ANETTTA Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 inf http://www.facebook.com/profile.php?id=100001001892686 Informacje o stanie psa: płyn w brzuchu, serce powiększone, powiększona prawa nerka, ze względu na płyn w brzuchu na usg nie widać więcej, jest teraz cewnikowany, obrażenia przynajmniej kilkumiesięczne, zmiażdżona czaszka, pełne zrosty i okostnienie, nieoperacyjne, zaniki nerwowe, stąd gałka oczna jakby wyłączona, prawa półkula wyłączona, lewa przejęła funkcje, tył - zwyrodnienia i zapalenia stawów, kompletny zanik mięśni, głębokie czucie zachowane, macha ogonem, panuje nad oddawaniem kału, nie wiemy jeszcze, czy jest wyłączony pęcherz, wiek ok. 10-12 lat, waga 27 kg, stan ogólny dostateczny, w tej chwili nie kwalifikuje się do żadnej operacji, nie wymaga dalszej hospitalizacji, do dalszej diagnostyki. Jesteśmy w trakcie badań, potrwają przynajmniej kilka kolejnych dni. Wszystko musimy robić spokojnie. Pies wyjedzie z lecznicy ok. 16 do naszego ośrodka, będzie w domu opiekunki. Teraz jest jeszcze cewnikowany. Jesteśmy w trakcie badań, potrwają przynajmniej kilka kolejnych dni. Wszystko musimy robić spokojnie. Pies wyjedzie z lecznicy ok. 16 do naszego ośrodka, będzie w domu opiekunki. Teraz jest jeszcze cewnikowany. PILNIE POTRZEBNA POMOC FINANSOWA DLA DZIELNEGO !! BERNARDYN Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych 98-100 Łask Anielin 51 Bank PEKAO SA 18 1240 3288 1111 0010 2985 8304 Quote
_ogonek_ Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Jestem u beniowatego,zobaczymy na co się przydam ;) Quote
Lemoniada Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Rozpacz! :( Ta dziwna głowa to skutek wypadku, tak? Wygląda przez nią jakby był zagłodzony... Quote
Paulina_mickey Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Jestem i ja, widziałam biedaka już na FB :( Quote
ANETTTA Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [quote name='Barynia']Może się przydam? Może banerki zrobię?[/QUOTE] plissssssssssss Quote
ANETTTA Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 PILNIE POTRZEBNA POMOC FINANSOWA DLA DZIELNEGO !! BERNARDYN Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych 98-100 Łask Anielin 51 Bank PEKAO SA 18 1240 3288 1111 0010 2985 8304 gdyby ktoś mógł pomóc Quote
ANETTTA Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 cytuje z fb Bernardyn Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych Kochani! Strasznie dziękujemy w imieniu Dzielnego za duży odzew odnośnie materacy! ON eży obok mnie kiedy pisze te słowa, leży na starym kocyku, fundacja po zimie cierpi na potworny deficytyt kocy, posłań, wszystko poszło do bud, zwłaszcza w te trzydziestostopniowe mrozy, mamy nadzieje, ze jezeli ktoś z naszych podopiecznych wciśnie dupsko na "dzielny" materac nie będziecie mieli IM za złe ;) Quote
puniaiwika Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Widziałam na FB jestem strasznie poruszona walka tej psiny jak mozna ;/ Dzięki wielkie że ktos się nim zainteresował trzymam kciuki Quote
ANETTTA Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Bernardyn Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych Dzielny i Stefciu mówią dobranoc. Quote
ANETTTA Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 Dzielny pozdrawia ze spaceru nikt nie zagląda Quote
lunarmermaid Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Zaglądam i ja. Czy potrzeba coś oprócz środków finansowych? W piątek spróbuję coś przesłać dla Dzielnego. Nie mam konta na Facebooku - co konkretnie stało się Dzielnemu? Quote
