lasoa Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 stokrotka.af napisał(a):zrobiłam wywiad i wiem,że ten z rynku był cały jasny nie ogolony i z Panią w kolorze blond ;) Mnie się wydaje, że to był ten ze sklepu, nie pamiętam jego imienia :) motylek1007 napisał(a):z ciekawości jaką jedzą karmę? Dr Clauders, a Twoje ? Quote
motylek1007 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 lasoa napisał(a): Dr Clauders, a Twoje ? moje nie mają stałej karmy, zmieniam im dość często, teraz mają Lukullus Quote
lasoa Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 motylek1007 napisał(a):moje nie mają stałej karmy, zmieniam im dość często, teraz mają Lukullus a dlaczego często im zmieniasz ? Quote
motylek1007 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 różnie, jak im pasuję to dłużej siedzą na jednej karmie, ale gdy jedzą po 4 m-ce to samo to też im sie nudzi smak. Jak im nie pasuje coś, to szybciej zmieniam. Generalnie dużo karm już przerabiałam. Daj linka do waszej karmy, bo mi wychodzi mokra w puszkach - taką jedzą? Quote
lasoa Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 [quote name='motylek1007']różnie, jak im pasuję to dłużej siedzą na jednej karmie, ale gdy jedzą po 4 m-ce to samo to też im sie nudzi smak. Jak im nie pasuje coś, to szybciej zmieniam. Generalnie dużo karm już przerabiałam. Daj linka do waszej karmy, bo mi wychodzi mokra w puszkach - taką jedzą? Jedzą suchą, best choice :) U nas nie ma czegoś takiego jak marudzenie na jedzenie :cool3: Wsysają wszystko ostatnio i to widać :evil_lol: Kluski :evil_lol: Quote
lasoa Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 motylek1007 napisał(a):to nigdy im nie zmieniasz karmy? Nie widzę takiej potrzeby, w jakim celu ? Nie mają na nią uczulenia, jedzą ją bez problemów, nie mają po niej problemów żołądkowych, jest idealna latem jak i zimą. Tą karmę poleciła nam hodowla - a oni wiedzą co najlepsze dla ich dzieci :) Smakołyki mają różne, chyba nigdy nie kupiłam im takich samych - ponieważ kupuje im jakie tylko mi się spodobają, ale podstawowe jedzenie mają takie same od kąd są u nas :) Quote
motylek1007 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 lasoa napisał(a):Nie widzę takiej potrzeby, w jakim celu ? jeśli nie widzisz potrzeby to ok, ja wolę co jakiś czas zmienić na innego producenta. Poza tym jak 4-5 m-cy jedzą dzień w dzien to samo to im zbrzydnie i ja się nie dziwię, ale jak Twoje ciągle tak samo wsuwają to ok. Najczęsciej jest u nas karma z jagnięciną lub rybna Quote
lasoa Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 motylek1007 napisał(a):jeśli nie widzisz potrzeby to ok, ja wolę co jakiś czas zmienić na innego producenta. Poza tym jak 4-5 m-cy jedzą dzień w dzien to samo to im zbrzydnie i ja się nie dziwię, ale jak Twoje ciągle tak samo wsuwają to ok. Najczęsciej jest u nas karma z jagnięciną lub rybna Mój Mąż co drugi dzień je kurczaka i mu jeszcze nie zbrzydł od lat :evil_lol: A pies nie będzie mi grymasić, ja mu kupuje, więc ja rządzę :diabloti: Grzywacze to małe odkurzacze :diabloti: Quote
motylek1007 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 dobrze, że od razu trafiłaś na taką karmę co im tak służy. Quote
lasoa Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 motylek1007 napisał(a):dobrze, że od razu trafiłaś na taką karmę co im tak służy. Nie znają innej odkąd u mnie są - dlatego może nie grymaszą. No chyba że są u Rodziców to jedni dają im kocią a drudzy Pedigree :evil_lol: Żywienie mają ciągle takie same i wszystko pochłaniają tak jak zawsze. Na początku Rewia odchodziła od jedzenia, ale Cesar szybko ją nauczył, że trzeba wszystko zjeść od razu, bo inaczej ląduje w jego żołądku :evil_lol: Najbardziej mnie bawi zaglądanie do drugiego miski, czy czasami nie ma czegoś innego :D Może warto się poradzić hodowcy/osoby od której kupiłaś pieski ? Quote
