Klaudus__ Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 Beata ,Wojtek... Jakby nie Wy to mały nie byłby jeszcze bezpieczny... Dziękuję,dziękuję,dziękuje - jesteście wspaniali!! Pani Basiu - a bez Pani woli walki,wiary i tej pozytywnej energii - której tak Pani zazdroszczę - nie byłby gdzie Go zawieźć! Agusiazet - bez Ciebie i Twojego serca (skąd się tacy ludzie jak Ty biorą...?) nie mielibyśmy alternatywy do działania! Kochani jesteście WSPANIALI!!!!!!!!! DZIĘKUJĘ... Quote
AtaO Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 KLAUDIO, AVILIA - to przecież dzięki Waszej ciężkiej pracy i ogromnemu poświęceniu i wielkiemu sercu, mamy skąd odbierać, przewozić i dalej "umieszczcać" naszych CZWORONOŻNYCH PRZYJACIÓŁ. WIELKIE DZIĘKI !!!! JESTEŚCIE ANIOŁAMI !!!:angel: Quote
agusiazet Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Mój własny pies i wszystkie tymczasy zawsze były zdrowe, choć po schronisku chude, więc kupowałam tylko karmę dobrej jakości (wysokoenergetyczną) i odpowiednie witaminy. Mnie najbardziej martwią łapki Stasia, co z nimi jest? Quote
agusiazet Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 paulinken napisał(a):Staś już bezpieczny? Zdecydowanie tak! Quote
terier Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 No to teraz Stasiu wypoczywaj i wracaj jak najprędzej do zdrówka :) Quote
ewu Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Staś jest dzielnym i miłym psiakiem. Bardzo kontaktowy słodki. Grzecznie przespał noc i nawet trochę szczeka:) Szelki okazały się dobre:multi: Quote
ewu Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 agusiazet napisał(a):Mój własny pies i wszystkie tymczasy zawsze były zdrowe, choć po schronisku chude, więc kupowałam tylko karmę dobrej jakości (wysokoenergetyczną) i odpowiednie witaminy. Mnie najbardziej martwią łapki Stasia, co z nimi jest? Jutro jadę z nim do weterynarza na badania i konsultację łapek. Kupię tam witaminy.Karmę je bardzo dobrą dla młodych aktywnych. Poza tym gotowane jedzonko:) Quote
ewu Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 [quote name='Klaudus__']Beata ,Wojtek... Jakby nie Wy to mały nie byłby jeszcze bezpieczny... Dziękuję,dziękuję,dziękuje - jesteście wspaniali!! Pani Basiu - a bez Pani woli walki,wiary i tej pozytywnej energii - której tak Pani zazdroszczę - nie byłby gdzie Go zawieźć! Agusiazet - bez Ciebie i Twojego serca (skąd się tacy ludzie jak Ty biorą...?) nie mielibyśmy alternatywy do działania! Kochani jesteście WSPANIALI!!!!!!!!! DZIĘKUJĘ... Klaudio kochana bez Pani nikt by nawet nie wiedział o Stasiu.... To Pani codziennie walczy o te pieski ,Pani cierpi widząc ich niedolę,Pani jest ich wybawieniem. Quote
Avilia Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Mamy nadzieję,że Stanisław większych kłopotów nie sprawia?:) Quote
ewu Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Avilia napisał(a):Mamy nadzieję,że Stanisław większych kłopotów nie sprawia?:) Nie, wręcz przeciwnie.Martwi tylko to,że on nawet krzywo siedzi... Może ma coś przetrąconego w bioderkach...:( Jutro jedziemy do weta, zrobimy prześwietlenie i zobaczymy co się dzieje z nóżkami Stasinka. Quote
agusiazet Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 ewu napisał(a):Nie, wręcz przeciwnie.Martwi tylko to,że on nawet krzywo siedzi... Może ma coś przetrąconego w bioderkach...:( Jutro jedziemy do weta, zrobimy prześwietlenie i zobaczymy co się dzieje z nóżkami Stasinka. Kurczę, żeby mu nic nie było, bo skąd kasę na operację ew. wziąć? Quote
ewu Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 agusiazet napisał(a):Kurczę, żeby mu nic nie było, bo skąd kasę na operację ew. wziąć? Staś był dzisiaj parę godzin u weterynarza.Został poddany lekkiej narkozie żeby można było dokonać specjalistycznych prześwietleń.Jest zbyt ruchliwy , dlatego konieczna była narkoza. Zrobiono też szczegółowe badania krwi. Staś miał wiele poważnych złamań, które same się zrosły. Powstały deformacje ale nie wpływają na komfort jego życia. Niewiarygodne ,że z tego wyszedł...Złamania są bardzo stare, musiał być malutki... Staś nie ma jeszcze roku. W tej chwili żadna operacja nie ma sensu Ponowne łamanie zaszkodziłoby Stasiowi. Nic go nie boli, nie przeszkadza. Wymaga jedynie spokojnego domu i kontroli wagi. Nie może w przyszłości mieć nadwagi i będzie w porządku. Wyniki krwi o dziwo są dobre. Staś ma cechy wymuzułmanienia:( ale na szczęście organizm jakoś sobie poradził i nie ma skutków ubocznych zagłodzenia. Staś jest na lekkiej diecie, dostał specjalne witaminy i dojdzie szybko do siebie:) Jutro rano zostanie odrobaczony i za tydzień zaszczepiony. Lekarz odkrył na ciele pod sierścią zaropiałe rany. Oczyścił, wygolił i teraz trzeba psikać antybiotykiem w sprayu. Staś wymaga jedynie miłości i warunków domowych, czyli: posłanko , poduszeczka i kochana pańcia:) Quote
