Luzia Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Co do porównania zdjęć.... :diabloti: 1. Hexa zdecydowanie bardziej pracuje zadem za to Shina "przodem". 2. Shina odrywa już lewą tylną nogę od podłoża podczas gdy Hexa dopiero to uczyni :diabloti: 3. Hexa zabija niebieskiego misia w czasie gdy Shina kulturalnie bawi się piłeczką. 4. Opuszczony ogon Hexy wskazuje na to, że jest ona znacznie bardziej odprężona od swojej koleżanki która ogon niesie wysoko w górze :siara: 5. Tło :evil_lol: 6. Hexa ma siodełko na grzbiecie a Shina nie. 7. Zdjęcie Hexy jest robione z boku podczas gdy Shiny bardziej od tyłu. 8. Hexa ma znacznie bardziej błyszczącą sierść niż Shina ( czyżbyś ją lepiej karmiła? :diabloti: ) 9. Kurde tak mi zależało na 10... Ale jak coś jeszcze wypatrzę to nie omieszkam dodać :diabloti: Quote
*Monia* Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Luzia napisał(a):Co do porównania zdjęć.... :diabloti: 1. Hexa zdecydowanie bardziej pracuje zadem za to Shina "przodem". 2. Shina odrywa już lewą tylną nogę od podłoża podczas gdy Hexa dopiero to uczyni :diabloti: 3. Hexa zabija niebieskiego misia w czasie gdy Shina kulturalnie bawi się piłeczką. 4. Opuszczony ogon Hexy wskazuje na to, że jest ona znacznie bardziej odprężona od swojej koleżanki która ogon niesie wysoko w górze :siara: 5. Tło :evil_lol: 6. Hexa ma siodełko na grzbiecie a Shina nie. 7. Zdjęcie Hexy jest robione z boku podczas gdy Shiny bardziej od tyłu. 8. Hexa ma znacznie bardziej błyszczącą sierść niż Shina ( czyżbyś ją lepiej karmiła? :diabloti: ) 9. Kurde tak mi zależało na 10... Ale jak coś jeszcze wypatrzę to nie omieszkam dodać :diabloti: Wow, jestem pod wrażeniem Twojej spostrzegawczości :evil_lol: 1. prawda :p 2. :evil_lol: 3. trafnie zauważone :eviltong: 4. tu bardziej budowa ma wpływ na noszenie ogona ;) 5. :evil_lol: 6. tego nie zauważyłam 7. :p 8. Shina jest wybrakowana jakaś i mimo że w przeciwieństwie do Hexy dostaje gammolen (Hexi tylko oleje) to się nie chce naprawić, no i nie kradnie więc jedzenie uboższe :evil_lol: 9. Shina nie ma takich ładnych mięśni na udach 10. Hexolina się uśmiecha :razz: Masz 10 :cool3: Quote
Luzia Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 A co do punktu 1. To praca przy koniach mnie tak zblazowała :evil_lol: Quote
*Monia* Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Następnym razem dorzucę jeszcze zadania z kursów, bo mi coś dzisiaj cienko szły a Ty sprytna jesteś i sobie poradzisz :cool3:. A serio to dopiero skończyłam, siedziałam nad tym od 18.30 z przerwami na jedzenie, trochę telewizji i mówię dość bo zgłupieję od tych mózgów i ich czynności, wraz z układem immunologicznym i jego czynnościami i uczonymi eksperymentującymi na tychże :shake:. Wolę jednak naszą rodzimą gramatykę :p, a niestety na jutro mam jeszcze zapewne ciekawsze testy z mózgownicy :placz: Quote
jonQuilla Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 [FONT="Georgia"]Witam :multi: Pamiętacie nas jeszcze? :cool3: widzę że nie tylko ja zwróciłam uwagę na mięsiste nóżki Hexy :loveu: i ta błyszcząca sierść...ślicznie się prezentuje sunia :) Hexa lewituje a Shina własnym oczom w to nie wierzy :evil_lol: http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/28-03-11/DSC_2775.jpg?t=1302033590 Super dziewczęta się dogadują ze sobą...aż miło się patrzy :loveu:[/FONT] Quote
Talia Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 11. Shina jest bardziej zachłanna - nic jej z mordy nie wystaje :lol: Quote
Maalwi Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Witam ! :p Shina i Hexa cudnne Haxie tak się cudnie sierść błyszczy :cool3: Quote
*Monia* Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Luzia napisał(a):A co to za zadania? :razz: np. Jedną z najwyżej rozwiniętych okolic ludzkiego mózgu jest:? I różne takie. Mam z mózgu i zaburzeń na dzisiaj i jutro :cool1: jonQuilla napisał(a):[FONT=Georgia]Witam :multi: Pamiętacie nas jeszcze? :cool3: widzę że nie tylko ja zwróciłam uwagę na mięsiste nóżki Hexy :loveu: i ta błyszcząca sierść...ślicznie się prezentuje sunia :) Hexa lewituje a Shina własnym oczom w to nie wierzy :evil_lol: http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/28-03-11/DSC_2775.jpg?t=1302033590 Super dziewczęta się dogadują ze sobą...aż miło się patrzy :loveu:[/FONT] Widziałam że wróciłaś :loveu: I pomyśleć że ta błyszcząca czarna łobuzica za niecały miesiąc 7 lat skończy... Nóżki ma zgrabniutkie, ale do bullowatych mięśni jej daleko :p Też by tak chciała :evil_lol: W domu się tak nie zawsze dogadują i muszę im przypominać że żadna nie jest jedynaczką :mad: Talia napisał(a):11. Shina jest bardziej zachłanna - nic jej z mordy nie wystaje :lol: Jak coś lubi to jest zachłanna :evil_lol: Maalwi napisał(a):Witam ! :p Shina i Hexa cudnne Haxie tak się cudnie sierść błyszczy :cool3: Witamy :) Shina też niedługo będzie błyszczała, musi tylko kudły zmienić ;) Mamy dzisiaj niespodziewanego gościa i Shina biedna nie zauważyła że ktoś w garażu siedzi, później nadrobiła i obszczekała od niechcenia bo na smyczy ją trzymałam i nie miała jak użreć :evil_lol:. Hexolina jak zawsze przywitała kręceniem ogona i przynoszeniem zabawki - każdego trzeba wykorzystać :evil_lol:. Mamy wolną chatę i żadnej imprezki, starzeję się... :shake: Quote
