Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Kaszanka z tego co wiem niedobrze ale bulterier trzymany w klatce tak potem sie zachowuje. Z tego co wiem nie moglby byc z innymi zwierzetami, bo ...:( zagryzl psa z tego co wiem choc nie jestem pewna, ale nie skreslajmy go przez to :( Do ludzi jest ok, a z tym psem, to w schroniskach czasem sie tak dzieje, jakby Bulik nie byl tzrymany w klatce to na pewno by do tego nie doszło :( jemu trzeba pomóc...
A Tiram jest bardzo lagody do zwierzat i do ludzi.Azalia, Tiram jest chudy na tej fotce, on gasnie w klatce, w schronisku i teskni za czlowiekiem, jest neisamowicie ulozony, kulturalny, zrownowazony pies, chodzi przy nodze jakby mial swojego pana, a przeciez ma tylko schronisko, kazdy o nim pisze ze szkoda by taki wspanialy pies sie zmarnowal ale mijaja miesiace, lata i nikt go nie wzial, stad moj apel do Was i prosba o pomoc dla niego...:( Moze ktos z Was moglby go adoptowac? Takiego kochanego ,mądrego psam to niesamowite uczucie moc pomoc takiemu psu..
Zastanawiam sie nawet nad platnym dt, niech sie ktos ze mna zlozy na niego ;( Bo nie dam rady placic za tzreciego psa, majac Fruzie i za chwile Arona w dt i hoteliku, wogole jest mi ciezko deklarowac sie jeszcze na niego, ale jest mi go bardzo zallllllll

Kaszanka, a dlaczego spytałas o Bulika, miałas dla niego na oku jakis domek? Musialabym sie dowiedziec o bardziej szczegolowe informacje o nim.

Alicja psy maja ogloszenia np Aron czy Fruzia, swoje wydarzenia na FB a jednak nie ma dla nich domu, nawet ze sczeniakami mialam problem bo byl slaby odzew na ogłoszenia.

Dziewczyny dziekuje ze jesteście !!!!!!!!!

Edited by patrycja100
Posted

Boziu drogi gdybym mogła adoptować jeszcze psiaka, mam już dwa, w styczniu adoptowałam Blue http://www.dogomania.pl/forum/threads/218493-Trójłapki-z-Piły-i-Jędrzejewa teraz muszę z nią troszkę popracować (lęk separacyjny, strach - z tym już lepiej) Potem w maju mam już zaplanowany wyjazd na 8 dni w tym czasie psiakami zamie się moja siostra (która też ma sunie i to chorą)I tak ciągle w kółko coś. No i nie ma mnie w domu 8 godzin dziennie - praca żeby się utrzymać i na moje psiaki.

Posted

patrycja100 napisał(a):
Cisowianka wiem jak to jest i ze nie ma mozliwosci wszystkim pomoc :(

:-( właśnie, wchodząc na Dogomanie za każdym razem boli serce że nie można pomóc stworzeniom tak bardzo potrzebującym, pomożesz jednemu a za chwilę kolejne,dobrze że są choć jakieś bazarki gdzie możesz dorzucić swój grosz, coraz częściej oglądany z każdej strony. Żeby można tak było wygrać milion w totka, ale ja niestety nie gram - szkoda mi kasy.
Trzymam kciuki za uśmiech losu dla Tirama i Bulika. Oczywiście będę zaglądać.Jak tylko pokaże się u mnie jakaś kasa dam znać.

