Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

amelka0 napisał(a):
Tak,zapewne Kajunia sobie wybierze tę osobę,która jako pierwsza zabierze ją z tego miejsca,bo będzie jej się kojarzyć z"ocaleniem":lol::lol:

W przypadku Korusi bylo inaczej. Ja ją wzięłam na ręce z samochodu schroniska, wsadziłam do do naszego, a ona, spryciara, widząc, że boksia mnie pilnuje, "zabrała się" za Pańcia i... zakochali się w sobie bez pamięci.:loveu:
I teraz jest taki podział: Kiri - Pani, Korusia - Pan...
Sprawiedliwie, prawda?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo sprawiedliwe Agusiu,po prostu Korusia spojrzała na minę Kiri i już wiedziała,że jej w drogę wchodzić nie może,bo to po prostu nie wypada odbierać Pańci,tak jak.....narzeczonego:evil_lol:więc się wzięła spryciula za urabianie Pańcia:evil_lol:

Posted

amelka0 napisał(a):
Bardzo sprawiedliwe Agusiu,po prostu Korusia spojrzała na minę Kiri i już wiedziała,że jej w drogę wchodzić nie może,bo to po prostu nie wypada odbierać Pańci,tak jak.....narzeczonego:evil_lol:więc się wzięła spryciula za urabianie Pańcia:evil_lol:

Coś w tym było, mimo, że Sunia była kilka lat w schronisku, jej inteligencja podpowiedziała.....

Posted

dziewczyny nie wiem czy takiej wiekowej suni można zmienić imię ale ja muszę.Mam sąsiadów którzy nie lubią psów i mają wnuczkę Kaję- więcej nie muszę Wam pisać. Myślę zmienić jej na Niunię. Co Wy na to. Nie chcę im się narażać. I tak usłysze że takie maleńkie mieszkanie i 2 Psy

Posted

wtatara napisał(a):
dziewczyny nie wiem czy takiej wiekowej suni można zmienić imię ale ja muszę.Mam sąsiadów którzy nie lubią psów i mają wnuczkę Kaję- więcej nie muszę Wam pisać. Myślę zmienić jej na Niunię. Co Wy na to. Nie chcę im się narażać. I tak usłysze że takie maleńkie mieszkanie i 2 Psy

HI hi zrozumiałe. na pewno nauczy się nowego imienia - moje psiaki reagują na różne odmiany imienia :eviltong:

Posted

wtatara napisał(a):

U nas trzeba było zmienić imię terierce ze wzgledu na rodzinę Męża...;)
Stąd mój nick Agusia - to było imię Korusi w schronisku.
Niunia - to takie cieplutkie i miłe dla ucha i serca.
Mój Mąż na Korusię często mówi Maniunia, czyt. Mała Niunia:lol: .

Posted

Wtatara,ja to zawsze mówię biorącym starsze pieski,żeby najlepiej jak chcą zmienić imię to zmienili na podobne,no wiecie,aby podobnie brzmiało,bo w sumie pierwsza sylaba jest najważniejsza,dla ucha psa.Może by np.Kalia,albo Kama ją nazwać,albo Koja??
A ja przepraszam za offa,ale chcę się tu pochwalić"moim" Nieśmiałkiem,który też poszedł do domu gdzie jest suczka(byłam w odwiedzinach)i to bardzo dominująca,z naprawdę ostrym charakterem(nawet mnie ugryzła,za to że pogłaskać ją chciałam)i w końcu pokochała Nieśmiałka,tu jest krótka historia i fotki:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76124

Posted

Wtatara,zależy jak do niej się w schronie zwracali i wołali ją,bo jeżeli Kajunia,to Niunia będzie brzmiało podobnie,ale jeżeli Kaja...to lepiej chyba dla suni coś na Ka i dwusylabowe żeby było;).
Moja Miczka(po przejściach jest)dawniej nazywała się Misia,a teraz Mika(początek ten sam i dwusylabowe:lol:)

Posted

Kajunia nic nie wie że już nie będzie mieszkać z kotkami . Będzie mieć przyjaciółkę Tabi , która ją na pewno pokocha i będzie prowadzić po miejscach nieznanych

Posted

wtatara napisał(a):
Kajunia nic nie wie że już nie będzie mieszkać z kotkami . Będzie mieć przyjaciółkę Tabi , która ją na pewno pokocha i będzie prowadzić po miejscach nieznanych

Ale najważniejsze, będzie mieć Swoją Osobistą Pańcię i Prawdziwy Domek:loveu::loveu::loveu: zamiast budki;) .