Jump to content
Dogomania

Nowe INFO o DUDUSIU!!! ma u mnie dozywocie :) tak postanowilam :)

Recommended Posts

Posted

udalam sie dzisiaj do marcpolu w markach i znalazlam po drodze tak zachudzonego psa ze nawet Afra z watku wygladala lepiej !!! Wszedl prosto pod samochosd na ul Pilsudskiego Facet mial refleks i zachamowal "" Boze ten pies jest taki zaglodzony ze jak dalam mu convalescenta z puszki to nie mial sily przelykac.
Zalam mu jedzenei ciepla woda i czekalam godzine zeby sobie zjadl polpynny pokarm

Jest zupelnie slepy !!! Ale ni ejest stary ma calkowita zacme na oku !!
Zalatwilam juz wizyte u dr garncarza ale wazniejszy jest ogolny stan !!

Zalatwilam rowniez od jutra pobyt w szpitalu u dr olszewskiej jednak potrzebny bedzie tymczas !!!

Ja mam 6 psow i 6 kotow i juz nie dam rady poprostu !!!
Bardzo prosze zeby znalazl si ektos kto zabierze psa do siebie przynajmniej do czasu az bedzie mogl trafic do Agnieszki do Azylu w tym stanie nie ma szans !!!!!

Iwona

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MARKI k/WARSZAWY
shirrrapeira
telefon na pw
E-mail : azelich11 na yahoo.com

mamy tylko jedna osobe z marek na mapie dogo reszta wybieralam jak najblizej ale tylko tyle:( ale Agata shirrapeira powinna pomoc bo to fajna kobita jest ;)

WARSZAWA –Bródno, Targówek

nick: Shantara
kom. 504-930-766
gg 5104277
mail
shantara[małpa]poczta.onet.pl

WARSZAWA - Targówek
nick: iza_g
kom. 501 555 134
gg 2834252
mail:
i.grochola[małpa]wp.pl

WARSZAWA (praktycznie całe woj. Mazowieckie)
Aligator
kom. 0-660 496 882
e-mail: w.35[małpa]wp.pl

WARSZAWA - BRODNO

Izoldas (Iza)

tel .697 885 649

mam nadzieje ze kiedys sie w koncu poznamy duzo o Tobie slyszalam;)

Posted

:) dzieki :)

Wlasnie wykonywalam tele jak zwykle jak potrzeba kazdy ma wlasnei wylaczony :)

tez ci echetnie poznam :) a jesli slyszalas mamnadzieje ze dobre rzeczy :) a o zlych nikt nei wspominal :)
anda

Posted

Bylam teraz u psiaka - trzymam go u siebie w piwnicy - jest obszerna ze swiatlami natomiast bez ogrzewania nio i pies jest sam.Przytjedzie moj znajomy wet do niego wieczorkiem zadecydujemy czy go odrobaczyc i przywiezie cos na pchly bo m aje wielkosci kurcze paznokcia :) olbrzymie biegajace pchly ktore juz zdarzyly pociaco mi nogi - moej psy sa na frontlinie ale jakis czas temu mam nadzieje ze inwazja nam nie grozi :) bo tych stworzen akurat nie lubie jakos :)
najchetniej wzielabym go tutaj do domku ale boje sie ze moje 6 besti :) zrobia mu krzywde bo on nie sadze zeby zareagowal jakos - byl na spacerze w ogrodku zrobil siku - czysty piesek. Ma umoszczone cieple spanie i czekamy na weta

Natomiast plis nei moge go miec u siebie bo noirmalnei nie wyrobie kasowo a poza tym wlasciciel domu mnie juz wywali bo to wynajmowany brrrr
prosze zeby znalazl sie ktos go zabierze do siebie niewielkiego psiaka do kolan w wielkiej potrzebie
plisss plissssssss

Zalatwie mu leczenie tylko potrzebny mi ktos kto go przechowa

anda

Posted

prosze niech ktos sensowny sie znajdzie kto po szpitalu zabierze biednego staruszka na dodatek slepego jak trafi do azulu nie ma szansy
!!!!!

nie moge sobie juz pozowlic n awiecej psiakow - mam 6 duzych w tym jeden wlasny reszta przygarniete i 6 kotow wynajmoway dom i dziecko n autryzmaniu i wlasnie szukam pracy - jak wezme jeszcze jednego mam pozamiatane !!!

Czy jest ktos kto zrobilby psiakowi zdjecie ??
nie mam aparatu !!!

iwona

Posted

psiak spi sobie w piwnicy - zabralam go znowu na ktorki spacer wokol domu zrobil kupke i sika !!

Jest tak wdzieczny za troch eciepla ze po sikaniu kustyka szybko do swojej piwnicy - pomozcie mu prosze tak niewiele mu trzeba ...
grawantuje dla niego karme i leczenie tylko prosze o jakies lokum !!!

anda

Posted

sesja zdjeciowa, sadze, ze agata, sirrrpeira pomoze, jest z marek..dzis miala egzaminy wiecmoze jutro juz bedzie dyspozycyjna, tylko trzeba do niej napisac pw

co do transportu...hmmm trzeba prosic terosoby ktore wynalazla Kostek
powinien ktos sie zgodzic, jesli nie...hmmmkto przewozil Sunie Mafijna z wolomina...czy mozecie zajrzec w watek Sunia i maluchy z wolomina przez AsieK zalozony..i tam byl temat przewiezienia jej z zielonki do warszawy - prawie ta sama trasa...

