Franca81 Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):Kajuniu, wciąż marze o takim domku, jak ma Korusia - zrozumienie, miłość, opieka, spokój. Kruszynko, nadal wierzę... Ciocia Agatka będzie Cię wystawiała... Już wystawiłam ale mojego postu nie widać. :placz: http://allegro.pl/show_item.php?item=191513246 Ulka18 a wiadomo coś z tą panią co się o Kaje pytała? Quote
ewatonieja Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Pani Anna z Niemiec napisała: "co do Kajusi to u mojej przyjaciolki mialaby ona ostateczny dom. Monika ma 4 wlasne psy, male, starsze, Hotel to nie jest i nie ma z nim nic wspolnego. Monika prowadzi razem z lekarka Weterinarii male schronisko dla starych psow, ale kajunia bylaby jej wlasnym psem." sprostowanie małe ,bo najwyraznie źle Panią zrozumiałam :/ Quote
Kasia Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Jeśli Kajunia byłaby 'własnym' psem siostry pani Anny to dlaczego nie może tam pojechać? W czym jest problem? Quote
terra Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Fidelku2, problem jest chyba w tym, że to już starszy piesek, który nie wiadomo jak zareaguje na zmianę otoczenia. Do tego stres związany z podróżą, to w końcu kawał drogi. Ponadto Kajunia w schronisku jest oczkiem w głowie pracujących tam ludzi, oni ją znają i ona ich. Moim zdaniem, dom dla Kaji powinien być na tyle blisko, by w razie jakiś problemów można było zadziałać. Na siłę nie ma co jej odsyłać. Quote
amelka0 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 terra napisał(a):Fidelku2, problem jest chyba w tym, że to już starszy piesek, który nie wiadomo jak zareaguje na zmianę otoczenia. Do tego stres związany z podróżą, to w końcu kawał drogi. Ponadto Kajunia w schronisku jest oczkiem w głowie pracujących tam ludzi, oni ją znają i ona ich. Moim zdaniem, dom dla Kaji powinien być na tyle blisko, by w razie jakiś problemów można było zadziałać. Na siłę nie ma co jej odsyłać. Ja przepraszam za szczerość,ale też tak myślę jak Terra.Wiem,że Ty Ewatonieja,jesteś wspaniała dziewczyna i chcesz bardzo dobrze,ale naprawdę myślę,że lepiej jej szukać domku blisko,gdzieś gdzie wolontariuszka-Ula,czy pracownicy schronu,w razie gdyby coś było nie tak zawsze przyjmą ją z powrotem,otoczą opieką,bo nie możemy zapominać że jest tam ich oczkiem w głowie i jest na specjalnych prawach,ma lepiej niż niejeden pies co w budzie siedzi na łańcuchu,choć niby ma Pana,A Ona to sobie siedzi z pracownikami w biurze i jest rozpieszczana.Myślę więc,że nie ma co ją narażać na jazdę w nieznane...Bo bardzo możliwe,że tam będzie dobry domek,ale tego nie wiemy,zawsze to jakaś niewiadoma...a nie ma co się łudzić,że gdyby coś było nie tak,to ktoś ją odwiezie do waszego schronu...Ja jeszcze raz podkreślam,że nie mówię że ta Pani Niemka jest zła,ale po prostu,życie uczy ostrożności,i nieraz czytałam na dogo takie historie jak się cieszyli że piesek domek za granicą znalazł,a potem.....kontakt się urywał,ani fotek ani nic... Dlatego myślę że opiekunowie Kajuni powinni się zastanowić czy warto wchodzić w to ryzyko.I jeszcze mnie coś zastanawia- ta Pani napisała np.że ma 4 psy i schronisko dla starszych psów,a Kajunia ma być Jej psem-tylko ja się zastanawiam,czemu nie weźmie,któregoś z tych schroniskowych swych psów,które już kocha i jest zżyta do domu,a Nowego psa,tj.Kajuni do schronu,tylko twierdzi,że chce zrobić na odwrót,te o były w schronie-hoteliku nadal ta będą,a pieska z którym nie jest zżyta weźmie do domku-trochę dziwne. Quote
Ulka18 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Kaja czeka na dom juz dosc dlugo...ale nie ma co jej na sile wozic setki kilometrow... Kajunia w budce Kajunia wyszla sie przywitac Quote
Jagoda1 Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 Malutka śliczna starsza Kajusia czeka na dom. Quote
Kasia Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Rozumiem i dzięki za odpowiedź :lol: Nie wzięłam pod uwagę Jej wieku a to bardzo ważne. Trzymam kciuki za znalezienie domku tu gdzieś blisko ;) Quote
mulinka Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 [quote name='Ulka18'] Kajunia w budce rozczulająca Kajunia nadal czeka Quote
KarolaBox Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Oj dawno mnie u Kajuni nie było!!!! Trzymaj się maleńka!!!! Quote
ewatonieja Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Kajuniu mam nadzieję ,że twoje marzenia o własnym domu spełnią sie szybko ! Quote
Kasia Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Prześliczna kochana Kajunia bardzo prosi o domek :loveu: Quote
Franca81 Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Kajusiu nie martw się. Nadal szukamy kochanego domu dla Ciebie. Quote
Iza i Avanti Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 ............................................... Quote
Recommended Posts