Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

amelka0 napisał(a):
A budkę zawsze można zostawić innym psiakom,na szczęście;):lol:!!

"Ulka18" pisała, ze o budkę były awanturki, jak Kajunia wychodziła na si... bo to inne psiaki chciały polepszyć sobie warunki;).
Panie musiały interweniować.
Budka pewnie już brzydko pachnie... Schroniskowy zapach jest "gęsty".

Posted

budka niech zostanie dla innych zwierzaków, budka na pewno pachnie niezbyt ciekawie, więc jesli zrobię porzadne jej pranie mogłaby się zniszczyć. Kajunie nie będzie potrzebna taka budka . U nas w mieszkaniu jest bardzo ciepło aż za ciepło i w zimie i w lecie. Zrobie jej spanko takie mięciutkie bez budki i będzie super

Posted

wtatara napisał(a):
budka niech zostanie dla innych zwierzaków, budka na pewno pachnie niezbyt ciekawie, więc jesli zrobię porzadne jej pranie mogłaby się zniszczyć. Kajunie nie będzie potrzebna taka budka . U nas w mieszkaniu jest bardzo ciepło aż za ciepło i w zimie i w lecie. Zrobie jej spanko takie mięciutkie bez budki i będzie super

Pańcia przygotowuje się na przyjęcie Kruszynki :loveu: :loveu: :loveu:, doczekała się Kajunia i ...ja też.:iloveyou:

Posted

Tak doczekała się chciaż,a ja siedzę i ryczę,po tym co się dziś dowiedziałam,u nas do schronu trafiła podobna ,starsza sunka,totalny dół,depresja,chciałam jej wątek założyć(bo wiem że u nas starsze........) pod tytułem:KajaII,niestety nie zdążyłam....tydzień była....

Posted

wtatara napisał(a):
Dobranoc maleństwo , w Krakowie pada-lubisz deszcz bo tabi nie

Schroniskowe, szczególnie te starsze, niechętnie wychodzą początkowo z domu na dłużej niż trzeba...:razz:
A jak prędziutko do niego wracają, pewnie chcą nadrobić stracony czas.:lol:

Posted

Wtatara, gratuluję decyzji! Jeszcze jedna schroniskowa, niechciana (bo za stara) bidulka uratowana. Musimy się koniecznie spotkać - my i nasze zwierzaki.

Posted

Na pewno się spotkamy Isabel. Nie wiem czy czytałaś ale to dopiero około połowy miesiąca. w tą sobotę mam ślub Kasi , potem wyjeżdżam z mężem I Tabi i potem to wydarzenie. Jak myślisz Tabi pokocha maleńką.Tego najbardziej się boję. Moja decyzja o zabraniu Kajuni dojrzewała długo , własnie z tego powodu

Posted

Tabi nie musi od razu polubić Kajuni, wystarczy żeby ją tolerowała. U moich dziewczynek nie ma jakichś specjalnych oznak miłości, ale chyba się lubią, bo żadnych scysji między nimi nie ma. Chociaż początki były trochę trudne - Vega wprawdzie tylko pół dnia mruczała na Tine, ale potem Tina warczała i szczekała, jak tylko Vega zbliżała się niej (po prostu się jej bała).Szybko jednak obie stwierdziły, ze nic im ze strony "rywalki" nie zagraża i teraz jest idealna zgoda. Ale to zależy w dużym stopniu od charakteru obu piesków i zachowania człowieka w takich sytuacjach. Musisz być przygotowana, że na początku może być różnie, nigdy nie jest idealnie, tak jak człowiek by sobie wymarzył. Ale wierzę, że dziewczynki szybko dojdą ze soba do porozumienia i będzie tak dobrze, jak u mnie.

Posted

Malutkimi kroczkami, a uda sie na pewno!
Moje doświadczenie jest podobne, pisałam o tym. Korusia zaborczo pilnuje człowieka, a jak nas nie ma, albo jesteśmy zajęci, śpi przytulona do Kiri.

Posted

wtatara napisał(a):
Na pewno się spotkamy Isabel. Nie wiem czy czytałaś ale to dopiero około połowy miesiąca. w tą sobotę mam ślub Kasi , potem wyjeżdżam z mężem I Tabi i potem to wydarzenie. Jak myślisz Tabi pokocha maleńką.Tego najbardziej się boję. Moja decyzja o zabraniu Kajuni dojrzewała długo , własnie z tego powodu

Zobacz, jak moje się dogadały.

http://img256.imageshack.us/img256/2739/nowy7bw4.jpg

Posted

ja też myślę że będzie wszystko w porządku, Tabi szczeka ale najbardziej na duże psy. Myślę je zapoznać najpierw na zewnątrz . Koło bloku jest taki teren gdzie mogę je puścić bezpiecznie a potem razem do domu. Tak było kiedys z koleżanki pieskiem. na boisku najpierw pokazywała ząbki a w domu była dla niego idealna. Gorszy był kotek ale jego zabiera Kasia na nowe mieszkanie

Posted

Zagladamy, zagladamy do malutkiej babulenki zwanej Kajunia....ona na pewno nie przypuszcza, ze domek juz czeka. Tak jak Gacek ze swietlicy nie przypuszczal, ze zamieszka az w Bytomiu.