ewatonieja Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 ja też bym chciała by psy z mojego schroniska miały domy z ogrodem ,albo z własna kanapą,rzeczywistość jest okrutna,kaja siedzi w kuchni i jest chora :( Quote
Jagoda1 Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 ewatonieja napisał(a):ja też bym chciała by psy z mojego schroniska miały domy z ogrodem ,albo z własna kanapą,rzeczywistość jest okrutna,kaja siedzi w kuchni i jest chora :( Niepotrzebny ten sarkazm... Kaja ma cały czas ludzi koło siebie, dostaje lekarstwa, wychodzi na zewnątrz. Potrzebny jej dom na stałe, do końca życia, a w nim wyrozumiały, mądry człowiek. Każda zmiana domu w jej wieku nie jest najlepsza. Quote
lupe Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Kaja chora .....:( ZDrowiej piesiulko. Kaja potrzebuje duzo czulosci....jak to starsze sunie... Quote
ewatonieja Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 trzymam kciuki i jednak bede zawracała Pani z Niemiec głowę o Kajunię bo spojrzcie na wątek Wacusia : pies tez ma 12 lat i depresje a za wszelką cene chcemy go wyciągnąć (w zadnym wypadku nie sugeruje ,że Wy sie nie staracie pomóc Kajuni) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=60367&page=10 Quote
ewatonieja Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 dostałam własnie mejla od Pani z Bonn,która przygarnęła Agatke z Łodzi "Hallo Natalia, moja przyjaciolka moze wziasc tez Kajunie (jesli to mozliwe) a wiec oba psy Jezynke + Kajunie. Ona ma dosc miejca i czasu na oba psy . Jesli Kajunia, pani zdaniem, lepiej bedzie w domu niz w schronie i jesli ona moze byc sie z innymi psami to prosze o Info." prosze o odpowiedz w tej sprawie Quote
caroolcia Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 i co i co? Kajunia pakuje manatki i jedzie daleko do domku???? Quote
Jagoda1 Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Decyzja należy do Kierownika schroniska. Quote
Jagoda1 Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Ulka18 napisał(a):Oczywiscie. Jesli Pani chce adoptowac Kajunie, to trzeba wszystko dokladnie ustalic z p.kierownikiem schroniska. Też tak uważam... Quote
ewatonieja Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 myslisz ze Pani przyjedzie po psa do Mielca? ma n agłowie hotelik dla starszych psów ,więc watpie w to (ale zapytam) ja bym prosiła, by ktoś od was załatwił jej wyjście i transport do Łodzi,paszportem i transportem do Bonn zajmę sie ja,mam nadzieję ,że w porozumieniu z dziewczynami z Poznania,które wysyłaja Jezynkę do Niemiec chciałabym wiedziec czy jesteście w stanie to zrobić? Quote
Franca81 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Na allegro cisza... Ale już 100 osób oglądało więc od czoraj to dosyć sporo. Quote
ewatr Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 do góry ......................:multi: Kajuniu ! Quote
Ulka18 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 ewatonieja napisał(a):myslisz ze Pani przyjedzie po psa do Mielca? ma n agłowie hotelik dla starszych psów ,więc watpie w to (ale zapytam) ja bym prosiła, by ktoś od was załatwił jej wyjście i transport do Łodzi,paszportem i transportem do Bonn zajmę sie ja,mam nadzieję ,że w porozumieniu z dziewczynami z Poznania,które wysyłaja Jezynkę do Niemiec chciałabym wiedziec czy jesteście w stanie to zrobić? W Mielcu czipowanie, paszport, szczepienia zalatwia p.kierownik. Koszt pokrywa nowy wlasciciel psa. Nikt nie musi psa wyciagac i tego zalatwiac. Jesli chodzi o Kajunie, ktora wszyscy w schronisku kochaja, to adopcja musi byc uzgodniona z p.kierownikiem. Quote
Jagoda1 Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Malutka, starsza Kajunia wciąż szuka odpowiedzialnego domu. Quote
mulinka Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Ulka18 napisał(a):W Mielcu czipowanie, paszport, szczepienia zalatwia p.kierownik. Koszt pokrywa nowy wlasciciel psa. Nikt nie musi psa wyciagac i tego zalatwiac. Jesli chodzi o Kajunie, ktora wszyscy w schronisku kochaja, to adopcja musi byc uzgodniona z p.kierownikiem. a kiedy możecie zapytać pana kierownika ? może pan kierownik mógłby pomailować z tą panią, która pisze do ewatonieja i zapytać o wszystkie ważne rzeczy Quote
Ulka18 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Pan Kierownik jest codziennie w schronisku, co prawda wiekszosc dnia spedza na dowożeniu jedzenia dla zwierzakow, na przywożeniu nowych psow i kotow, ale mozna go zastac, szczegolnie w poludnie lub wieczorem ok. 20. Jest tez poczta elektroniczna : mtoz@tlen.pl lub mielec@bezdomne.com. Quote
ewatonieja Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 dziekuje bardzo za informacje! :) mam jeszcze jedno pytanie do Uli ,podobno byłaś u doktora Garncarza pisego okulisty,ile on bierze za wizyte,za konsultacje? bo mamy slepego psa w schronie i on mi zajął kawałek serca,chcę mi pomóc,z góry dziekuję Quote
Ulka18 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 ewatonieja napisał(a):dziekuje bardzo za informacje! :) mam jeszcze jedno pytanie do Uli ,podobno byłaś u doktora Garncarza pisego okulisty,ile on bierze za wizyte,za konsultacje? bo mamy slepego psa w schronie i on mi zajął kawałek serca,chcę mi pomóc,z góry dziekuję Jeszcze nie bylismy z psami u dr Garncarza, ale intensywnie pracujemy nad dograniem wizyty i jesli psy sie zakwafilikuja to zostana do operacji. Dr Garncarz napisal, ze koszt operacji zacmy najnowsza metoda to dla psa schroniskowego koszt ok. 500 zl plus leki i wizyta pooperacyjna, kontrolna itd. Na razie nie mam szczegolowej wyceny, tylko wstepna. Czekam na odpowiedz dr Garncarza, kiedy mozemy pojechac z psami do Warszawy, tzn. kiedy dr ma wolne terminy. Dlugo trwaja ustalenia, ale sie nie zrażamy. Quote
Jagoda1 Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Ulka18 napisał(a):Jeszcze nie bylismy z psami u dr Garncarza, ale intensywnie pracujemy nad dograniem wizyty i jesli psy sie zakwafilikuja to zostana do operacji. Dr Garncarz napisal, ze koszt operacji zacmy najnowsza metoda to dla psa schroniskowego koszt ok. 500 zl plus leki i wizyta pooperacyjna, kontrolna itd. Na razie nie mam szczegolowej wyceny, tylko wstepna. Czekam na odpowiedz dr Garncarza, kiedy mozemy pojechac z psami do Warszawy, tzn. kiedy dr ma wolne terminy. Dlugo trwaja ustalenia, ale sie nie zrażamy. Czy ta metoda dotyczy również tzw. "zaćmy starczej"? Quote
Ulka18 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Agusiu, nie wiem, ale doktor na odleglosc nie diagnozuje, musi psa zobaczyc na miejscu. Chcemy zawiezc Mawiego collie oraz drugiego pieska, jesli sie uda to Nikusie lub czarno-bialego z b. 27. Quote
Recommended Posts