwielbia, reszta rodziny trochę mniej :evil_lol:

Posted

Piłkowe szaleństwa są super :loveu:

Ja się nie dziwię, że rodzinka nie kocha grających zabawek :diabloti: Hera ma swojego pluszowego, miauczącego kota - jak naciska to robi miauuu miauuu miauuu... Jak mnie budzi: mia-mia-miauuu miauu-mia-miamiamiauuuu to mam ochotę mordować :evil_lol:

Posted

magdabroy napisał(a):
No :evil_lol:

Dobrze że tylko prawie :p

zmierzchnica napisał(a):
Piłkowe szaleństwa są super :loveu:

Ja się nie dziwię, że rodzinka nie kocha grających zabawek :diabloti: Hera ma swojego pluszowego, miauczącego kota - jak naciska to robi miauuu miauuu miauuu... Jak mnie budzi: mia-mia-miauuu miauu-mia-miamiamiauuuu to mam ochotę mordować :evil_lol:

Z piłką łatwo zmęczyć kundle :)
Psom gadających ani piszczących zabawek nie daję bo Hexa by wykończyła wszystkich :mad:. Ale wczoraj pierwszy raz małej buchnęła zabawkę - misia z grzechotką i miś wylądował w praniu bo zaśliniła tak że można się było przykleić. Mania na noc też grzechotek nie dostaje, ma tylko gryzaka wypełnionego jakąś cieczą i smoczek którym i tak zwykle nie trafia do buzi :evil_lol:

Ty$ka napisał(a):
Gadające zabawki są extra... na ćwiczenie cierpliwości :lol:

Zdjęcia są super, jestem ciekawa kiedy z piłki zrobią flaka :p

Póki co mam cierpliwość :lol:

Piłka dzisiaj została do końca zabita, więc już jest w wielu częściach i będzie losowanie kto sprząta :evil_lol:

furciaczek napisał(a):
Pilka to juz chyba unicestwiona:evil_lol:

Dokładnie. Dzisiaj dokonało się dzieło zniszczenia :evil_lol:

Pogoda tak paskudna że nawet dziecię spało pół dnia a mi głowa pękała. 15 stopni w dzień to jesień a nie lato, do tego wichura taka że uszy urywało a na miły koniec dnia jeszcze ulewa. Dobrze że z psami się wyturlałam jeszcze w miarę wcześnie jak cieplej było, poopieprzałam bachory (tak, bachory bo inaczej tych celowo drażniących psy nazwać nie mogę :angryy:), porzucałam piłki i się wylegiwałyśmy wszystkie po południu. Nawet zakupy spożywcze zrobiłam w necie, psom też mięcho zamówiłam i we wtorek już będą miały - szczyt lenistwa mnie dopadł przez tą pogodę bo nawet tyłka do sklepu nie chciało mi się ruszyć :roll:.
A jutro mam zamiar skoczyć po butelkę dla Maniuli, bo zakwalifikowałyśmy się do testowania butli. Cieszę się bo zwykle mi się nic nie udaje wygrać w żadnych konkursach, a tym razem się udało :multi:. Wprawdzie mamy ponad 10 kilometrów w jedną stronę, ale co tam, ważne że coś się udało wygrać :evil_lol:

Posted

Chicco, dokładnie taka:

Miała być od 4 miesięcy z normalnym smoczkiem ale dostałyśmy od 0, właśnie ze skośnym smoczkiem.
Mi osobiście nie przypadła do gustu właśnie przez ten smoczek, ale Maniula nie narzeka i jakoś daje radę sobie popić. Ale niestety łyka dużo powietrza i później beka i ulewa. Zosia Samosia oczywiście pije sama ;).

Ostatnio mam totalnego pecha do zakupów, jakieś fatum mnie dopadło :shake:. Brzydko pofarbowana pielucha, zepsuta (zacięta) zabawka, a do tego jeszcze kupiłam nakleję informującą o psie a dostałam... "zakaz palenia" :mdleje:. Czekam jeszcze na smoczki bo Maniula ma tylko 1 który jej odpowiada, osłonki przeciwsłoneczne do samochodu bo jeszcze nie posiadam takowych, no i sobie kupiłam 2 pary spodni i już się boję co to przyjdzie :roll:. Dawno sobie nic nie kupowałam a nie mam kiedy iść na spokojne zakupy więc pierwszy raz kupiłam przez net. Z moim obecnym szczęściem to smoczki przyjdą inne niż wybrałam, osłonki albo zepsute albo też z innym wzorem, a spodnie w innym rozmiarze i będą za duże :siara:. W za małe się wcisnę, a za dużych mam spory wybór :p

Posted

A my musimy Was nadgonić w nowinkach i chyba zajmie mi to cały wieczór! Także zanim napisze coś kreatywnego chwilkę to potrwa :cool3:

Posted

[quote name='Nath']Tylko dziecię? Aż dziecię! I to jeszcze jakie śliczniutkie :loveu:
Też byłam takim ładnym dzieckiem, ale urosłam :p

[quote name='zerduszko']A poza tym stara bida ;)

Jaka macie mate?
Dokładnie :lol:. Już się życie od nowa poukładało, kolejny przewrót do góry nogami będzie po powrocie do pracy i pójściu małej do żłobka :roll:

Nie pamiętam :oops:. Taką z wielką wypchaną głową lwa. Nie polecam bo tylko ten łeb przeszkadza. Jedyne co jest w użytku to pałąki zamontowane w łóżeczku i zabawki ;). Jak bym miała teraz kupować to bym wzięła coś na czym dziecko i na plecach i na brzuchu będzie miało zajęcie, ewentualnie coś co można później przerobić na tunel czy jakoś zmodyfikować. Mam Playskool do leżenia na brzuchu i nawet się sprawdza. Ogólnie lubię tą firmę za kilka ciekawych zabawek, a szczególnie za tą (fotka z netu) którą moje dziecię pokochało niemalże od początku :).

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
Hejka :D
Psy zaangażowane w mordowanie piłki :D
A bawią sie dziewczyny razem czy nie koniecznie dzielą się między sobą zabawkami??

Już mają nową do mordowania, nawet jeszcze łat nie poobdzierały :lol:
One się w ogóle razem nie bawią, a zabawki mają każda swoje według pierwszeństwa złapania ;). Piłkami dzielą się bez zgrzytów, ta która pierwsza dopadnie ta się tą akurat piłką bawi, chociaż kilka piłek jest rzeczywiście przyporządkowanych i sobie ich nie podbierają a jak się niechcący zdarzy to plują z obrzydzeniem :evil_lol:. Wyjątkiem jest jak Shina gamoń na polach piłkę zgubi, wtedy wysyłam Hexolinę żeby zgubę Shinie przyniosła.

dOgLoV napisał(a):
Hejka ;)

Cześć :)

Pisałam o pechu do zakupów i mam ciąg dalszy - obydwie pary spodni okazały się za duże :roll:. Za to osłonki na szyby do samochodu z Hello Kitty w kolorze różowym :diabloti:, jedynym słusznym dla małej dziewczynki :diabloti:, są porządniej wykonane niż mi się wydawało. Smoczki też w dobrym rozmiarze :lol:.
Dzisiaj zrobiłam pieskom sprawdzian posłuszeństwa, bo dawno nic nie wymagałam poza grzecznym chodzeniem przy wózku/nodze i aportowaniem. Zdały celująco :loveu:, nie mają sklerozy jak ich pańcia.