Evas Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Podobno od sprzątania są zwolnione osoby niepełnosprawne ruchowo i niedowidzące (z orzeczoną niepełnosprawnością - bo każdy mógłby powiedzieć że nie widzi). Myślę, że takich osób w okolicy jest niedużo a kupy zostawiają osoby zdrowe. Czy jeszcze ktoś jest zwolniony prawnie od tego obowiązku? Quote
Issa Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 [quote name='Evas']Podobno od sprzątania są zwolnione osoby niepełnosprawne ruchowo i niedowidzące (z orzeczoną niepełnosprawnością - bo każdy mógłby powiedzieć że nie widzi). Myślę, że takich osób w okolicy jest niedużo a kupy zostawiają osoby zdrowe. Czy jeszcze ktoś jest zwolniony prawnie od tego obowiązku? U nas to jest określone w taki sposób. Cytuję: "z obowiązku sprzątania po swoim psie zwolnione są wyłącznie osoby o znacznym stopniu niepełnosprawności oraz osoby niewidome, korzystające z psów -przewodników" Quote
jiffy Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 To jeszcze zależy od gminy. W regulaminie mego miasta nie ma nawet słowa o tym, czy ktokolwiek jest zwolniony ze sprzątania po swoim pupilu. Quote
passa Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Oraz osoby o zbyt czułym węchu,aby się nad sprawą pochylać ;) Wrażliwcy i obrzydliwcy są także zwolnieni :diabloti: Quote
annakepca Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Wątpie, żeby kto kolwiek był zwolniony urzędowo. Ja osobiściesprzątam po swoim pupilu :) Quote
Recommended Posts