Grosziwo Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Dziś, nie to już wczoraj, wychodząc z moją sunią na spacer ok. 23:00 usłyszałam płacz kociaka pod balkonem. Zdziwiło mnie to trochę, bo od kilku miesięcy pod naszym blokiem nie było kotów. Wzięłam to maleństwo do domu i teraz mam niezły kłopot. Mam Trzy koty i psa (wszystkie z "odzysku", tzn. przygarnięte ) i nie mogę pozwolić sobie teraz już nawet na zwierzaka gabarytów pchły. Kicia do poniedziałku musi znaleźć DT lub DS. Jako, ze za pięć godzin wstaję do pracy to na teraz tyle. A ! kotek (chyba koteczka) jest młoda, na moje oko coś trzy miesiące, może cztery, bura i chyba znająca człowieka. Zaraz wstawię zdjęcie Quote
sabinka40 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Jestem, śliczniści kochane...kocurek czy kotka? Quote
Grosziwo Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 Spróbuję trochę popytać w pracy i dam papierowe ogłoszenia (jak wrócę z pracy), może komuś nawiał maluch. To jest wybitnie udomowiony, miziasty kociak. Jest u mnie kilka godzin a bez problemu śmiga po mieszkaniu, wszędzie włazi, było siku do kuwety, nawet moja Żaba dostała po nosie jak kociakowi wlazła w drogę. Moje kociaste syczą ale to bardzo towarzyskie koty. Ateraz tuli się do mojej mamy i śpi. Iza na moje oko to koteczka ale jak dziś pójdę z nią do weta (profilaktycznie) to będę znała płeć. Quote
zerduszko Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Napisz do bluerat, wczoraj dostałam od niej info, że jest poszukiwana <na DS> kotka bura. Quote
BUDRYSEK Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 sliczna jest :) i mlodziutka wiec szybko znajdzie domek Quote
alina71 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Nie musiała mieszkać w domu by być taka przyjazna. ;) Chyba kotka ale zerknij pod ogon. Jest śliczna więc długo domku nie powinna szukać. Wrzuć ją na miau. Quote
Grosziwo Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 No to jesteśmy po wizycie u weterynarza. To kotka (miałam wątpliwości ale pierwsza ocena była trafna). Kicia jest nie bura a szara pręgowana. Jest niestety starsza bo ma między 6 a 7 miesięcy. Jest bardzo smukła i dłuuuga. Zero pcheł ale niestety świerzb w uszach się zadomowił. Ale krótki już jego żywot bo Oridermyl poszedł w ruch. Kocia waży 1,9 kg (wygląda na lżejszą, ale przy moich kociastych każdy kotek jakiś taki mały). Quote
Grosziwo Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 (edited) [quote name='alina71']Nie musiała mieszkać w domu by być taka przyjazna. ;) Chyba kotka ale zerknij pod ogon. Jest śliczna więc długo domku nie powinna szukać. Wrzuć ją na miau. Alinko zerkałam w nocy i o piątej rano (po trzech godzinach snu) ale kto wtedy jest pewien tego co widzi :oops: Napisałam, że to kociak domowy bo w mieszkaniu czuje się bardzo swobodnie, bezbłędnie trafiła do kuwety, łazi po meblach, szczególnie kuchennych, pije wodę jak mój Maciej w zlewozmywaku (nie ze zlewozmywaka). Żabę (moja sunia) traktuje "ostro", tzn. nie pchaj się gruba w moją stronę i łapoczyn :evil_lol: Edited March 2, 2012 by Grosziwo Quote
bira Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Piękna i słodka :-) Na pewno szybko znajdzie domek :-) Quote
