Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewu napisał(a):
Musimy mu razem znaleźć dobry , kochający dom. Podaj mi proszę swój numer tel. na pw , to jutro zadzwonię:)
Staś musi mieć warunki domowe. Dobrze,że już mu nie grozi boks......

No to ja nie wiem, czy hotel temu sprosta. Nie widziałam jakie mają warunki w nowym miejscu. W Brzyściu były super. To są ogrzewane boksy, każdy chyba z własnym wybiegiem, opieka całodobowa. Czy Stasiowi tam będzie dobrze?

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='agusiazet']Podrzucam maluszka:)
Kilka razy dzwoniłam, napisałam też smsa . Musimy pilnie porozmawiać.
Mam dla Stasia miejsce w hoteliku. We środę go zawiozę. Hotelik bardzo dobry, z polecenia i sprawdzony przez bardzo fajną Osobę, która tam zostawia swoje pieski wymagające szczególnej opieki i serca.
Muszę coś zadziałać bo Staś potwornie wyje jak zostaje nawet na chwilę w domu:( Jola jutro go zabiera do pracy ale musi załatwić transport w obie strony bo Staś ma niezbyt sprawne łapki przez te rany:(
Hotelik jest umówiony i ja go opłacę do momentu aż Ty będziesz mogła go sponsorować czyli te dwa tygodnie.Koszt to 13 zł za dobę z wyżywieniem( ja dopłacę różnicę w cenie- wychodzi tu 390 zł, 10 zł drożej o tego , który zaproponowałaś). Pieski są karmione wołowiną , drobiem z makaronem i warzywami, Royalem i masą smakołyków.Mają ogród do dyspozycji, ciągle ktoś jest w domu.Teraz są tam trzy malizny( jeden staruszeczek) i sunia , która jest osobno w specjalnym boksie i ma swój wybieg.Wydzwaniałam,żeby podjąc wspólną decyzję ale niestety nie udało mi się a musiałam zaklepać miejsce.
Nie mam wyboru , Staś będzie zadbany i pieszczony a Jola musi chodzić do pracy. Nie przewidziałyśmy jego reakcji:(((
Zostawię pieniądze na szczepienie i Pani go tam zaszczepi.
Transport też załatwiam na własny koszt.
Czy wyrażasz zgodę?

Edited by ewu
Posted (edited)

[quote name='ewu']Kilka razy dzwoniłam, napisałam też smsa . Musimy pilnie porozmawiać.
Mam dla Stasia miejsce w hoteliku. We środę go zawiozę. Hotelik bardzo dobry, z polecenia i sprawdzony przez bardzo fajną Osobę, która tam zostawia swoje pieski wymagające szczególnej opieki i serca.
Muszę coś zadziałać bo Staś potwornie wyje jak zostaje nawet na chwilę w domu:( Jola jutro go zabiera do pracy ale musi załatwić transport w obie strony bo Staś ma niezbyt sprawne łapki przez te rany:(
Hotelik jest umówiony i ja go opłacę do momentu aż Ty będziesz mogła go sponsorować czyli te dwa tygodnie.Koszt to 13 zł za dobę z wyżywieniem( ja dopłacę różnicę w cenie- wychodzi tu 390 zł, 10 zł drożej o tego , który zaproponowałaś). Pieski są karmione wołowiną , drobiem z makaronem i warzywami, Royalem i masą smakołyków.Mają ogród do dyspozycji, ciągle ktoś jest w domu.Teraz są tam trzy malizny( jeden staruszeczek) i sunia , która jest osobno w specjalnym boksie i ma swój wybieg.Wydzwaniałam,żeby podjąc wspólną decyzję ale niestety nie udało mi się a musiałam zaklepać miejsce.
Nie mam wyboru , Staś będzie zadbany i pieszczony a Jola musi chodzić do pracy. Nie przewidziałyśmy jego reakcji:(((
Zostawię pieniądze na szczepienie i Pani go tam zaszczepi.
Transport też załatwiam na własny koszt.
Czy wyrażasz zgodę?

