agusiazet Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 ewu napisał(a):Musimy mu razem znaleźć dobry , kochający dom. Podaj mi proszę swój numer tel. na pw , to jutro zadzwonię:) Staś musi mieć warunki domowe. Dobrze,że już mu nie grozi boks...... No to ja nie wiem, czy hotel temu sprosta. Nie widziałam jakie mają warunki w nowym miejscu. W Brzyściu były super. To są ogrzewane boksy, każdy chyba z własnym wybiegiem, opieka całodobowa. Czy Stasiowi tam będzie dobrze? Quote
ewu Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 (edited) [quote name='agusiazet']Podrzucam maluszka:) Kilka razy dzwoniłam, napisałam też smsa . Musimy pilnie porozmawiać. Mam dla Stasia miejsce w hoteliku. We środę go zawiozę. Hotelik bardzo dobry, z polecenia i sprawdzony przez bardzo fajną Osobę, która tam zostawia swoje pieski wymagające szczególnej opieki i serca. Muszę coś zadziałać bo Staś potwornie wyje jak zostaje nawet na chwilę w domu:( Jola jutro go zabiera do pracy ale musi załatwić transport w obie strony bo Staś ma niezbyt sprawne łapki przez te rany:( Hotelik jest umówiony i ja go opłacę do momentu aż Ty będziesz mogła go sponsorować czyli te dwa tygodnie.Koszt to 13 zł za dobę z wyżywieniem( ja dopłacę różnicę w cenie- wychodzi tu 390 zł, 10 zł drożej o tego , który zaproponowałaś). Pieski są karmione wołowiną , drobiem z makaronem i warzywami, Royalem i masą smakołyków.Mają ogród do dyspozycji, ciągle ktoś jest w domu.Teraz są tam trzy malizny( jeden staruszeczek) i sunia , która jest osobno w specjalnym boksie i ma swój wybieg.Wydzwaniałam,żeby podjąc wspólną decyzję ale niestety nie udało mi się a musiałam zaklepać miejsce. Nie mam wyboru , Staś będzie zadbany i pieszczony a Jola musi chodzić do pracy. Nie przewidziałyśmy jego reakcji:((( Zostawię pieniądze na szczepienie i Pani go tam zaszczepi. Transport też załatwiam na własny koszt. Czy wyrażasz zgodę? Edited March 11, 2012 by ewu Quote
ewu Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 (edited) [quote name='ewu']Kilka razy dzwoniłam, napisałam też smsa . Musimy pilnie porozmawiać. Mam dla Stasia miejsce w hoteliku. We środę go zawiozę. Hotelik bardzo dobry, z polecenia i sprawdzony przez bardzo fajną Osobę, która tam zostawia swoje pieski wymagające szczególnej opieki i serca. Muszę coś zadziałać bo Staś potwornie wyje jak zostaje nawet na chwilę w domu:( Jola jutro go zabiera do pracy ale musi załatwić transport w obie strony bo Staś ma niezbyt sprawne łapki przez te rany:( Hotelik jest umówiony i ja go opłacę do momentu aż Ty będziesz mogła go sponsorować czyli te dwa tygodnie.Koszt to 13 zł za dobę z wyżywieniem( ja dopłacę różnicę w cenie- wychodzi tu 390 zł, 10 zł drożej o tego , który zaproponowałaś). Pieski są karmione wołowiną , drobiem z makaronem i warzywami, Royalem i masą smakołyków.Mają ogród do dyspozycji, ciągle ktoś jest w domu.Teraz są tam trzy malizny( jeden staruszeczek) i sunia , która jest osobno w specjalnym boksie i ma swój wybieg.Wydzwaniałam,żeby podjąc wspólną decyzję ale niestety nie udało mi się a musiałam zaklepać miejsce. Nie mam wyboru , Staś będzie zadbany i pieszczony a Jola musi chodzić do pracy. Nie przewidziałyśmy jego reakcji:((( Zostawię pieniądze na szczepienie i Pani go tam zaszczepi. Transport też załatwiam na własny koszt. Czy wyrażasz zgodę? Nie byłoby problemu , gdyby był mój mąż . Woziłby Stasia do Joli i do pracy. Niestety wyjechał w nocy na dwa tygodnie do naszej córki a ja nie prowadzę auta. Wszystko na opak:( Oj zapomniałam napisać,że pieski mieszkają w domu, na parterze , mają tylko dla siebie pokój z posłaniami,obok jest kuchnia w której przygotowuje się jedzenie dla psiaków.Na zewnątrz w specjalnym boksie z własnym wybiegiem jest tylko duża sunia , która nie nadaje się do domu, nie lubi. Edited March 11, 2012 by ewu Quote