Grosziwo Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 [quote name='zerduszko']Napisz do bluerat, wczoraj dostałam od niej info, że jest poszukiwana <na DS> kotka bura. Dzięki za informację. Dzwoniłam do Ewy a potem napisałam do zainteresowanych. Zobaczymy czy coś z tego się wykluje. A teraz kilka nowych informacji. Mała jaszczurka (z lotu ptaka wygląda jak jaszczurka) rządzi :diabloti: Ustawiła już sobie całe towarzystwo psio-kocie. Nie ma miejsca gdzie ten mały "wycior" by już nie wlazł. Odważna, rezolutna i zabawowa koteczka. Jak wczoraj byłyśmy u weterynarza była bardzo grzeczniutka, nawet wtedy gdy pucował jej uchole. no i teraz jaszczurkowej sesji zdjęciowej ciąg dalszy Quote
Grosziwo Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 (edited) Z góry lepiej widać (najwyższy mebel w mieszkaniu) Żaba oczywiście matkuje jaszczurce. Wygolony brzuch Żaby to pozostałość po operacji (usunięcie listwy mlecznej 18 stycznia) Edited March 3, 2012 by Grosziwo Quote
adkoci Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Zaznacze :) Pomijajac ze kocia swietna - bo to kazdy przeciez zauwazyl, podziwiam ogolny 'lad i porzadek' w mieszkaniu :) u mnie przy paru (1 stala + od 1 do 6 tymczasowiczow) jest taki sajgon jak wracam z pracy, to nie poznaje mieszkania.. Teraz mam nawet drzwi podrapanie i zdarta tapete i kawal tynku przy drzwiach przez koty - miewalam kiedys psich tymczasowiczow i zaden tak nie narozrabial :evil_lol: Panna sie swietnie prezentuje, przy tak wspanialych zdjeciach i dobrym opisie szybko domek znajdzie :) Powodzenia Wam zycze pozdrawiam serdecznie Quote
Grosziwo Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 [quote name='Alicja']charakterna tymczasowiczka ci się trafiła ;)[/QUOTE] Bardzo ! [quote name='adkoci']Zaznacze :) Pomijajac ze kocia swietna - bo to kazdy przeciez zauwazyl, podziwiam ogolny 'lad i porzadek' w mieszkaniu :) u mnie przy paru (1 stala + od 1 do 6 tymczasowiczow) jest taki sajgon jak wracam z pracy, to nie poznaje mieszkania.. Teraz mam nawet drzwi podrapanie i zdarta tapete i kawal tynku przy drzwiach przez koty - miewalam kiedys psich tymczasowiczow i zaden tak nie narozrabial :evil_lol: Panna sie swietnie prezentuje, przy tak wspanialych zdjeciach i dobrym opisie szybko domek znajdzie :) Powodzenia Wam zycze pozdrawiam serdecznie[/QUOTE] Do ładu i porządku to u mnie daleko ale staram się. Mam chyba ogromne szczęście bo żaden z moich trzech kociastych a teraz i ten skrzacik nic nie drapią poza drapakami. Oczywiście podrapały wcześniej stare skajowe pufu ale miały na to moje błogosławieństwo. Pokój też ma poobdzieraną tapetę, ale tapeta sama odstawała od ściany a pokój od lat jest do remontu (niestety chwilowo funduszy na to brak). Mało tego całe towarzystwo korzysta z jednej kuwety :lol: Quote
adkoci Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='Grosziwo']Bardzo ! Do ładu i porządku to u mnie daleko ale staram się. Mam chyba ogromne szczęście bo żaden z moich trzech kociastych a teraz i ten skrzacik nic nie drapią poza drapakami. Oczywiście podrapały wcześniej stare skajowe pufu ale miały na to moje błogosławieństwo. Pokój też ma poobdzieraną tapetę, ale tapeta sama odstawała od ściany a pokój od lat jest do remontu (niestety chwilowo funduszy na to brak). Mało tego całe