Avilia Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Boże ile on musiał w tym swoim krótkim życiu wycierpieć:( Jaki jest koszt badań? Quote
ewu Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Avilia napisał(a):Boże ile on musiał w tym swoim krótkim życiu wycierpieć:( Jaki jest koszt badań? A rabat dostałam , bo było groźnie:) i zapłaciłam 172 zł. Strasznie się martwię Stasiem... Musimy mu znaleźć dobry dom...musimy. On nie może już nigdy zaznać krzywdy... starczy tego cierpienia:(( A badania i szczepienie to na mój koszt , więc się nie martwcie:) Quote
Lobaria Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Biedny psiaczek, ale bardzo dzielny i zasługuje na najlepszy domek. Quote
Avilia Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 ewu napisał(a):A rabat dostałam , bo było groźnie:) i zapłaciłam 172 zł. Strasznie się martwię Stasiem... Musimy mu znaleźć dobry dom...musimy. On nie może już nigdy zaznać krzywdy... starczy tego cierpienia:(( A badania i szczepienie to na mój koszt , więc się nie martwcie:) Ale to jest prawie 200zł!Postaramy się jakoś uciułać choć połowę. Musimy znaleźć mu najlepszy dom pod słońcem! Quote
ewu Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Avilia napisał(a):Ale to jest prawie 200zł!Postaramy się jakoś uciułać choć połowę. Musimy znaleźć mu najlepszy dom pod słońcem! No uduszę uparte dziewczyny:))) Jak uciułacie, to uratujcie kolejną biedę. Ja nie umrę z głodu i prądu też mi nie wyłączą:))) Quote
ewu Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 (edited) Lobaria napisał(a):Ile waży Stasiu? Niecałe 7 kg:( (moja sunia dużo niższa od Stasia waży 11kg....) Skóra i kości....Sierść wyłazi z niedożywienia.Kupię mu jeszcze tran norweski, to się wzmocni. Je Royala dla młodych psów i gotowane jedzenie. Zawiozłam Joli ćwiartki z kurczaka i fajny makaron. Rosołek z kurczakiem , jarzynami i makaronem bardzo mu smakuje. Edited March 10, 2012 by ewu Quote
Akrum Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 biedny Stasiu, tyle wycierpiał w swoim życiu już... ale najwazniejsze, że go już nic nie boli i jest bezpieczny :) Quote
ewu Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Akrum napisał(a):biedny Stasiu, tyle wycierpiał w swoim życiu już... ale najwazniejsze, że go już nic nie boli i jest bezpieczny :) Rany muszą się wygoić i będzie dobrze. Quote
agusiazet Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Wczoraj cały dzień nie mogłam wejść na dogo, jakaś awaria była, czy co? I strasznie martwiłam się o Stasia i miałam słuszność. Niewiarygodne, co musiało tego malucha spotkać:( Nie ma roku, a cały jest pogruchotany, to straszne:( I najprawdopodobniej wszystko z winy jakiegoś człowieka. Faktycznie Staś miał szczęście, że tyle dobry duszyczek mu pomaga!!! Dzięki, ewu, Tobie i Twojej koleżance, że tyle robicie dla Stasia!!!:) Teraz już będzie tylko lepiej! Quote
ewu Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 agusiazet napisał(a):Wczoraj cały dzień nie mogłam wejść na dogo, jakaś awaria była, czy co? I strasznie martwiłam się o Stasia i miałam słuszność. Niewiarygodne, co musiało tego malucha spotkać:( Nie ma roku, a cały jest pogruchotany, to straszne:( I najprawdopodobniej wszystko z winy jakiegoś człowieka. Faktycznie Staś miał szczęście, że tyle dobry duszyczek mu pomaga!!! Dzięki, ewu, Tobie i Twojej koleżance, że tyle robicie dla Stasia!!!:) Teraz już będzie tylko lepiej! Musimy mu razem znaleźć dobry , kochający dom. Podaj mi proszę swój numer tel. na pw , to jutro zadzwonię:) Staś musi mieć warunki domowe. Dobrze,że już mu nie grozi boks...... Quote
Recommended Posts