Jagoda1 Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 amelka0 napisał(a):Tak,zapewne Kajunia sobie wybierze tę osobę,która jako pierwsza zabierze ją z tego miejsca,bo będzie jej się kojarzyć z"ocaleniem":lol::lol: W przypadku Korusi bylo inaczej. Ja ją wzięłam na ręce z samochodu schroniska, wsadziłam do do naszego, a ona, spryciara, widząc, że boksia mnie pilnuje, "zabrała się" za Pańcia i... zakochali się w sobie bez pamięci.:loveu: I teraz jest taki podział: Kiri - Pani, Korusia - Pan... Sprawiedliwie, prawda? Quote
amelka0 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Bardzo sprawiedliwe Agusiu,po prostu Korusia spojrzała na minę Kiri i już wiedziała,że jej w drogę wchodzić nie może,bo to po prostu nie wypada odbierać Pańci,tak jak.....narzeczonego:evil_lol:więc się wzięła spryciula za urabianie Pańcia:evil_lol: Quote
Jagoda1 Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 amelka0 napisał(a):Bardzo sprawiedliwe Agusiu,po prostu Korusia spojrzała na minę Kiri i już wiedziała,że jej w drogę wchodzić nie może,bo to po prostu nie wypada odbierać Pańci,tak jak.....narzeczonego:evil_lol:więc się wzięła spryciula za urabianie Pańcia:evil_lol: Coś w tym było, mimo, że Sunia była kilka lat w schronisku, jej inteligencja podpowiedziała..... Quote
wtatara Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Mąż jest panem Tabi to może Kajunia wybierze mnie Quote
Jagoda1 Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 wtatara napisał(a):Mąż jest panem Tabi to może Kajunia wybierze mnie To pewnie tak się stanie, i Kajunia będzie Twoim cieniem :razz: Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 pani Wando tak sie ciesze ,ze wszystko sie ulozylo i Kajunia juz nie dlugo bedzie spać u was a domku. :multi: :multi: Quote
wtatara Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 dziewczyny nie wiem czy takiej wiekowej suni można zmienić imię ale ja muszę.Mam sąsiadów którzy nie lubią psów i mają wnuczkę Kaję- więcej nie muszę Wam pisać. Myślę zmienić jej na Niunię. Co Wy na to. Nie chcę im się narażać. I tak usłysze że takie maleńkie mieszkanie i 2 Psy Quote
caroolcia Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 wtatara napisał(a):dziewczyny nie wiem czy takiej wiekowej suni można zmienić imię ale ja muszę.Mam sąsiadów którzy nie lubią psów i mają wnuczkę Kaję- więcej nie muszę Wam pisać. Myślę zmienić jej na Niunię. Co Wy na to. Nie chcę im się narażać. I tak usłysze że takie maleńkie mieszkanie i 2 Psy HI hi zrozumiałe. na pewno nauczy się nowego imienia - moje psiaki reagują na różne odmiany imienia :eviltong: Quote
Jagoda1 Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 wtatara napisał(a):dziewczyny nie wiem czy takiej wiekowej suni można zmienić imię ale ja muszę.Mam sąsiadów którzy nie lubią psów i mają wnuczkę Kaję- więcej nie muszę Wam pisać. Myślę zmienić jej na Niunię. Co Wy na to. Nie chcę im się narażać. I tak usłysze że takie maleńkie mieszkanie i 2 Psy U nas trzeba było zmienić imię terierce ze wzgledu na rodzinę Męża...;) Stąd mój nick Agusia - to było imię Korusi w schronisku. Niunia - to takie cieplutkie i miłe dla ucha i serca. Mój Mąż na Korusię często mówi Maniunia, czyt. Mała Niunia:lol: . Quote
Jagoda1 Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 "Moja" malutka Kajunia jeszcze nie wie, że wkrótce będzie miała domek. Quote
amelka0 Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Wtatara,ja to zawsze mówię biorącym starsze pieski,żeby najlepiej jak chcą zmienić imię to zmienili na podobne,no wiecie,aby podobnie brzmiało,bo w sumie pierwsza sylaba jest najważniejsza,dla ucha psa.Może by np.Kalia,albo Kama ją nazwać,albo Koja?? A ja przepraszam za offa,ale chcę się tu pochwalić"moim" Nieśmiałkiem,który też poszedł do domu gdzie jest suczka(byłam w odwiedzinach)i to bardzo dominująca,z naprawdę ostrym charakterem(nawet mnie ugryzła,za to że pogłaskać ją chciałam)i w końcu pokochała Nieśmiałka,tu jest krótka historia i fotki:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76124 Quote
wtatara Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Amelko może masz rację- ja myślałam Kajunia- niunia Quote
Jagoda1 Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 wtatara napisał(a):Amelko może masz rację- ja myślałam Kajunia- niunia Niunia - brzmi pokrewnie, prosto i ciepło:loveu: . Quote
amelka0 Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Wtatara,zależy jak do niej się w schronie zwracali i wołali ją,bo jeżeli Kajunia,to Niunia będzie brzmiało podobnie,ale jeżeli Kaja...to lepiej chyba dla suni coś na Ka i dwusylabowe żeby było;). Moja Miczka(po przejściach jest)dawniej nazywała się Misia,a teraz Mika(początek ten sam i dwusylabowe:lol:) Quote
Jagoda1 Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 Kajunia śpi w ciepłej budce i nawet nie śni o domku....;) Quote
Jagoda1 Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Sunieczko, czas rozruszać kosteczki... Quote
Manixsa Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Ciesze sie, ze taki wiekowy [piesek tez znalazł dom:) Quote
wtatara Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 już nie mogę się doczekać na słoneczko, no ale to juz niewiele ponad 2 tygodnie Quote
Jagoda1 Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 wtatara napisał(a):już nie mogę się doczekać na słoneczko, no ale to juz niewiele ponad 2 tygodnie Ja też nie mogę się doczekać...:razz: Quote
amelka0 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):Ja też nie mogę się doczekać...:razz: Zobaczycie Agusia i Wtatara,szybko zleci!! Quote
wtatara Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Kajunia nic nie wie że już nie będzie mieszkać z kotkami . Będzie mieć przyjaciółkę Tabi , która ją na pewno pokocha i będzie prowadzić po miejscach nieznanych Quote
Jagoda1 Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 wtatara napisał(a):Kajunia nic nie wie że już nie będzie mieszkać z kotkami . Będzie mieć przyjaciółkę Tabi , która ją na pewno pokocha i będzie prowadzić po miejscach nieznanych Ale najważniejsze, będzie mieć Swoją Osobistą Pańcię i Prawdziwy Domek:loveu::loveu::loveu: zamiast budki;) . Quote
Recommended Posts