Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
Jakie to smutne być starą Sunią:-( .

Tak Agusiu,smutne jest być starszą Sunią,a tak naprawdę smutne jest to,że tak wiele ludzi jest pustych i powierzchownych,dbających tylko o pozory!Oni nie zdają sobie nawet sprawy ile radości potrafi dać taki właśnie niemłody już piesek!Jak on potrafi docenić,darowane na nowo Życie!A przecież Kajunia to malutki piesek,a takie żyją generalnie dłużej,ma przed sobą jeszcze parę ładnych lat życia,z drugiej strony ludzie biorąc szczeniaka,też nigdy nie wiedzą ile pożyje,jeden żyje lat 19,inny miesiąc,tego nikt nie jest w stanie przewidzieć.
Dlatego Ci,którzy szukacie przemiłej Suni,nie przekreślajcie Kajusi,Ona da wam wiele radości i miłości,jaką tak długo nosi w serduszku i bardzo chciałaby ją końcu komuś dać!

Posted

amelka0 napisał(a):
Dlatego Ci,którzy szukacie przemiłej Suni,nie przekreślajcie Kajusi,Ona da wam wiele radości i miłości,jaką tak długo nosi w serduszku i bardzo chciałaby ją końcu komuś dać!

Tak jak nasze Słoneczko, Agusia-Korusia z Mielca. Daje nam tyle miłości i radości każdego dnia... A wiadomo, ze terierek ma charakterek:lol: .

Kto da Kajuni dom, ten dowie się co to prawdziwa miłość i wierność.

KAJUNIU, wierzę, że znajdziesz ten PRAWDZIWY DOM!

Posted

O co chodzi z tym pisaniem do kierownika???? Kurcze postów nie widzę... :angryy::cry:

Podnoszę Kajunię. Nadal ma na allegro jednego obserwatora. Zaniedługo kończy się aukcja. Więc jak jakiś domek się szykuje to poproszę PW to nie będe jej ponownie wystawiać. Bo ja mimo że tu kilka razy dziennie zaglądam to widzę tylko stare posty i conajwyzej kilka nowych. Ale nie widze wszystkich. :niewiem:

Posted

napisałam mejl'a do Pana kierownika,bo jest pewna pani ,która chce przygarnąc Kajunię,mieszka pod Bonn i ma hotelik dla starszych psów, Kajunia miałaby stałą opiekę i towarzystwo innych psów w swoim wieku,tylko pytanie czy to by było dobre dla niej?

Posted

Dzięki wielkie za wyjaśnienie bo co prawda już czasem mam szczęście, że dogo sobie nie kpi ze mnie i pokazuje posty ale nadal nie widzę wszystkich.

No to czekamy na odpowiedz kierownika. Jak coś to znów wystawię Kajunię.

Posted

ewatonieja napisał(a):
napisałam mejl'a do Pana kierownika,bo jest pewna pani ,która chce przygarnąc Kajunię,mieszka pod Bonn i ma hotelik dla starszych psów, Kajunia miałaby stałą opiekę i towarzystwo innych psów w swoim wieku,tylko pytanie czy to by było dobre dla niej?

No właśnie Ewatonieja,ja wiem że Ty chcesz Bardzo dobrze,pani z Bonn też,ale pytanie" czy jest sens,by dawać ją do hoteliku,czyli wg.psiaka też jakby schronu",tylko obcego,którego nie zna,wszystko będzie tam jej obce,nowe no i tam będzie ......jednym z wielu piesków,a tutaj w swoim schronie,to-z tego co pisze wolontariuszka-Kajunia jest na dużo lepszej pozycji,niż inne psy,nie siedzi w klatce,nie ma depresji,tylko chodzi po biurze i w kuchni,wśród pracowników,jest ich ulubienicą,pupilką,ma wolontariuszkę,która do niej przychodzi,wygłaskają ją tam wypieszczą.Powiedzmy sobie wprost w porównaniu z innymi psami w tym schronie to ma bardzo dobrze,nie ma może jednego pana,ale całą Wielką Rodzinę-tych pracowników-i myślę że nie ma co oddawać ją do obcego schroniku,w nieznane.....Przeżyłaby tylko szok,a i tak nie wiadomo jak długo by tam czekała na adopcję.Ja bym była za tym by już była w tym miejscu,które zna i jest kochana,a na spokojnie szukać takiego Domku już Docelowego.;)

Posted

wolałabym ,żeby decyzje o tym podjął Pan kierownik,bo hotelik to po prostu duży dom ,tam nie ma boksów ,bo pani ma tylko psy stare i nieagresywne,taka selekcja tam ma miejsce :) ja sie tylko pytam i proponuję to wszystko

Posted

Franca81 napisał(a):
O co chodzi z tym pisaniem do kierownika???? Kurcze postów nie widzę... :angryy::cry:
Podnoszę Kajunię. Nadal ma na allegro jednego obserwatora.

Mialam zapytanie nt. wagi Kajuni od jakiejs pani. Moze to ten wlasnie obserwator.

Nt. przewozu Kajuni do Bonn p.kierownik sie chyba jeszcze nie wypowiedzial. Pewnie trudno mu zdecydowac, czy warto "przesadzac stare drzewo" do hoteliku. Kajunia w schronisku jest na specjalnych prawach, na pewno najlepszy bylby dla niej domek docelowy gdzies niedaleko.

Posted

amelka0 napisał(a):

amelko pieknie to napisałaś
Kajunia prosi o domek !!!

Posted

Kajuniu, wciąż marze o takim domku, jak ma Korusia - zrozumienie, miłość, opieka, spokój. Kruszynko, nadal wierzę...
Ciocia Agatka będzie Cię wystawiała...