puniaiwika Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Biedaczysko ale za to imie ma piekne i wole zycia jeszcze wypieknieje i zachwyci nas zobaczycie Quote
ANETTTA Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 lunarmermaid napisał(a):Zaglądam i ja. Czy potrzeba coś oprócz środków finansowych? W piątek spróbuję coś przesłać dla Dzielnego. Nie mam konta na Facebooku - co konkretnie stało się Dzielnemu? przeczytaj 1 post własciciel go przejechał traktorem .... Quote
daga31081980 Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 bazar z którego połowa dla Dzielnego. Zapraszam!!!! http://www.dogomania.pl/threads/224173-Cuda-kosmetyki-ubrania-dodatki-odzie%C5%BC-robocza-na-Ikara-i-Dzielnego-do-20-03-12-g20-00?p=18778131#post18778131 Quote
ANETTTA Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 http://www.facebook.com/profile.php?id=100001001892686 Quote
ANETTTA Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 bazarek zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/224405-DZIELNY-przejechany-traktorem-przez-w%C5%82a%C5%9Bciciela-koniec-20-marca-2012?p=18806929#post18806929 Quote
ANETTTA Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Odebrany interwencyjnie 28-02-2012 z prywatnej posesji. Pies w stanie krytycznym; zmiażdżona czaszka, wciśnięta w mózg gałka oczna, sparaliżowany, zagłodzony, liczne krwawe rany na ciele. Wejście na posesje w asyście policji, na podstawie zgloszenia naruszenia ustawy o ochronie zwierząt. W chwili wejścia pies wył z bólu. Kilka miesięcy wcześniej został przejechany przez ciągnik i zostawiony na polu, żeby umarł. Umrzeć nie chciał. Miał zostać "dobity" przez właściciela. 29-02-2012 Informacje o stanie psa: płyn w brzuchu, serce powiększone, powiększona prawa nerka, ze względu na płyn w brzuchu na usg nie widać więcej, jest teraz cewnikowany, obrażenia przynajmniej kilkumiesięczne, zmiażdżona czaszka, pełne zrosty i okostnienie, nieoperacyjne, zaniki nerwowe, stąd gałka oczna jakby wyłączona, prawa półkula wyłączona, lewa przejęła funkcje, tył - zwyrodnienia i zapalenia stawów, kompletny zanik mięśni, głębokie czucie zachowane, macha ogonem, panuje nad oddawaniem kału, nie wiemy jeszcze, czy jest wyłączony pęcherz, wiek ok. 10-12 lat, waga 27 kg, stan ogólny dostateczny, w tej chwili nie kwalifikuje się do żadnej operacji, nie wymaga dalszej hospitalizacji, do dalszej diagnostyki. Jesteśmy w trakcie badań, potrwają przynajmniej kilka kolejnych dni. Wszystko musimy robić spokojnie. Pies wyjedzie z lecznicy ok. 16 do naszego ośrodka, będzie w domu opiekunki. Teraz jest jeszcze cewnikowany. 01-03-2012 Dzisiejsze dalsze badania: trzaśnięty ostatni kręg piersiowy a dokładniej zmiażdżony, płuca w porządku, narządy wewnętrzne w porządku, było ponowne usg, trzustka i śledziona w porządku, serce powiększone ale da radę, diagnozowana woda w jamie brzusznej to był olbrzymi wypełniony pęcherz, który porozpychał narządy, w zasadzie pęcherz znajdował się pod mostkiem, zostało scewnikowane 3 l zastoinowego moczu ze skrzepami krwi i osadami, pęcherz został wypłukany, jest podejrzenie atonii pęcherza, uszkodzone nerwy i zaciśnięta cewka moczowa, co bardzo źle rokuje, jednak dostaje leki pobudzające i może z tego wyjdzie. Pies premedykowany tylko relanium, właściwie mocniej uspokajany do wszelkich badań diagnostycznych, nie nadaje się ze względu na ogólny stan i serce do operacji. Dostaje sterydy, antybiotyk i leki przeciwbólowe, nadal nawadniany dożylnie, krwawienie z przewodu pokarmowego na skutek potwornego zarobaczenia, zapchlony. W zaleceniach oprócz leków koniecznie rehabilitacja, wszelkie zabiegi rozgrzewające i stymulujące, masaże. Jest szansa, poniewa Quote
Recommended Posts