Nie byłoby problemu , gdyby był mój mąż . Woziłby Stasia do Joli i do pracy. Niestety wyjechał w nocy na dwa tygodnie do naszej córki a ja nie prowadzę auta. Wszystko na opak:(
Oj zapomniałam napisać,że pieski mieszkają w domu, na parterze , mają tylko dla siebie pokój z posłaniami,obok jest kuchnia w której przygotowuje się jedzenie dla psiaków.Na zewnątrz w specjalnym boksie z własnym wybiegiem jest tylko duża sunia , która nie nadaje się do domu, nie lubi.

Edited by ewu
Posted

Ewu, dzwoniłaś do mnie i pisałaś SMS-y jak byłam w Kościele, potem nawet nie spojrzałam na komórkę, bo byłam z psami i dopiero teraz weszłam na wątek Stasia.
Skoro podjęłyście taką decyzje, to muszę ją zaakceptować, bo co innego mi pozostaje. Wolałam swój hotelik, bo znam właścicielkę i wiem, że w każdej kwestii się z nią dogadam. Głównie tu chodzi o terminowość opłat, nie zawsze w tej kwestii jestem czasowa:( Bo z pieniędzmi różnie to w życiu bywa. Czy ten hotel bywa na Dogo? Jeśli nie to kto będzie przekazywał informacje o Stasiu, zdjęcia i wszystko, co powinnyśmy wiedzieć? Opłaty są z góry, czy za przemieszkany miesiąc? Jak z dostępem do weta w tym hotelu i gdzie on w ogóle jest?
Jak się umówimy co do przelewów?

Posted (edited)

[quote name='agusiazet']Ewu, dzwoniłaś do mnie i pisałaś SMS-y jak byłam w Kościele, potem nawet nie spojrzałam na komórkę, bo byłam z psami i dopiero teraz weszłam na wątek Stasia.
Skoro podjęłyście taką decyzje, to muszę ją zaakceptować, bo co innego mi pozostaje. Wolałam swój hotelik, bo znam właścicielkę i wiem, że w każdej kwestii się z nią dogadam. Głównie tu chodzi o terminowość opłat, nie zawsze w tej kwestii jestem czasowa:( Bo z pieniędzmi różnie to w życiu bywa. Czy ten hotel bywa na Dogo? Jeśli nie to kto będzie przekazywał informacje o Stasiu, zdjęcia i wszystko, co powinnyśmy wiedzieć? Opłaty są z góry, czy za przemieszkany miesiąc? Jak z dostępem do weta w tym hotelu i gdzie on w ogóle jest?
Jak się umówimy co do przelewów?
Ojej ja nie mam prawa podejmować takiej decyzji:( Strasznie się zmartwiłam, jak Jola dzisiaj zadzwoniła to nie wiedziałam co począć.
Zrobimy więc tak- ja zawiozę Stasia na te dwa tygodnie i tam będzie czekał na mój koszt. Tobie dam namiary na hotelik i wszystko ustalicie. Jeżeli uznasz ,że to Ci nie odpowiada, to zabierzesz Stasia i będzie w hoteliku , który znasz. Hotelik jest mały, w domu, Pani z sercem na dłoni dla piesków. Do weta Pani wozi pieski, nie ma z tym problemu.
Hotelik jest koło Krakowa i nie jest na dogo ale zdjęcia i informacje nie stanowiłyby problemu, ja bym je zamieszczała na wątku.Zresztą ja jeżdżę do Krakowa i odwiedzałabym Stasia. Mamy dwa tygodnie i wybierzesz to, co dla Stasia najlepsze:))
Gdybyś miała problem z terminem zapłaty , to ja zawsze postaram się wyłożyć. Sama mam 10 stałych deklaracji i Smutka , któremu strasznie dużo brakuje i różnica jest w mojej gestii. Jednak dopóki nie zbankrutuję do reszty:) pomagałabym w terminowym regulowaniu a ty byś mi przelewała już bezstresowo:)

Nie chciałam nikomu narobić kłopotu i nie chcę się szarogęsić ale pomóc.

Edited by ewu
Posted

Ok, myślę, że jak Stasiu się tam zaaklimatyzuje, to nie ma sensu go przenosić, stresować i martwić się o pieniądze na transport. Decyzja została podjęta i postaram się dopasować. W hotelu już nie będę mieszać, jak znasz właścicieli, będę Tobie przelewać pieniądze, a Ty do hotelu! Może tak być?