Posted

hej

bylam dzisiaj z Dudusiem bo tak nazwalam psiaka na sggw - mial zrobione usg rtg i pobran akrew

coz nei jest dobrze \maly ma poczatki mocznicy, nowtwor jadra , i stan ogolnego zaglodzenia....

Musi dostac kroplowki n aprzeplukanie i wzmocnienie i czeka go operacja mam nadzieje ze ma tyle sily.

Chodzil dzisiaj za mna po podowrku noga w noge - zabralam go do samochodu wraz z moja suka malta ktora nie znosi obcych iiiiii.... obylo si ebez wiekszych ekscesow :)

Malta ppozowlila Dudusiowi wsiasc do samochodu i dzielnie jechala z nim w bagazniku ju zz powrotem

Psiak musi zostac kilka dni w leczicy w Radosci
zostanei podlaczony do kroplowki - bede go zabierac na noc a rankiem wozic na kroplowki - choc i to wlasciwie jest zbedne bo jesli tylko stan bedzie stabilny kroplowki popodlaczam sama

trzymajcie ksiuki za dzielnego Dudusia ;)

abda

Posted

an...da, powinnas miec przydomek an....iol,
dudusiowy aniol
czy ktos pomogl w transporcie? a co z finansami?

czy zbieramy pieniazki na Dudusia...?
halo!!!!!!halo!!!!!!

nowotwor jadra...jeden z moich psow mial i po operacji usuniecia przezyl w szczesciu i ku naszej radosci jeszcze dwa lata...

sadze, ze najgorsza jest mocznica z tych nieszczesc

a co z zacma? moze Quinax...aha zreszta umowilas sie do dr garncarza...speca nad spece...czy czytalas watek Juranda...niewidomego psa , ktory ma szanse odzyskac wzrok?

Posted

Przewozke zalatwilam sama - dzieki za wsparcie i zapytania :)

Psiak w tej chwili jest w lecznicy u dr olszewskiej - zostal wciagniety do ewidencji fundacji

Ja osobiscie mam 5 psow i 3 koty fundacji i moge powiedziec ze sama nie mialam klopotow z zalatwianiem leczenia i badan jak do tej pory

Musi w ciagu kilka dni dojsc do siebie zeby moc miec operowany guz jader - w kazdym razie postanowilam zabrac Dudusia jak tylko troszke si epodciagnie w formie i ustablizuje do domu - niewiele zycia mu pozostalo wiec przynajniej cieplo domowego ognieska w rodzinie wielo wielo dzietnej psiej ma zagwarantowane :)

No chyba ze wlasciciel domu ktory podnajmuje sie wkurzy :) to wtedy kichaaaaaaa

Ale Dudus i te jego wielkie oczy musza miec odrobine milosci , moja Malta go juz zaakceptowala - gorzej bedzie z wielkim Aronem ktory tez trafil z podobnej interwencji jak dudus bo nagle Aronek uzurpuje sobie prawo do wladania stadem :) a przyszedl jako ostatni czyli 2 miesiace temu :)

Trzymajcie kciuki za dudusia - musi w ciagu kilku dni si ewzmocnic zeby przejsc operacje usuniecia jader i oby nie bylo przezutow !!!!
Zrobilam tez rtg pluc - al esa czyste :) :)

anda

Posted

mam u siebie onke slepa - ktora zostala tez przeze mnei znaleziona zeszlej zimy - okazalo sie ze jest slepa jak nietoperz i przeszl aoperacje u dr garncarza spece nad spece :) i odzyskala wzrok na tyle ze nie obija sie i biega po podworku bez zadnych problemow - co prawda jak patrzy to smiesznei przekrzywia glowe ale widac ze cos widzi - szczegolnie jednego z moich koto wktorego wciaz sledzi :)

anda

Posted

wyobrazcie sobie ze ten maly psiak ma w tkankach miekkich pelo srutu !!! Jakis skurwisyn strzelam z wiatrowki do bezbronnego psa

Boze mam nadzieje ze tym ktorzy to zrobili oddasz z nawiazka i bede cierpiec tak jak ten pies !!!!

Posted

nie chce pomyslec, co by bylo z psem, gdybys sie nim nie zajela!
a i kontakty wet przydatne jak widac...

Dudus...trzymaj sie chlopie!
z jadrami lub bez, zawsze bedziesz fajny kochaniutki Dudus...
a przerzuty...miejmy nadzieje, ze bedzie ci to oszczedzone...

a srut! hmmm pewnie nie mogles zrozumiec dlaczego ktos do ciebie celuje...
a ile sie nacierpiales..z grzbietu nie da rady wyciagnac, wylizac...
biedactwo...teraz juz tylko same przyjemnosci ci pisane...oprocz leczenia..ale to dla towjego dobra Dudusiu kochaniutki

jestes wspaniala..a i rodzinka wielopsiokocia tez...moje tez choc poczatkowo z rezerwa akceptuja i opiekuja sie kazdym nastepnym chwilowym..czy bywa ze i stalym....nowym domownikiem

Posted

w takich wypadkach wszelkie moej instynkty mordercze sie uaktywniaja - zabilabym gnoja jak byz widziala ze strzela do psa
Chciaz ostatnio n aspacerze z moimi psami po lesie natknelam si ena bande gnoji ktorzy strzelali oczywiscie moje psy stanely na wysokosci zadani aa ja przegnalam towarzycho w cholere - ale pewno na krotko ....

anda