Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Luzia']po dogo się szlaja, ale do siebie nie zajrzy :cool1:
No i się wydało, że zaniedbuję nie tylko psy ale i galerię :evil_lol:.
Co do mojego łowczarka to nastąpił teraz czas ofutrzenia i wygląda jak zatuczona, ale mam ciekawe foty mądrych min to w weekend ogarnę i wrzucę. Czarny piesek nie ma zdjęć nowych bo odmawia wszelkiej współpracy. Na spacery poza podwórko też nieczęsto chodzi, woli w momencie wyjścia ukrywać się w kuchni bądź śledzić widoki za oknem a jak usłyszy zamykanie się furtki to wtedy pędem musi już natychmiast wyjść, oczywiście na swoje podwórko i czekać na powrót pańci bo wtedy będzie piłeczka :p.

[quote name='zerduszko']Dawaj więcej fot!
Tobie nie mogę odmówić :eviltong: więc wrzucę to co jeszcze mam zaległe pozmniejszane

Wczoraj bawiłam się z czarnuchą na podłodze w zapasy, dawno się z nią nie wygłupiałam bo ją takie zabawy często zbyt irytują (nie lubi na ludziach zębów używać nawet jak się ją doprowadzi do skrajnego wnerwienia) i szok przeżyłam że po zabawie można wyjść bez siniaków i śladów zębów na całych rękach :evil_lol:. Shi jest zdecydowanie lepszym partnerem do zabaw bo po takim wydurnianiu przynajmniej widać że się z pieskiem bawiło :lol:

Posted

Nie wiem czy to wrzucałam - wilczur mądry jak zawsze

łabędzi kilka

i to chyba by było na tyle, więcej nie ma :shake:
w ogóle jakoś pogoda mi na spacerach nie sprzyja, bo jak docieram na pole to nie ma słońca a jak jestem jeszcze/już w domu to słońce złośliwie wyłazi :mad:

Posted

zerduszko napisał(a):
Musisz się zmobilizować i zrobić nowe foty skoro mi nie możesz odmówić :diabloti: Czamy pies jak zawsze przecud :loveu:

Jeszcze mi myszy aparat pożrą i co będzie :diabloti:. A dopiero co pasek pięknie wyprałam i jest czyściutki i pachnący, a woda z niego leciała paskudnie brudna :roll:
Nigdzie nie wyjeżdżam, mam dyżur przy psach więc pozostaje tylko liczyć na pogodę :lol:. O ile Hexę czasem udawało nam się zabierać o tyle dwa psy to jednak tłok i zawsze ktoś zostaje, wyjątkowo tym razem ja.

Posted

Luzia napisał(a):
Ty nie kłam, że Hexa nie lubi spacerów - Ty jej nie zabierasz bo już jej nie kochasz :placz:

Mam drugiego pieska do kochania :p. Z wiekiem czarnuchowi się we łbie przestawia i sama decyduje co i kiedy będzie robić, jak się uprze to żadna siła jej nie zmusi do uczynienia wbrew jej woli (no chyba że kiełbaska :diabloti: ale ja tej siły nie użyję). A pomysły miewa też całkiem interesujące i nawet tata nie jest w stanie z nią negocjować :lol:. Hexa wybrała tatę na swojego ukochanego pana od karmienia i wykorzystywania jeszcze zanim Shi się pojawiła, więc nie wiem kto tu kogo pierwszy przestał kochać :placz:

Mamy trochę słoneczka i było 7 stopni godzinę temu :)

Posted

Ile Hexa ma teraz lat? Mój kudłaty czarnuch czyli mamowy, ma teraz 8,5 roku i wiedzę, że już nie ma takiej potrzeby spacerowej jak kiedyś. Oczywiście daje radę z moim niespełna roczniakiem ganiać cały spacer, tylko potem idzie spać zamiast się dopominać jeszcze :lol:

To czekam an te foty coby Ci aparatu nie zjadł ktoś lub coś ;)

Posted

Hexa 7go listopada będzie miała równo 9,5 roku. Dalej uwielbia biegać z piłką czy czymś co fruwa, ale nie zawsze chce z nami wychodzić gdzieś poza swój teren, a wieczorem to w ogóle najchętniej by nigdzie nie wychodziła chyba że postanowi akurat inaczej. Za to rolek, roweru i przejażdżki samochodem nie odmawia nigdy :lol:

Niecałe 2 godziny na podwórku i mam w domu spokój :multi:. Przed wyjściem miałam pieski które się podgryzała, turlały i mruczały a zaraz będę słyszała tylko chrapanie bo już się porozkładały na wygodnych miejscach.

mój czarnuszek :loveu:

Posted

[quote name='zmierzchnica']Urocze zdjęcia ;) To Hexa jest o pół roku starsza od Luki... Ten czas strasznie leci ;)
Strasznie szybko leci, a niedawno niosłam takie maleństwo czarne i do dziś pamiętam tą radość jaką byłam ogarnięta, do tego była ładna czerwcowa pogoda.. Później ta radość w miarę narastania problemów była przysłaniana wściekłością i bezsilnością, chęcią ubicia szalonej łajzy a później już nadeszło przyzwyczajenie i tak trwa do dziś :evil_lol:

[quote name='Luzia']wow to Hexa już ma prawo dziwaczeć :lol:

Pimpuś ma śliczną obróżkę :loveu:
Ona chyba zawsze była dziwna, a z wiekiem robi się po prostu sprytniejsza i robi to co dla niej jest wygodne w danym momencie.
Obróżka jeszcze z czasów uzależnienia od Lupinów, otworzyłam ostatnio skrzynię z psimi akcesoriami i stwierdziłam że czas trochę ich poużywać :p

[quote name='zerduszko']Jaki jęzorek :lol: Heksa mało siwa porównując do mojej czarnej. Pomniejszyłaś piłkę dla Pimpusia? :lol:
Jakoś jej się siwienie zatrzymało, w pewnym momencie jej się pysk zasiwił i tak zostało. Pimpuś nie lubi dużych piłek, ma dwie które lubi a innymi niechętnie się bawi. Hexa oszołom lubi wszystko co da się rzucić i wielkość dla niej nie ma znaczenia :lol:

Mój naukochańszy czarny piesek wczoraj wykiwał mamę :loveu:. Mamuśka zawsze się stresuje jak Hexa zje i Shi kończy swoje papu, a że psy jedzą na samym dole to trzeba kilka schodków pokonać żeby sprawdzić czy kurdupel zjadł, przy okazji stopując czarną żeby nie zdążyła złapać jak coś młoda zostawi. No i wczoraj mama na widok Shiny idącej po schodach poleciała na dół żeby zobaczyć czy Hexa nie wcina tam Shiny porcji. Zobaczyła że czarnuchy nie ma, więc spacerkiem wędrowała do kuchni gdzie przygotowywała tacie obiad. I co się okazało? Otóż podczas gdy mama sprawdzała psie michy nasz najwspanialszy piesek szamał sobie w kuchni mięso z talerza przygotowanego dla taty :loveu::loveu:. Zawsze leciała na dół a tym razem ukryła się w kuchni i czekała na dogodny moment do kradzieży, i jak tu jej nie uwielbiać :evil_lol:.

mój najcudowniejszy, najgrzeczniejszy zwierz

i kurduplaczek się wplątał przy okazji

Posted

[quote name='zerduszko']Cwaniara :p
Jak to cwaniactwo nie dotyka mnie bezpośrednio to nawet je lubię ;)

[quote name='Luzia']Jak byś miała zamiar tego lupinka sprzedawać, daj znać :razz:
Piękny masz trawnik :loveu: ( tak mam na tym punkcie obsesję ) :diabloti:
Za bardzo mi się lupiny podobają żeby je sprzedawać :eviltong:. Kiedyś miałam jednego sprzedać, ale mi się żal zrobiło i nie sprzedałam :roll:
Zdjęcia nie oddają jego stanu rzeczywistego - suczy mocz niestety wypala paskudne żółte place w niektórych miejscach :shake:

moja sierota w momencie kryzysu :evil_lol:

Posted

[quote name='zerduszko']A tej jajka wyrosły? :evil_lol: https://lh3.googleusercontent.com/-kgunmeZAbaw/UnOPfq_ZRvI/AAAAAAAAAY4/ny23CASNyts/s640/DSC_1326.JPG
Fakt, mało estetyczna jest z tyłu... nie to co idealna Hexa :p
Właśnie mi przypomniałaś że cieczki Shi powinna już dawno dostać, mama już z miesiąc temu się zastanawiała gdzie cieczka Shinuchy bo jakoś w październiku podobno miała być, a ja kompletnie nie pamiętam kiedy ostatnią miała :roll:

Posted

Ja też Hery nie ciachnęłam ;) Nie umiem się zebrać... A jak się zbiorę, to nie mam kasy :evil_lol: Szczerze, to mnie ciągle martwi sterylka, patrząc na Chibi... Ma 6 lat, a zachowuje się już jak 12 letnia staruszka. Luka ma 9 lat, jest nieciachnięta i ciągle ma werwę jak młody pies, wiecznie skora do spaceru i zabawy. Też znam mnóstwo ciachniętych suk, które są całkiem żwawe, ale u mnie jednak widać tą różnicę... No i nie wiem. Za jakiś czas będę się wyprowadzać z domu z Herą i Frotkiem, będę mieszkać w bloku i średnio sobie to wyobrażam z cieknącą suczką. Dlatego teraz akurat Hera ma cieczkę, a za 2 miechy znowu będę się zastanawiać: ciachnąć czy nie. To wcale nie jest taki prosty wybór, łatwo jest ciachnąć psa w schronisku czy przygarniętego z ulicy, ale tego ukochanego, którego się ma kilka lat... Już trudniej. Mówię o suce, bo psa kastrowałabym bez zastanowienia :diabloti:

Posted

Ja mam dwie suki 5,5 i 8,5, obie ciachnięte. Obie zachowują się jakby miały odwrotny wiek, po prostu psy się różnie starzeją. Jedne szybciej, drugie wolniej. Z kolei ja mam teraz młodego samca i się waham, ale sukę ciachałabym z mety :eviltong: U psów kastracja zdecydowanie ma większy wpływ na zachowanie :]