Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 559
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='monia&nero']Witam :) Czoko jest wspaniałym,pięknym i bardzo mądrym psiakiem! Cudnie wykonuje sztuczki. Jak na niego patrzę to nic tylko przytulać-wydaje się być taki mięciutki :loveu:
http://i43.tinypic.com/v63y91.jpg :loveu::loveu:
http://i40.tinypic.com/3499mid.jpg uwielbiam jęzorkowe zdjęcia :loveu:
Witamy, witamy :D i muszę przyznać, że Czok jest bd mięciutki:eviltong::loveu:

Posted

Witajcie :razz: dziś nie poszłam do szkoły i jutro raczej też nie pójdę :multi: jestem zdrowa, ale nasza klasa została wytypowana do gimnazjaty na którą ja całe szczęście nie idę :evil_lol: te dwa dni wolnego postanowiłam nie obijać się :eviltong::eviltong: chociaż sama nie wiem co takiego możemy robić w pełne dwa dni laby :shake:
póki co czekam aż mi się program do obróbki filmów załaduje bo dziś bd robiła film :diabloti: i popstrykałam Czokowi fotki :razz:
"PATRZ SIĘ NA MNIE.. CZYŻ NIE PIĘKNA DZIŚ POGODA?"

"CZY TY ZAWSZE MUSISZ TAK PRZYNUDZAĆ? :diabloti:"

"NO PROSZĘ POWIEDŹ W KOŃCU COŚ CIEKAWSZEGO! :roll:"

"TY CHYBA ZAWSZE BĘDZIESZ MNIE PRZYNUDZAĆ :diabloti:"

"A JAK ZROBIĘ SŁODKĄ MINKĘ TO ZAMIAST GADAĆ RZUCISZ MI ZABAWKĘ? :razz:"

Posted

"ECH ZMARNOWAŁEM NA CIEBIE 10 MINUT MOJEGO CENNEGO CZASU :shake:"

"JUŻ WOLE SAM SIĘ POBAWIĆ :roll:"

"PATRZ JAK FAJNIE SIĘ BAWIĘ MOJĄ ZABAWKĄ"

"A MOŻE JEDNAK SIĘ POBAWISZ? :evil_lol:"

"ILEŻ BYŁO TRZEBA CZEKAC? :roll: NO RZUĆ MI JĄ :razz::eviltong:"

Posted

Jaki śliczny mądralek:cool3: Jest przecudny! Będziemy tu często zaglądać :) Ino więcej zdjęć prosimy:mad: tej małej, cudownej słodyczy...:loveu:

Posted

ilonab napisał(a):
Jaki śliczny mądralek:cool3: Jest przecudny! Będziemy tu często zaglądać :) Ino więcej zdjęć prosimy:mad: tej małej, cudownej słodyczy...:loveu:

oczywiście zapraszamy! :) a zdjęcia będą będą :D

Posted

[CENTER]WITAJCIE miłego dzionka wam wszystkim życzę :razz:
dziś mam do was jedno pytanie, które nie dotyczy Czokusia.. :roll:
A mianowicie chodzi o drugiego psa..
UCZULAM, że póki co żadnego psa nie bd miała gdyż rodzice nie chcą, ale zawsze wszytko się może zmienić!
Mój problem polega na tym jakiej rasy mam psa wybrać.. rozmyślam nad trzema rasami między innymi o Jack russell terrierze, Cavalierem lub CSA mam warunki na wszystkie trzy rasy.. tylko nie mogę zdecydować się który jednak byłby ten... :shake:
muszę się jak najszybciej zdecydować, aby na takiego psa się odpowiednio przygotować.. hodowla i te inne sprawy.. a wy gdybyście mieli wybrać to jakiego byście wzięli ? :D

Posted

Ty$ka napisał(a):
A dlaczego akurat te rasy?
Jakie masz ambicje?
Co chcesz z psami robić?
Ile masz czasu na zajmowanie się psami?

Już kiedyś miałam mieć cavaliera.. i dlatego go i teraz wytypowałam co do JRT I CSA to uwielbiam te rasy od dawna są to psy które kocham nad życie i wiem że były by idealne.
Co do tego "co chcesz z psami robić" to trochę głupie pytanie.. ale na pewno nie pogardzimy aportowaniem, pływaniem, spacerkowaniem może agility lub frisbee zależy który byłby to pies bo każdy lubi co innego :)
Czasu staram się poświęcaj jak najwięcej! zależy od dnia przeważnie po szkole jestem cała dla Czokusia a więc i dla drugiego psa byłabym cała :D

Posted

Witaj! Ja jak najbardziej stawiam na JRT. Cudowne psy, nadające się do wielu sportów. Sama przed zakupem Bogusia myślałam o tej rasie, a wybrałam istne przeciwieństwo:evil_lol: mam śmierdzącego lenia :cool3:
A wracając do tematu; skoro miałaś już Cavaliera to może spróbuj czegoś innego, poznaj bliżej inną rasę. Zdecydowanie Jack.. choć Spaniel też wydaję mi się całkiem w porządku to jednak ja wolałabym JRT. Nie trzeba też tak dużo czasu wkładać w jego pielęgnację.. no i całkiem inny charakter między oby dwoma rasami ;) To już Twój wybór. Pozdrawiam

Posted

http://i42.tinypic.com/uu4y0.jpg
Jakie słodkie pysio :loveu:

A co do wyboru, to zależy tylko od Ciebie, tego czego oczekujesz od pupila ;) No i jaki wygląd preferujesz.

Osobiście wybrałabym jacka. Jestem po uszy zakochana tej rasie od dawien dawna :loveu: Chciałabym psa tej rasy ze względu na to, że uwielbiam frisbee i agi, a one są chyba stworzone do sportów :D
(Tak czy siak na razie mogę pomarzyć :lol: )

CSA- amerykański cocker czy anglik?
Ja preferuję angliki. Aczkolwiek amerykany też lubię :)
Moja Ruby może i nie jest rasowa, ale charakter ma raczej wzorcowy. I jest jak dla mnie wspaniała :loveu:
Jeśli preferujesz psy, które są wiecznymi dziećmi, całkiem pojętnymi, z żyłką myśliwca i sportowca, trochę upartymi i mega zabawnymi to polecam :)

Posted

jak dobrze że nie muszę się zastanawiać nad rasą :p mój następny pies wybrany a rodzice swojego sami niech sobie wybierają :diabloti: za dużo do gadania i tak nie będę miała :lol:

z tych 3 które podałaś to najbardziej Cocker Spaniel mi się podoba ;)

Posted

roadtonowhere napisał(a):
WITAJCIE miłego dzionka wam wszystkim życzę :razz:
dziś mam do was jedno pytanie, które nie dotyczy Czokusia.. :roll:
A mianowicie chodzi o drugiego psa..
UCZULAM, że póki co żadnego psa nie bd miała gdyż rodzice nie chcą, ale zawsze wszytko się może zmienić!
Mój problem polega na tym jakiej rasy mam psa wybrać.. rozmyślam nad trzema rasami między innymi o Jack russell terrierze, Cavalierem lub CSA mam warunki na wszystkie trzy rasy.. tylko nie mogę zdecydować się który jednak byłby ten... :shake:
muszę się jak najszybciej zdecydować, aby na takiego psa się odpowiednio przygotować.. hodowla i te inne sprawy.. a wy gdybyście mieli wybrać to jakiego byście wzięli ? :D

bulwę:-D:-D:-D