Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kajuniu,życzę Ci aby Wiosna która zawitała do nas,zagościła już na zawsze w Twoim małym serduszku,byś spotkała SWOJEGO JEDYNEGO CZŁOWIEKA,który pokocha Cię,przytuli i nigdy,przenigdy nie zawiedzie.Wszystkiego najlepszego Maleńka
!:loveu:
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odezwała się do mnie Pani z Bonn (w ten weekend wysyłamy do Poznania a
2 kwietnia do tej Pani do Bonn, sunię z łódzkiego schronu) jej przyjaciólka zajmuje sie starszymi psami, ujela ja historia kajuni (jutro dowiem sie czy na pewno chodzi o ta sunie) Pani ma miejsce dla Kajuni u siebie w domu, chce ją adoptowac , prosze zajrzyjcie na nasz wątek tam sa namiary na osoby ,które zajmują sie transportem Łódz -Poznań -Niewiasta 21 ,
Poznań -Bonn -GoniaP
jeśli one sie zgodzą to warto wykorzystać szansę jaka trafia sie kajuni
sprawa jest pilna,jutro potwierdze lub zdementuję (mam nadzieję ,że nie) czy chodzi o Wasza Kajunię
link do naszego wątku:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=50811&page=32

Posted

Halo,cioteczki,czy jest tutaj ktos?
Nie wiem jak Wy, ale ja nie siedze caly czas na dogomanii.
W pracy zajrzalam, ze sa wiadomosci w sprawie Kajuni.

Czy adopcja Kajuni ma sie odbyc przez Tundre?

Posted

Na wyciagniecie Kajuni ze schroniska potrzebna jest zgoda kierownika schroniska, Kajunia jest w schronisku od bardzo dawna, na specjalnych prawach, mieszka w kuchni, chodzi gdzie chce.

Transport do Lodzi na jutro lub niedziele nie wiem czy sie da zalatwic, to ponad 300 km w jedna strone? A czip, paszport? Do tej pory, jesli jakis pies wyjezdzal zagranice, to mial wszystko zalatwione, wszystko bylo dokladnie przygotowane, itd.

A czy ktos sie kontaktowal ze schroniskiem? Mailem lub telefonicznie?

Posted

wiem ,to wszystko sie bardzo szybko potoczyło, jest jeszcze jedna opcja do 1 kwietnia kajunia musiałaby trafic do Poznania ,do osób ,które do tego czasu dają dom tymczasowy Agatce, 2 kwietnia wyjazd do Bonn, potrzebny jest tez transporter dla kajuni,jeśli sie nie uda do tego czasu to podam namiar na ta Pania z Niemiec i myslę że ona pomoże finansowo , w sprawie transportu z Poznania do Bonn prosze o kontakt z GoniaP ,ona i jej Tz sie tym zajmą
pozdrawiam
N

Posted

Ja niestety odpadam w transporcie. Mamy goracy okres w pracy, zakaz urlopow do 5 kwietnia wlacznie, jutro tez musze isc do pracy na caly dzien, wiec nie mam jak podwiezc Kajuni.

Poza tym trzeba by podeslac p.kierownikowi schroniska namiary na chetna Pania, no i przedstawic warunki adopcji. Gdzie mialaby mieszka Kajunia, kto placi za czip, paszport, itd, itp. Jesli sie teraz nie uda Kajuni przywiezc, pod warunkiem zgody kierownika schroniska, bedziemy pisac czy dzwonic do chetnej Pani z Niemiec. I jakos temat adopcji dogramy.

Posted

Moge podac te namiary Tobie na PW? Pani jest zdecydowana w 100%

Oczywiscie.
Ja niecodziennie jestem na dogo. Zagladam na wybrane watki. W pracy mamy urwanie glowy, w domu padam na przyslowiowy pysk...

Jesli Pani chce adoptowac Kajunie, to trzeba wszystko dokladnie ustalic
z p.kierownikiem schroniska. Ja nie moge decydowac o adopcji :shake:
Sluze pomoca w korespondencji (moze byc po angielsku lub niemiecku)
i rozmowach.

Moje namiary sa na mapie dogo.

Posted

Ja sie zajme, ale trzeba wejsc w kontakt z p.kierownikiem.
Wolontariuszom nie wolno decydowac o adopcjach.

W schronisku bede 12.kwietnia, bo mamy maly zlot z Viris, Halcia, Agusiazet, Ewatr. Jest szansa, ze bede miec urlop 5.kwietnia, wiec moze wtedy sama podjade do schroniska i porozmawiam z p.kierownikiem.