motylek1007 Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 lasoa napisał(a): Może warto się poradzić hodowcy/osoby od której kupiłaś pieski ? mogę, ale co to da, jeden był karmiony karmą ze średniej półki z dużą ilością zbóż, bardzo szybko zmieniłam mu karmę na inną i od razu kupki sie poprawiły, drugi był żywiony Fish4dogs i jak pisałam gdy sie je przez 4-5 miesięcy dzien w dzien to samo to im sie nudzi, dlatego zmieniam im wtedy na zupełnie inną firmę. Fish4dogs jednak daje też po kieszeni ;) zresztą lepiej czasem psu zmienić jedzenie. Teraz są na Lukullusie i jest ok, ale na pewno wypróbuję jeszcze drugi smak tej firmy Quote
stokrotka.af Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 doberek przyszliśmy sie przywitać i pomiziać maluszki ;) Quote
lasoa Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 motylek1007 napisał(a):mogę, ale co to da, jeden był karmiony karmą ze średniej półki z dużą ilością zbóż, bardzo szybko zmieniłam mu karmę na inną i od razu kupki sie poprawiły, drugi był żywiony Fish4dogs i jak pisałam gdy sie je przez 4-5 miesięcy dzien w dzien to samo to im sie nudzi, dlatego zmieniam im wtedy na zupełnie inną firmę. Fish4dogs jednak daje też po kieszeni ;) zresztą lepiej czasem psu zmienić jedzenie. Teraz są na Lukullusie i jest ok, ale na pewno wypróbuję jeszcze drugi smak tej firmy Każda lepsza karma daje po kieszeni zwłaszcza gdy ma się więcej niż jednego psa :) stokrotka.af napisał(a):doberek przyszliśmy sie przywitać i pomiziać maluszki ;) Maluszki pomiziane :) Przed chwilą wróciliśmy z długiego spaceru, psy padnięte śpią. Cesar tak szalał, że ma obdarte łapy i kołtuny na futerku (tak, tak on ma tak dużo tego futerka, ale udało mi się :D). A Rewinka przegoniła dwa koty i jest szczęśliwa, że nie wygląda jak Cesar (cały czarny). U nas roztopy! Quote
motylek1007 Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 lasoa napisał(a):Każda lepsza karma daje po kieszeni zwłaszcza gdy ma się więcej niż jednego psa :) dla mnie "lepsza karma" to jak najmniej wypełniaczy, zero kukurydzy, pszenicy i innych badziew. Ceny są bardzo zróżnicowane, czasem dochodzi po 100zł róznicy na worku, a to jest juz odczuwalne u mnie (i tak uważam ze wydaję dużo na psy na miesiąc) lasoa napisał(a):Przed chwilą wróciliśmy z długiego spaceru, psy padnięte śpią. Cesar tak szalał, że ma obdarte łapy i kołtuny na futerku (tak, tak on ma tak dużo tego futerka, ale udało mi się :D). A Rewinka przegoniła dwa koty i jest szczęśliwa, że nie wygląda jak Cesar (cały czarny). U nas roztopy! a gdzie fotki?????????? Quote
lasoa Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 motylek1007 napisał(a): a gdzie fotki?????????? Nie mieliśmy dzisiaj aparatu, ale mam jeszcze zaległe :evil_lol: Quote
lasoa Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Fotki zaległe kiedy to jeszcze była trawa zielona a poźniej ponownie sypneło śniegiem :( Mamy jeszcze dwa filmiki, ale wrzucę je kiedy będę miała więcej czasu. Rewią pędzi Taka sobie kicia leżała, która zjada gołębie:mad: Latający pan Cesary pędzą torpedy Powiedzcie mi dlaczego tak traci zdjęcie na jakości gdy wrzucam na dogomanię? Quote
lasoa Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 kot, kot, kot - szyyybbbbciej ! to sem ja - modelka z pięknymi uszkami Quote
motylek1007 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 te zdjęcia są z jakiś działek? jakie mają kubraczki hehe Quote
lasoa Posted February 16, 2013 Author Posted February 16, 2013 motylek1007 napisał(a):te zdjęcia są z jakiś działek? jakie mają kubraczki hehe tak, jeździmy z nimi 2 razy w tygodniu, aby mogły się wyszaleć na maksa :) Quote
motylek1007 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 tak mi własnie otoczenie na działkowe wygląda Quote
stokrotka.af Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 muszę wyczaić gdzie te działki ;) Quote
lasoa Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 stokrotka.af napisał(a):muszę wyczaić gdzie te działki ;) chcesz nas śledzić? :evil_lol: Quote
Izabela124. Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Witanko :) Na wystawę gdzieś się teraz wybierasz? Quote
stokrotka.af Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 lasoa napisał(a):chcesz nas śledzić? :evil_lol: niezła myśl ;) wreszcie będę miała jakieś sensowne zajęcie ;) Quote
Recommended Posts