Onomato-Peja Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 No proszę. ;) U Ciebie Lustrzanka = Lepsze zdjęcia się sprawdza. Quote
*Monia* Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Może i jeszcze lepsze by mogły być, ale nie chce mi się przestawiać non stop czegoś i robię na jednych ustawieniach na manualu :lol:. Ustawiane pod ruch w słoneczny dzień a portrety i tak ładne wychodzą, jak się zachmurzy też coś tam widać ;). Lustro samo zdjęcia robi a fotograf tylko wybiera co na tych zdjęciach chce i zdania (jeśli chodzi o moją osobę) nie zmienię :evil_lol: Quote
puchu Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Odpowiem za Monikę - szlachetna rasa Kundel Polski :razz: Mama była ONkiem, tatuś NN Quote
gops Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 puchu napisał(a):Odpowiem za Monikę - szlachetna rasa Kundel Polski :razz: Mama była ONkiem, tatuś NN onkiem? Shina to wyglada jakby miala w genach onka ale Hexa za nic :lol: Hexa z lekka przypomina labka wedlug mnie , moze ojciec byl labkiem :lol: Quote
puchu Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Monika twierdz, że ONkiem. Ja się przypatrzeć to da się coś z tego Onka zauważyć. Trochę pysk, długi ogon z piórem, klata. Quote
jonQuilla Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 [FONT="Georgia"]Gdyby była podpalana to nikt nie miałby złudzeń że jest to mieszanka ONka ale nie zapominajmy że czarne umaszczenie u tej rasy też występuje ;)[/FONT] Quote
Agnes Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Tak i jest zupelnie innej budowy ;) ONki sa masywniejsze, hexa ma smukly pysk, smukla sylwetke, ogon mimo wszystko inny, ja tam ONa (naszczescie ;) ) nie widze ;) Quote
Maalwi Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 A mi Hexa przypomina Flat coath retrievera z krótką sierścią :D Quote
*Monia* Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Mamę widziałam, bardzo ONkowata w typie z nie opadającym zadem, czyli takim jaki na wsi bardzo często się widuje, na pewno kupowana jako ON bo mi mówili że szczeniaki to owczarki ;) (mi było obojętne co to bo chciałam po prostu psa, kundla bo bezpapierowych nie miałam zamiaru kupować; dla ciekawych - dostałam szczeniaka za darmo mimo że niby po rasowej matce ;)). Z łowczarków w sobie ma bardzo mało na szczęście, chociaż zaganianie stada, pilnowanie, stróżowanie, darcie paszczy i gotowość do działania mogą być zasługą ich domieszki, chore lęki też :cool1:. Polowanie, kopanie i spryt ma pewnie po tatusiu, jakoś ten tatuś musiał się do jej matki dostać do kojca :evil_lol:. Rasa to charakter, wygląd sprawa drugorzędna, dlatego będę miała czarne kundle :diabloti:. Ewentualnie TZ może nabałaganić mi w tym postanowieniu, ale jemu z jego pojęciem o psach i ich wychowaniu żaden hodowca psa nie da :evil_lol: (na staffika się uparł). Quote
Sylwia K Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 prześliczne masz suńki http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/28-03-11/DSC_2770.jpg?t=1302032611 ja to mogę godzinami patrzeć jak się psy bawią Quote
*Monia* Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Sylwia K napisał(a):prześliczne masz suńki http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/28-03-11/DSC_2770.jpg?t=1302032611 ja to mogę godzinami patrzeć jak się psy bawią Dzięki :) Twoje już się bawią więc będziesz miała z nimi radochę :loveu:. U mnie Hexa z młodą niezbyt się chciała bawić na początku i dla mnie każda ich zabawa jest taką radością że się nie ruszam żeby trwała jak najdłużej ;). Ale Hexolina nietowarzyska jest i zdecydowanie woli zabawę z ludźmi :lol: Quote
Sylwia K Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Luska z mała też nie chciała się bawić ale tylko przez kilka pierwszych dni, teraz sama ja zaczepia, ale muszę nadzorować ich zabawy bo ciągnie mała często za uszy lub za łapki Quote
*Monia* Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 Sylwia K napisał(a):Luska z mała też nie chciała się bawić ale tylko przez kilka pierwszych dni, teraz sama ja zaczepia, ale muszę nadzorować ich zabawy bo ciągnie mała często za uszy lub za łapki Hexolina woli ganianki, więc raczej ciągania nie było. Młoda za to lubiła wieszać się na obroży i jeździć po mieszkaniu za Hexoliną i nie zawsze było to bezpieczne.. Quote
Talia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Bo Shina to twarda baba i lubi wrażenia :) Hexe to chyba ciężko pod coś podczepić ;) Wygląda trochę jak labek wyścigowy, ma bardzo ładną sylwetkę. Quote
Recommended Posts