zaba14 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Witam szukam szamponu dla psa o krótkiej sierści, niestety po każdym tańszym szamponie wyskakują jej chrostki na skórze :/ nie drapie się, ale jednak jest ich mnóstwo.. Jaka firma jest godna polecenia?? Quote
a_niusia Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 probowalas myc ja po prostu w hexodermie? moja starsza suka tez ma wrazliwa skore. przed wystawa kapie ja w szamponie do czarnej siersci-mam taki jeden, ktory jej nie robi krzywdy. ale troche szkoda by mi bylo kapac ja w tym co chwile-poza tym to klopotliwe. mam wielka butle hexodermu i zwasze, kiedy trzeba psy troche umyc lub wykapac w calosci uzywam wlasnie tego. Quote
gryf80 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 a niusia dobrze radzi ja swojego pita kapie w alervecie tez z eurowetu.ładna sierśc Quote
iskra_wroc Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 A ja polecę szamponik Bayera VetriDerm Sensiwet. Sprawdza się fenomenalnie przy wrażliwcach. Tylko droższy od w/w. Quote
zaba14 Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 a niusia chodzi Ci o to?? http://www.nokaut.pl/szukaj/psy/hexoderm-500-ml-plyn-antyseptyczny-do-siersci.html nie nie próbowałam ... poszukam u siebie jeśli nie znajde ściągnę z kraju bo tak to się już nie da :/ rzadko kiedy kąpie swojego psa, zazwyczaj po prostu ją płuczę wodą, ale jak już wraca ubrudzona cała błotem to jest ciężko bez jakiegoś płynu :( Macie coś jeszcze godnego polecenia dla futrzaków? bo być może i u mnie coś znajdę .. ja mam jakiś zwykły szampon z firmy Karlie wziełam dla czarnych, a zaraz kupiłam dla szczeniąt ale oba działają na nią identycznie więc nie mogę jej w tym kąpać.. :/ Quote
a_niusia Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 tak, chodzi mi wlasnie o hexoderm. mozesz sobie kupic mala buteleczke na probe. naprawde jest bardzo dobre. szczegolnie jak np trzeba umyc tylko lapy czy podwozie-a gronkowiec nie spi. poza tym nie pachnie jakos specjalnie, co tez jest wazne np w przypadku takich psow jak moj, ktore najbardziej lubia byc bezwonne. Quote
a_niusia Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 ja nie!!!! bio groom do czarnej siersci jest ok, ale raz dostalam probki tego i nikt sie nie drapal ani nic takiego, ale w obu przypadkach lupiez!!! Quote
Recommended Posts