Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysle, ze z transportem Kajuni do Krakowa nie byloby problemu. Wystarczy tylko Panu Kierownikowi dac kase na paliwo i na pewno sunie zawiezie. Trzeba jeszcze spytac o zgode, czy aby na pewno Kajunie wyda do adopcji :???: Nie wiem jaki jest stan zdrowia Kajuni na tzw. dzis.

Posted

kierownik zawiózłby by Kaję? a schronisko bez opieki by zostawił?:roll: chyba, że ma tam swoich pracowników czy wolontariuszy-chyba, żę to blisko i w schronie ktoś jest:lol:

Posted

Oktawio,
w mieleckim schronisku jest chyba 9 pracownikow razem
z kierownikiem. Pan Kierownik byl juz 2 razy pod Krakowem w Niepolomicach w hoteliku z mieleckimi psami. Ostatnio wiozl niewidomego koalak Mawiego
i Foksie Jagiellonke, wczesniej kolaka z Ostrowca Swietokrzyskiego do Niepolomic.

Jesli by domek dla Kajuni byl, a schronisko zgodzilo sie na adopcje, poprosilibysmy p.kierownika o podrzucenie sunieczki za tzw. paliwo.

Posted

Witamy Kruszynkę, szukamy domu.
"Ulka18", a dlaczego p. Kierownik może nie wydać Suni? :nerwy:
W takim razie traci sens ogłaszanie i szukanie domów starszym czy chorym psinkom z Mielca.

Posted

Nie wiem czemu, ale bylo juz kilka takich przypadkow, ze nie chcieli wydac psow z roznych powodow np. Foksi Jagiellonki (z powodu agresji), ostatnio boksia (rzekomo leczony na uszy,ma objawy padaczkowe).
Ja nie bardzo rozumiem ich logike i niewydawanie psow chorych czy tzw.agresywnych. Ale znam juz dlugo to schronisko, stad moje posty.

W przypadku Kajuni moga miec watpliwosci czy Kajunia nie wroci do schroniska ze wzgledu na klopoty z wiekiem, utrzymaniem czystosci (Kajuni zdarza sie nie zdazyc i zrobic w polowie drogi). Bedziemy musieli wspolnie przekonac pania prezes MTOZ i kierownika, ze Kajunia jak pojdzie do adopcji to do najlepszego domku na swiecie.

Posted

wiek mi nie przeszkadza, większy troszkę problem może być z tym trzymaniem czystości. Ja nie mam domu z ogródkiem tylko maleńkie mieszkanie i to na 7 piętrze. W domu nieraz nie ma nikogo od 8 do 15. Zaczynam się bać że może mi maleńka nie wytrzymywać.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Nie wiem czemu, ale bylo juz kilka takich przypadkow, ze nie chcieli wydac psow z roznych powodow np. Foksi Jagiellonki (z powodu agresji), ostatnio boksia (rzekomo leczony na uszy,ma objawy padaczkowe).
Ja nie bardzo rozumiem ich logike i niewydawanie psow chorych czy tzw.agresywnych. Ale znam juz dlugo to schronisko, stad moje posty.

W przypadku Kajuni moga miec watpliwosci czy Kajunia nie wroci do schroniska ze wzgledu na klopoty z wiekiem, utrzymaniem czystosci (Kajuni zdarza sie nie zdazyc i zrobic w polowie drogi). Bedziemy musieli wspolnie przekonac pania prezes MTOZ i kierownika, ze Kajunia jak pojdzie do adopcji to do najlepszego domku na swiecie.

Będziemy ptrzekonywać...:razz:
wtatara napisał(a):
wiek mi nie przeszkadza, większy troszkę problem może być z tym trzymaniem czystości. Ja nie mam domu z ogródkiem tylko maleńkie mieszkanie i to na 7 piętrze. W domu nieraz nie ma nikogo od 8 do 15. Zaczynam się bać że może mi maleńka nie wytrzymywać.

Masz priv...

Posted

Kajunia wiekszosc dnia spi, takze powinna byc grzeczna. Moze jej sie zdarzyc, ze wyjdzie ze swojej budki i nie dotupta w czasie i zrobi cos po drodze :roll: Panie mi mowily, ze ona robi niewiele, jak kroliczek ;)

Posted

można w mieszkanku wyłożyc grubą folią-taką do remontu-nie przesiąknie podłoga potem wytrzec i już:lol: moja sunia jakiś czas załatwiała się w domu-ścierałam, od razu jak posikała-prontem wytarłam-zapach zostawał-także folia jest najlepsza-dodatkowo;)