agusiazet Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Ewu, dzwoniłaś do mnie i pisałaś SMS-y jak byłam w Kościele, potem nawet nie spojrzałam na komórkę, bo byłam z psami i dopiero teraz weszłam na wątek Stasia. Skoro podjęłyście taką decyzje, to muszę ją zaakceptować, bo co innego mi pozostaje. Wolałam swój hotelik, bo znam właścicielkę i wiem, że w każdej kwestii się z nią dogadam. Głównie tu chodzi o terminowość opłat, nie zawsze w tej kwestii jestem czasowa:( Bo z pieniędzmi różnie to w życiu bywa. Czy ten hotel bywa na Dogo? Jeśli nie to kto będzie przekazywał informacje o Stasiu, zdjęcia i wszystko, co powinnyśmy wiedzieć? Opłaty są z góry, czy za przemieszkany miesiąc? Jak z dostępem do weta w tym hotelu i gdzie on w ogóle jest? Jak się umówimy co do przelewów? Quote
ewu Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 (edited) [quote name='agusiazet']Ewu, dzwoniłaś do mnie i pisałaś SMS-y jak byłam w Kościele, potem nawet nie spojrzałam na komórkę, bo byłam z psami i dopiero teraz weszłam na wątek Stasia. Skoro podjęłyście taką decyzje, to muszę ją zaakceptować, bo co innego mi pozostaje. Wolałam swój hotelik, bo znam właścicielkę i wiem, że w każdej kwestii się z nią dogadam. Głównie tu chodzi o terminowość opłat, nie zawsze w tej kwestii jestem czasowa:( Bo z pieniędzmi różnie to w życiu bywa. Czy ten hotel bywa na Dogo? Jeśli nie to kto będzie przekazywał informacje o Stasiu, zdjęcia i wszystko, co powinnyśmy wiedzieć? Opłaty są z góry, czy za przemieszkany miesiąc? Jak z dostępem do weta w tym hotelu i gdzie on w ogóle jest? Jak się umówimy co do przelewów? Ojej ja nie mam prawa podejmować takiej decyzji:( Strasznie się zmartwiłam, jak Jola dzisiaj zadzwoniła to nie wiedziałam co począć. Zrobimy więc tak- ja zawiozę Stasia na te dwa tygodnie i tam będzie czekał na mój koszt. Tobie dam namiary na hotelik i wszystko ustalicie. Jeżeli uznasz ,że to Ci nie odpowiada, to zabierzesz Stasia i będzie w hoteliku , który znasz. Hotelik jest mały, w domu, Pani z sercem na dłoni dla piesków. Do weta Pani wozi pieski, nie ma z tym problemu. Hotelik jest koło Krakowa i nie jest na dogo ale zdjęcia i informacje nie stanowiłyby problemu, ja bym je zamieszczała na wątku.Zresztą ja jeżdżę do Krakowa i odwiedzałabym Stasia. Mamy dwa tygodnie i wybierzesz to, co dla Stasia najlepsze:)) Gdybyś miała problem z terminem zapłaty , to ja zawsze postaram się wyłożyć. Sama mam 10 stałych deklaracji i Smutka , któremu strasznie dużo brakuje i różnica jest w mojej gestii. Jednak dopóki nie zbankrutuję do reszty:) pomagałabym w terminowym regulowaniu a ty byś mi przelewała już bezstresowo:) Nie chciałam nikomu narobić kłopotu i nie chcę się szarogęsić ale pomóc. Edited March 11, 2012 by ewu Quote
agusiazet Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Ok, myślę, że jak Stasiu się tam zaaklimatyzuje, to nie ma sensu go przenosić, stresować i martwić się o pieniądze na transport. Decyzja została podjęta i postaram się dopasować. W hotelu już nie będę mieszać, jak znasz właścicieli, będę Tobie przelewać pieniądze, a Ty do hotelu! Może tak być? Quote
ewu Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 (edited) agusiazet napisał(a):Ok, myślę, że jak Stasiu się tam zaaklimatyzuje, to nie ma sensu go przenosić, stresować i martwić się o pieniądze na transport. Decyzja została podjęta i postaram się dopasować. W hotelu już nie będę mieszać, jak znasz właścicieli, będę Tobie przelewać pieniądze, a Ty do hotelu! Może tak być? Tak , oczywiście. Ja naprawdę nie chciałabym wyjść na "wstrętne babsko co się miesza i rządzi":))) Damy radę we dwie:) Staś jest najważniejszy. A decyzji nie podjęłam tylko starałam się ratować sytuację:) Jak coś , to wszystko można zmienić. Będę Cię wspierać i pomagać jeśli oczywiście zechcesz i umawiamy się ,że Ty jesteś "osobą decydującą". Bez Ciebie Staś wylądowałby we wtorek w piekle. Ja tylko wspieram a ,że zrobił się ambaras , to musiałam działać na cito:) Właścicielki nie znam osobiście ale jest serdeczną przyjaciółką mojej dobrej znajomej , która mi już dawno polecała hotelik, bo sama tam ma podopiecznych. Dzisiaj długo z nią rozmawiałam. Edited March 11, 2012 by ewu Quote
agusiazet Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Zatem ustalone, kiedy Staś jedzie do hotelu? Quote
Lobaria Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 potrzebna dobra osoba do wizyty pa w krakowie Quote