• 3 weeks later...
Posted

patrycja100 napisał(a):
Kaszanka z tego co wiem niedobrze ale bulterier trzymany w klatce tak potem sie zachowuje. Z tego co wiem nie moglby byc z innymi zwierzetami, bo ...:( zagryzl psa z tego co wiem choc nie jestem pewna, ale nie skreslajmy go przez to :( Do ludzi jest ok, a z tym psem, to w schroniskach czasem sie tak dzieje, jakby Bulik nie byl tzrymany w klatce to na pewno by do tego nie doszło :( jemu trzeba pomóc...
A Tiram jest bardzo lagody do zwierzat i do ludzi.Azalia, Tiram jest chudy na tej fotce, on gasnie w klatce, w schronisku i teskni za czlowiekiem, jest neisamowicie ulozony, kulturalny, zrownowazony pies, chodzi przy nodze jakby mial swojego pana, a przeciez ma tylko schronisko, kazdy o nim pisze ze szkoda by taki wspanialy pies sie zmarnowal ale mijaja miesiace, lata i nikt go nie wzial, stad moj apel do Was i prosba o pomoc dla niego...:( Moze ktos z Was moglby go adoptowac? Takiego kochanego ,mądrego psam to niesamowite uczucie moc pomoc takiemu psu..
Zastanawiam sie nawet nad platnym dt, niech sie ktos ze mna zlozy na niego ;( Bo nie dam rady placic za tzreciego psa, majac Fruzie i za chwile Arona w dt i hoteliku, wogole jest mi ciezko deklarowac sie jeszcze na niego, ale jest mi go bardzo zallllllll

Kaszanka, a dlaczego spytałas o Bulika, miałas dla niego na oku jakis domek? Musialabym sie dowiedziec o bardziej szczegolowe informacje o nim.

Alicja psy maja ogloszenia np Aron czy Fruzia, swoje wydarzenia na FB a jednak nie ma dla nich domu, nawet ze sczeniakami mialam problem bo byl slaby odzew na ogłoszenia.

Dziewczyny dziekuje ze jesteście !!!!!!!!!

Tak pytałąm, sama nie mogę wziać, bo mam koty i inne zwiwerzaki a bullowate taką a nie inna mają naturę :( ale myślałam, ze może akurat jakoś z nim innaczej jest.

Posted

Moim zdaniem zanim ogłoszenia będą zrobione-potrzebne dobre zdjęcia,człowiek to bestia wzrokowa,jak się spodoba wizualnie to wejdzie i przeczyta dopiero.Wtedy potrzebny dobry tekst.Wieczorem poczytam wszystko,teraz muszę się brać za robotę ;)

Posted

dziewczyny wątek Tirama i BUlika umiera :( Czują się na pewno bardzo zle, są w schronisku cały czas......ale mam nadzieję ze w koncu coś sie ruszy....... jeszcze sa do wyadotowania nowe szczeniaki, sunie, dużo tego.....a Tiram i Bulik czekają........Macie jakiś pomysł?

Posted

ja ich na zywo nie widziałam, czy ktoś z dogomanii ma z nimi kontakt? Jeszcze mam inne psy do wyadoptowania, jak się z tym uporam to może ławtiej będize z dt... Wiem że tutaj niemal każdy ma juz zobowiązania finansowe więc ciężko znależc kogos kto cos da na dt :(

Posted

możecie porobić zdjecia na trawce ( ładne) i puścić pakiecik ogłoszeń a psy do czasu znalezienia domu posiedza jednak w schronie. Tylko takie wyjście widzę z sytuacji.

Posted

Tak.......choc teraz tak ciezko z adopcjami. Mam nadzieje ze adopcje ruszą. Szukam tez domu jednej bezdomnej starszej sunii która mieszka w polu na materacu :( Ale lepsze dla niej to niz schron, ma wolnosc i ludzie ja karmią...ale potrzebny dla niej domek bo bedzie coraz gorzej sobie radzic sama.

Posted

Tej suni nie da sie wysterylizowac bo jest za stara i za słaba, nie przeżyłaby, narkoza, operacja, jak pies jest stary i ma słabe serce niesie zbyt duże ryzyko :( Ona potrzebuje tylko domu na starosc, nie jest wymagająca.

Posted

Ogłoszenia na gumtree są niezłe , no i jeżeli byłaby kasa na transport to polecam śląski Dziennik Zachodni. Wiele naszych konińskich psiaków dzięki tej gazecie znalazło domki.