Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

stokrotka.af napisał(a):
zrobiłam wywiad i wiem,że ten z rynku był cały jasny nie ogolony i z Panią w kolorze blond ;)

Mnie się wydaje, że to był ten ze sklepu, nie pamiętam jego imienia :)

motylek1007 napisał(a):
z ciekawości jaką jedzą karmę?

Dr Clauders, a Twoje ?

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

różnie, jak im pasuję to dłużej siedzą na jednej karmie, ale gdy jedzą po 4 m-ce to samo to też im sie nudzi smak. Jak im nie pasuje coś, to szybciej zmieniam. Generalnie dużo karm już przerabiałam.

Daj linka do waszej karmy, bo mi wychodzi mokra w puszkach - taką jedzą?

Posted

[quote name='motylek1007']różnie, jak im pasuję to dłużej siedzą na jednej karmie, ale gdy jedzą po 4 m-ce to samo to też im sie nudzi smak. Jak im nie pasuje coś, to szybciej zmieniam. Generalnie dużo karm już przerabiałam.

Daj linka do waszej karmy, bo mi wychodzi mokra w puszkach - taką jedzą?
Jedzą suchą, best choice :) U nas nie ma czegoś takiego jak marudzenie na jedzenie :cool3:
Wsysają wszystko ostatnio i to widać :evil_lol: Kluski :evil_lol:

Posted

motylek1007 napisał(a):
to nigdy im nie zmieniasz karmy?

Nie widzę takiej potrzeby, w jakim celu ?
Nie mają na nią uczulenia, jedzą ją bez problemów, nie mają po niej problemów żołądkowych, jest idealna latem jak i zimą. Tą karmę poleciła nam hodowla - a oni wiedzą co najlepsze dla ich dzieci :)

Smakołyki mają różne, chyba nigdy nie kupiłam im takich samych - ponieważ kupuje im jakie tylko mi się spodobają, ale podstawowe jedzenie mają takie same od kąd są u nas :)

Posted

lasoa napisał(a):
Nie widzę takiej potrzeby, w jakim celu ?

jeśli nie widzisz potrzeby to ok, ja wolę co jakiś czas zmienić na innego producenta. Poza tym jak 4-5 m-cy jedzą dzień w dzien to samo to im zbrzydnie i ja się nie dziwię, ale jak Twoje ciągle tak samo wsuwają to ok.
Najczęsciej jest u nas karma z jagnięciną lub rybna

Posted

motylek1007 napisał(a):
jeśli nie widzisz potrzeby to ok, ja wolę co jakiś czas zmienić na innego producenta. Poza tym jak 4-5 m-cy jedzą dzień w dzien to samo to im zbrzydnie i ja się nie dziwię, ale jak Twoje ciągle tak samo wsuwają to ok.
Najczęsciej jest u nas karma z jagnięciną lub rybna

Mój Mąż co drugi dzień je kurczaka i mu jeszcze nie zbrzydł od lat :evil_lol: A pies nie będzie mi grymasić, ja mu kupuje, więc ja rządzę
:diabloti: Grzywacze to małe odkurzacze :diabloti:

Posted

motylek1007 napisał(a):
dobrze, że od razu trafiłaś na taką karmę co im tak służy.

Nie znają innej odkąd u mnie są - dlatego może nie grymaszą. No chyba że są u Rodziców to jedni dają im kocią a drudzy Pedigree :evil_lol: Żywienie mają ciągle takie same i wszystko pochłaniają tak jak zawsze. Na początku Rewia odchodziła od jedzenia, ale Cesar szybko ją nauczył, że trzeba wszystko zjeść od razu, bo inaczej ląduje w jego żołądku :evil_lol: Najbardziej mnie bawi zaglądanie do drugiego miski, czy czasami nie ma czegoś innego :D

Może warto się poradzić hodowcy/osoby od której kupiłaś pieski ?

Posted

lasoa napisał(a):

Może warto się poradzić hodowcy/osoby od której kupiłaś pieski ?

mogę, ale co to da, jeden był karmiony karmą ze średniej półki z dużą ilością zbóż, bardzo szybko zmieniłam mu karmę na inną i od razu kupki sie poprawiły, drugi był żywiony Fish4dogs i jak pisałam gdy sie je przez 4-5 miesięcy dzien w dzien to samo to im sie nudzi, dlatego zmieniam im wtedy na zupełnie inną firmę.
Fish4dogs jednak daje też po kieszeni ;) zresztą lepiej czasem psu zmienić jedzenie.
Teraz są na Lukullusie i jest ok, ale na pewno wypróbuję jeszcze drugi smak tej firmy

Posted

motylek1007 napisał(a):
mogę, ale co to da, jeden był karmiony karmą ze średniej półki z dużą ilością zbóż, bardzo szybko zmieniłam mu karmę na inną i od razu kupki sie poprawiły, drugi był żywiony Fish4dogs i jak pisałam gdy sie je przez 4-5 miesięcy dzien w dzien to samo to im sie nudzi, dlatego zmieniam im wtedy na zupełnie inną firmę.
Fish4dogs jednak daje też po kieszeni ;) zresztą lepiej czasem psu zmienić jedzenie.
Teraz są na Lukullusie i jest ok, ale na pewno wypróbuję jeszcze drugi smak tej firmy

Każda lepsza karma daje po kieszeni zwłaszcza gdy ma się więcej niż jednego psa :)
stokrotka.af napisał(a):
doberek przyszliśmy sie przywitać i pomiziać maluszki ;)

Maluszki pomiziane :)

Przed chwilą wróciliśmy z długiego spaceru, psy padnięte śpią. Cesar tak szalał, że ma obdarte łapy i kołtuny na futerku (tak, tak on ma tak dużo tego futerka, ale udało mi się :D). A Rewinka przegoniła dwa koty i jest szczęśliwa, że nie wygląda jak Cesar (cały czarny).

U nas roztopy!

Posted

lasoa napisał(a):
Każda lepsza karma daje po kieszeni zwłaszcza gdy ma się więcej niż jednego psa :)

dla mnie "lepsza karma" to jak najmniej wypełniaczy, zero kukurydzy, pszenicy i innych badziew. Ceny są bardzo zróżnicowane, czasem dochodzi po 100zł róznicy na worku, a to jest juz odczuwalne u mnie (i tak uważam ze wydaję dużo na psy na miesiąc)

lasoa napisał(a):
Przed chwilą wróciliśmy z długiego spaceru, psy padnięte śpią. Cesar tak szalał, że ma obdarte łapy i kołtuny na futerku (tak, tak on ma tak dużo tego futerka, ale udało mi się :D). A Rewinka przegoniła dwa koty i jest szczęśliwa, że nie wygląda jak Cesar (cały czarny).

U nas roztopy!

a gdzie fotki??????????

Posted

Fotki zaległe kiedy to jeszcze była trawa zielona a poźniej ponownie sypneło śniegiem :( Mamy jeszcze dwa filmiki, ale wrzucę je kiedy będę miała więcej czasu.

Rewią pędzi

Taka sobie kicia leżała, która zjada gołębie:mad:

Latający pan Cesary

pędzą torpedy

Powiedzcie mi dlaczego tak traci zdjęcie na jakości gdy wrzucam na dogomanię?

Posted

motylek1007 napisał(a):
te zdjęcia są z jakiś działek?

jakie mają kubraczki hehe

tak, jeździmy z nimi 2 razy w tygodniu, aby mogły się wyszaleć na maksa :)