Posted (edited)

agusiazet napisał(a):
Ok, myślę, że jak Stasiu się tam zaaklimatyzuje, to nie ma sensu go przenosić, stresować i martwić się o pieniądze na transport. Decyzja została podjęta i postaram się dopasować. W hotelu już nie będę mieszać, jak znasz właścicieli, będę Tobie przelewać pieniądze, a Ty do hotelu! Może tak być?

Tak , oczywiście. Ja naprawdę nie chciałabym wyjść na "wstrętne babsko co się miesza i rządzi":))) Damy radę we dwie:)
Staś jest najważniejszy. A decyzji nie podjęłam tylko starałam się ratować sytuację:) Jak coś , to wszystko można zmienić. Będę Cię wspierać i pomagać jeśli oczywiście zechcesz i umawiamy się ,że Ty jesteś "osobą decydującą".
Bez Ciebie Staś wylądowałby we wtorek w piekle. Ja tylko wspieram a ,że zrobił się ambaras , to musiałam działać na cito:)
Właścicielki nie znam osobiście ale jest serdeczną przyjaciółką mojej dobrej znajomej , która mi już dawno polecała hotelik, bo sama tam ma podopiecznych. Dzisiaj długo z nią rozmawiałam.

Edited by ewu
Posted

[quote name='Lobaria']potrzebna dobra osoba do wizyty pa w krakowie
A dla kogo? Ja jadę ze Stasiem osobiście we środę i wszystko zobaczę.
Potrzebujecie kogoś dla innego pieska? Trzeba sprawdzić domek , bo niezbyt rozumiem....?
Znam Dobrze Elik z Krakowa z Fundacji Kastor, potrzebny kontakt???????

Posted

[quote name='ewu']Oki , napiszę do Elik i poproszę .Czy Ty znasz szczegóły i mogłabyś jej podać przez telefon?

Nie znam, Avilia prosiła mnie, abym zaapelowała o pomoc w wizycie pa.
Najlepsze informacje na wątku Gutka
http://www.dogomania.pl/threads/224270-Gutek-w-typie-border-teriera!-Pi%C4%99kny-i-s%C5%82odki.-Potrzebna-pomoc-w-og%C5%82aszaniu-DT
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=2][SIZE=3][SIZE=2][/FONT][/FONT][/FONT]

Posted

agusiazet napisał(a):
Ewu, otrzymałam 38 zł dla Stasia na transport, podeślij mi swoje konto - to przekażę!

Dziękuję:)
Staś dzisiaj był z nami w pracy bo nie może sam zostawać, wyje niemiłosiernie. Siedział grzecznie na podusi i witał wszystkich merdaniem:)
Zaczął już wybrzydzać z jedzonkiem i skrzętnie omija makaron i warzywa.Lubi za to pieczywo , chyba biedak jadł generalnie chleb....:(
Bułeczka z masełkiem owszem , owszem:)
Kupiłam mu dzisiaj klosz u weta , bo jednak wylizuje te rany, i zdziera strupki. Żal mi go nękać ale inaczej ranki będą się długo odnawiać.
Generalnie Stasinek jest w dobrej formie. Tylne łapeczki są dość sztywne ale to może kwestia tych ran.

Posted

Avilia napisał(a):
Kochany ten nasz biedaczek.Szkoda,że taki wyjec!
Czy potrzeba Wam czegoś?Jakiegoś wsparcia?Zrobię mu jutro wydarzenie i album na FB.

Oj byłoby super:)
We środę wyruszamy do hoteliku. Wpłacę 390 zł i zostawię pieniądze na szczepienie.

Posted

agusiazet napisał(a):
Czyli płacić trzeba z góry?

Ja tego nie ustalałam. Jutro się umówię. Sama postanowiłam,że zapłacę , bo hotelik jest malutki, kameralny i utrzymanie pieska bez jakiejś wpłaty może być kłopotliwe.
Zresztą, to jest bez znaczenia , zobowiązałam się będę wykładała za Stasia a my się rozliczymy tak , jak Ci będzie wygodnie:)