towarzystwo korzysta z jednej kuwety :lol:[/QUOTE] Ja sie kiedys bardzo zdziwilam jak zobaczylam 'gola' sciane przy drzwiach, ale wtedy w pracy 16-18 godz spedzilam.. akurat moj najnowszy 'nabytek' ma w zwyczaju sie zachowywac jak wsciekly pies, wiec wiem czyja to robota :D Obfoce kiedys i pokaze co potrafia koty zrobic :D A tymczasem - wiesz jak robic ogloszenia dla swojej tymczasowiczki, czy Ci pomoc? Fotki do ogloszen na pewno juz masz:) Potrzebujesz moze wzorow umow adopcyjnych? Quote
Grosziwo Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='adkoci']Ja sie kiedys bardzo zdziwilam jak zobaczylam 'gola' sciane przy drzwiach, ale wtedy w pracy 16-18 godz spedzilam.. akurat moj najnowszy 'nabytek' ma w zwyczaju sie zachowywac jak wsciekly pies, wiec wiem czyja to robota :D Obfoce kiedys i pokaze co potrafia koty zrobic :D A tymczasem - wiesz jak robic ogloszenia dla swojej tymczasowiczki, czy Ci pomoc? Fotki do ogloszen na pewno juz masz:) Potrzebujesz moze wzorow umow adopcyjnych?[/QUOTE] Bardzo chętnie skorzystam z pomocy. Umowy mam ale typowo "psie" więc i o taką "kocią" poproszę. Zaraz na pw wyślę Ci mój mail. Dzięki :lol: Quote
Grosziwo Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 (edited) A to dowód na koniczność remontu :diabloti: patrz: obdarta tapeta A to dowód na to, ze nie mogę sobie pozwolić na kolejnego kociaka , już teraz nie mam gdzie spać i dodam, ze na zdjęciu nie ma Jaszczurki Ale Jaszczurka szybko się uczy , to zdjęcie zrobiłam teraz. Tym razem na łóżku brak (chwilowy) Zuzi. Edited March 4, 2012 by Grosziwo Quote
Grosziwo Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 Dajcie mi proszę namiary , gdzie mogę to maje tygrysio-jaszczurze kocie ogłaszać. Nigdy nie dawałam ogłoszeń w necie więc potrzebuję waszej pomocy !!! Quote
BUDRYSEK Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 ale maja luksusy :) Maleństwo pasuje do Was jak ulał ;) Quote
bira Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Cudne towarzystwo :-) Dzisiaj ogladalam taki drapak jak widze Ciebie i zastanawialam sie czy to sie w ogole sprawdza. Chetnie koty sie na tym bawia? I zazdroszcze takiego kulturalnego, niedrapiacego towarzystwa ;) Moja Honcia tak mi juz sofe uzadzila, ze mi slabo jak na to patrze :roll: Quote
Grosziwo Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='BUDRYSEK']ale maja luksusy :) Maleństwo pasuje do Was jak ulał ;)[/QUOTE] Luksusy ??? Może koty tak ale ja nie, moje mieszkanie jest dalekie od luksusów, baaaaaaardzo daleko, całe szczęście na zdjęciach tego nie widać. A co tam, luksusów, jak to się mówi "do grobu ze sobą nie zabiorę" :diabloti: A kicia bardzo pasuje i jest taka kochana, że szybko musi znaleźć dom (Kasia i Zuzia też były "na chwilę"), boję się, że za bardzo polubię tą dżdżownicę. [quote name='bira']Cudne towarzystwo :-) Dzisiaj ogladalam taki drapak jak widze Ciebie i zastanawialam sie czy to sie w ogole sprawdza. Chetnie koty sie na tym bawia? I zazdroszcze takiego kulturalnego, niedrapiacego towarzystwa ;) Moja Honcia tak mi juz sofe uzadzila, ze mi slabo jak na to patrze :roll:[/QUOTE] U mnie drapaki się sprawdzają , oczywiście są okresy, kiedy koty je totalnie olewają, ale i tak zawsze wracają do kocich łask. Quote
Recommended Posts