ewu Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 [quote name='Lobaria']potrzebna dobra osoba do wizyty pa w krakowie A dla kogo? Ja jadę ze Stasiem osobiście we środę i wszystko zobaczę. Potrzebujecie kogoś dla innego pieska? Trzeba sprawdzić domek , bo niezbyt rozumiem....? Znam Dobrze Elik z Krakowa z Fundacji Kastor, potrzebny kontakt??????? Quote
ewu Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 agusiazet napisał(a):Zatem ustalone, kiedy Staś jedzie do hotelu? We środę jadę ze Stasinkiem:) Quote
Lobaria Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Wizyta PA potrzebna dla Pszczyniaka, tego dżentelmena http://www.dogomania.pl/threads/224270-Gutek-w-typie-border-teriera!-Pi%C4%99kny-i-s%C5%82odki.-Potrzebna-pomoc-w-og%C5%82aszaniu-DT Quote
ewu Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 [quote name='Lobaria']Wizyta PA potrzebna dla Pszczyniaka, tego dżentelmena http://www.dogomania.pl/threads/224270-Gutek-w-typie-border-teriera!-Pi%C4%99kny-i-s%C5%82odki.-Potrzebna-pomoc-w-og%C5%82aszaniu-DT Elik i Iwoniam są z Krakowa. Zapytać? Quote
Lobaria Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 ewu napisał(a):Elik i Iwoniam są z Krakowa. Zapytać? To najlepsze kandydatki pod Słońcem... Quote
ewu Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Oki , napiszę do Elik i poproszę .Czy Ty znasz szczegóły i mogłabyś jej podać przez telefon? Quote
Lobaria Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 [quote name='ewu']Oki , napiszę do Elik i poproszę .Czy Ty znasz szczegóły i mogłabyś jej podać przez telefon? Nie znam, Avilia prosiła mnie, abym zaapelowała o pomoc w wizycie pa. Najlepsze informacje na wątku Gutka http://www.dogomania.pl/threads/224270-Gutek-w-typie-border-teriera!-Pi%C4%99kny-i-s%C5%82odki.-Potrzebna-pomoc-w-og%C5%82aszaniu-DT [FONT=Comic Sans MS][FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=2][SIZE=3][SIZE=2][/FONT][/FONT][/FONT] Quote
ewu Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 [quote name='Lobaria']Nie znam, Avilia prosiła mnie, abym zaapelowała o pomoc w wizycie pa. Najlepsze informacje na wątku Gutka http://www.dogomania.pl/threads/224270-Gutek-w-typie-border-teriera!-Pi%C4%99kny-i-s%C5%82odki.-Potrzebna-pomoc-w-og%C5%82aszaniu-DT Zaprosiłam Elik na wątek i napisałam [prośbę na pw. Quote
agusiazet Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Ewu, otrzymałam 38 zł dla Stasia na transport, podeślij mi swoje konto - to przekażę! Quote
ewu Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 agusiazet napisał(a):Ewu, otrzymałam 38 zł dla Stasia na transport, podeślij mi swoje konto - to przekażę! Dziękuję:) Staś dzisiaj był z nami w pracy bo nie może sam zostawać, wyje niemiłosiernie. Siedział grzecznie na podusi i witał wszystkich merdaniem:) Zaczął już wybrzydzać z jedzonkiem i skrzętnie omija makaron i warzywa.Lubi za to pieczywo , chyba biedak jadł generalnie chleb....:( Bułeczka z masełkiem owszem , owszem:) Kupiłam mu dzisiaj klosz u weta , bo jednak wylizuje te rany, i zdziera strupki. Żal mi go nękać ale inaczej ranki będą się długo odnawiać. Generalnie Stasinek jest w dobrej formie. Tylne łapeczki są dość sztywne ale to może kwestia tych ran. Quote
Avilia Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Kochany ten nasz biedaczek.Szkoda,że taki wyjec! Czy potrzeba Wam czegoś?Jakiegoś wsparcia?Zrobię mu jutro wydarzenie i album na FB. Quote
ewu Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Avilia napisał(a):Kochany ten nasz biedaczek.Szkoda,że taki wyjec! Czy potrzeba Wam czegoś?Jakiegoś wsparcia?Zrobię mu jutro wydarzenie i album na FB. Oj byłoby super:) We środę wyruszamy do hoteliku. Wpłacę 390 zł i zostawię pieniądze na szczepienie. Quote
ewu Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 agusiazet napisał(a):Czyli płacić trzeba z góry? Ja tego nie ustalałam. Jutro się umówię. Sama postanowiłam,że zapłacę , bo hotelik jest malutki, kameralny i utrzymanie pieska bez jakiejś wpłaty może być kłopotliwe. Zresztą, to jest bez znaczenia , zobowiązałam się będę wykładała za Stasia a my się rozliczymy tak , jak Ci będzie wygodnie:) Quote
Recommended Posts