ktiger Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 dla przypomnienia jak chłopak wyglądał i jak wygląda obecnie :loveu: Quote
ktiger Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Dzisiaj Ani@ wstawiła zdjęcia przystojniaka: Wśród szumiących traw i czerwonych biedronek.... i jeszcze opis chłopaka ;) Bej nie przeskakuje płotów, nie chodzi po siatce, nie robi podkopów przeciska się jedynie dołem pod nieusztywnioną siatką Dlatego jego podwórko musi mieć podmurówkę z porządnym płotem (dobrą siatką) lub paradoksalnie bardzo duży teren bez ogrodzenia. Bej jest bardzo towarzyskim psem, lubi się bawić, jest delikatny przy dzieciach, grzecznie omija naszego kota Zenka Quote
ktiger Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 wczoraj jeszcze Ania opisała "sposób działania" naszego przystojniaka Beja: Jak wygląda życie takiego szczenięcia a potem psa dorosłego: buda, łańcuch, spuszczanie na noc luzem, buda, łańcuch, spuszczanie na noc luzem, buda, łańcuch, spuszczanie na noc luzem, Schemat działania mocno się utrwalił. Trzeba nieco czasu i cierpliwości. i jeszcze dzisiaj ElzaMilicz dodała następujące informacje: Jeśli w najbliższym czasie Bej nie znajdzie domu stałego zaistnieje konieczność zmiany DT. Prawdopodobnie przyjedzie do Milicza. Quote
ktiger Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 saba&mlis napisał(a):Ja bym zmieniala na BPP bialy pan pies ;) hihihi, bardzo dobre określenie Podhalanów :evil_lol: Quote
ktiger Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Wszystkich berno- i podhalanomaniakow zapraszamy na spacerek dolnośląski, który odbędzie się w Czarnym Borze i zakończy wieczornym piknikiem. Spotykamy się w niedzielę, 24 czerwca o godz. 12.00 Będzie jak zawsze: http://www.pasterzeforum.pl/index.php?topic=856.135 Do miłego zobaczenia! Quote
Karro Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 ooo wkońcu coś na dolnym śląsku :multi: mam nadzięję, że nastepne będą co raz bliżej mnie ( gdzies tak do bogatyni, może bolesławca udałoby mi się dojechać ;) ) Quote
ktiger Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Bej jest już w nowym DT u ElzaMilicz. oto najświeższe wiadomości: Wczoraj Ani@ przywiozła mi Beja do Łodzi. Noc spędził już u nas w Miliczu. To fajny pies (od razu widać pracę Ani@ nad gagatkiem) i znacznie ładniejszy niż myślałam. Grzecznie przywitał się sukami. Mimo to Jaga dala mu do zrozumienia ile jest wart, na tej ziemi. Meda jeszcze mu nie "trzepnęła". Nic nie szkodzi. "Boskie młyny mielą powoli". Nie ujadał w nocy, nad ranem odezwał się do sąsiada, który kręcił się po swoim podwórku. Jak mi teraz, w jego sprawie, zadzwoni ktoś odpowiedni np. z Mazur to dostanę białej gorączki! Quote
ktiger Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 wieści od ElzaMilicz z dnia dzisiejszego: Tymczasem gagatkiem ostro zajęły się bliźniaki. Ani@ przed podróżą wypicowała go na błysk. Czy to nie piękny pies ? "Bej! Idziemy" "Aaa chodź tu! Mama kazała ustawić się do zdjęcia." "Widziałaś mamo jak sobie z nim poradziłam ?" Beju to radosny białas, w jego oczach lubią tańczyć chochliki. 64 cm w kłębie robi odpowiednie wrażenie na przechodniach. Gdyby nie to, że jest ciągle roześmiany, budziłby w nich strach. Lubi czereśnie, truskawki, poziomki i... agrest. Nie przepada za ogórkami. Zakochał się w naszej Azie, doskonale się rozumieją, wspólnie napadają na koty pętające się za ogrodzeniem. Stróżuje mądrze, bez zbędnego ujadania. Oprócz kotów na celowniku ma naszego sąsiada - gdy sąsiad przechodzi zbyt blisko ogrodzenia Beju marudzi pod nosem. Kiedy udaję, że chcę mu zrobić krzywdę wówczas zaczyna radośnie tarzać się na trawie. Jest niesamowity! Obawiam się, że niedługo zmieni kolor na zielony. A wtedy będziemy go reklamować jako jaszczura. Quote
ktiger Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Dzisiejsze fotki od ElzaMilicz: "Kocham cię życie! Kocham, kocham..." "...i kocham!" "Dokąd poszłaś Zosiu ?!" "Bo wiecie... Przecież muszę ich pilnować!" Quote
Recommended Posts