Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pikuś znajduje się w tej chwili w szpitalu SGGW. Czeka go jeszcze operacja plastyczna skóry głowy...

Prosimy o pomoc w rozwieszaniu plakatór Pikusia - Ardiego.
Link do plakatu:

http://coffeeshop.nazwa.pl/ari_plakat.jpg

4.02.2007:

Dzisiaj na spacerze z moją suka przechodziłam koło sąsiadów, zawsze oszczekuje tam nas średniej wielkości rudy pies. Biega luzem albo jest na łańcuchu.

To co zobaczyłam dzisiaj przechodzi wszelkie wyobrażenia. Pies podszedł do nas słaniając się i zarzucając tyłem, ale najgorsze jest to co ma na głowie... Zobaczyłam krwawą miazgę, od oka do ucha pies nie ma skóry! Oka też chyba nie ma. Jak on musi cierpieć, nawet sobie nie wyobrażam. Nie dał do siebie podejść bliżej niż na metr-dwa, nie dałam rady obejrzeć go dokładnie, ale według mnie widać na tym odcinku kość.

Właściciele psa to ludzie nieobliczalni, wielopokoleniwowa rodzina patologiczna. Ich sąsiadka powiedziała mi, że pies wygląda tak co namniej od środy. I wszyscy mają to gdzieś.

Błagam, pomóżcie, nie wiem co robić - absolutnie nie mogę go wziąć do siebie, mam 16 psów i żadne warunki dla niego, on musi iść do jakiejś kliniki gdzie jest sterylnie i czysto. Nie mam też samochodu żeby z nim gdzieś pojechać. Ani pieniędzy żeby samochód wynająć, więc sytuacja jest patowa.

ON POTRZEBUJE POMOCY. Zanim ktoś mu "pomoże" siekierką.

• Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy TOZ w tym wypadku nic nie zrobi? policja?
skoro pies wygląda tak od środy, to jest znęcanie się nad zwierzęciem.
co się musi stac żeby oni w koncu sie ruszyli???

Posted

jestesmy oficjalnymi przedstawicielami emira ...policja musi pomoc!!! art 7 ust o ochronie zwierzat....mozemy jechac...Wy dzwoncie na policje i skladajcie doniesienie o przestepstwie....musza zabrac psa!!!

Posted

daj telefon .....i natychmiast dzwon na Policje albo idz!

zloz doniesienie o maltretowaniu....

powiedz ze wolontariusze fundacji Emir juz jada

pies pojedzie na SGGW!!!!!

mamy samochod tylko dzis!!!!

Posted

Telefon do Neris 604551117 Zadzwońcie może poszła na policję a jeśli nie to w tym pomiechówku napewno jest jaks komenda. Trzeba chyba przyjsc z patrolem. Wiem, że tak robiła Kora na interwencji
Czekamy na wieści

Posted

Nazwa:Posterunek Policji w PomiechówkuGmina:PomiechówekAdres:Brody - Parcele, ul. Nasielska 1a, 05 - 180 PomiechówekTel (0-22) 785-42-27Uwagi:Kierownik posterunku asp. Marek Dylewski

Posted

Trzeba bardzo uważać, to rodzina kryminalistów, chyba tylko jedna osoba jest tam normalna... reszta lekko ociężała umysłowo, ale nie przeszkadza to im kraść i tłuc ludzi...

Posted

Hmm...
tutaj trzeba dzialac ostroznie
neris nie moze isc na policje
oni sa w zlosci zdolni do wszystkiego
trzeba zalatwic to nieco inaczej
neris mieszka na wsi-gdzie jest kilka domow....

zostanie sama nas juz nie bedzie....:(

Posted

Gdyby byli na patrolu:

05-100 Nowy Dwór Mazowiecki

Telefon dyżurny 775-22-01, 775-22-02
Słuchajcie, poprosić ich żeby nie mówili, żę ze zgłoszenia, tylko że byli na patrolu i zauważyli tak okaleczonego psa