patrycja100 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 (edited) Tiram i Bulik to psiaki ze schroniska. Sytuacja się zmieniła dla Tirama. Jest obecnie podopiecznym fundacji przytulpsa. Niestety Bulik jest nadal w schronisku. -TIRAM -to starszy piesek ze schroniska. Nie było widokow na jego adopcje. Jednak doczekal sie- 29 wrzesnia zostal adoptowany- 26 pazdziernika zwrocony [FONT=Calibri][FONT=Tahoma]z adopcji. Wrócił do schroniska- na szczęście na krótko. 10 listopada adoptowala go fundacja przytulpsa.pl Dzisiejszy news ze strony fundacji:[/FONT][/FONT] Obecnie Tiram jest w klinice, gdzie będzie miał zrobione podstawowe badania. Może uda sie ustalić przyczyny biegunek i problemów z chodzeniem. Miejsce w bardzo dobrym hoteliku już czeka. Mamy nadzieję, że damy Tiramowi dużo dobrego i poczuje, że żyje a nie wegetuje. Mamy nadzieję, że będzie z nami jeszcze długo. Bądźmy wszyscy z tym kochanym psiakiem, któremu życie nie szczędziło ciosów. Na stronie fundacji beda sie pojawialy aktualne informacje o Tiramie, jest tam tez podane konto do wpłat jesli ktos chciałby czy mógłby wesprzec Tirama- wplaty z dopiskiem- dla Tirama. Pani z fundacji prosi by ja zawiadamiac o wplatach lub mozecie zawiadomic mnie to jej przekaze. W imieniu fundacji prosze o wsparcie Tirama i pomoc w oplaceniu mu hotelu- moze udalo by sie zlozyc na jego hotel? Ktos oplacil mu dwa miesiace pobytu w hoteliku, ale co dalej? Jest poszukiwany dom staly dla Tirama- i ODPOWIEDZIALNY czlowiek. Tiram nie moze po raz kolejny przezyc zawodu. BULIK- niestety nadal jest w schronisku i czeka na odmiane swojego losu. Nie ma ani deklaracji na jego hotel ani widokow na szybka adopcje- bo pomimo tego ze Bulik ma ogloszenia, nikt sie nim nie interesuje. Nie udalo by sie zebrac na jego hotel zeby mogl opuscic schronisko? Nie udaloby sie znalezc mu domu? Ogloszenia kompletnie nic nie dają. Bulik przyszedł do schroniska jako bardzo młody psiak, właściwie szczeniak :( Jest niezywklu i pełem uroku. Niestety już nieraz zawiódł go człowiek. To takie smutne ze mlodosc i zycie upływa mu za kratami i nikt go nie chce :( [FONT=Comic Sans MS] [/FONT] TIRAM BULIK ..................................................................................................................................................................................................................................................................... 6 lipca za Tęczowy Most odszedł Tiram.....Miał ponad pół roku szczęścia w domu tymczasowym.... http://psy.warszawa.pl/aktualnosci/p...php?fraza=1105 Bulik przebywa nadal w schronisku. Edited July 10, 2013 by patrycja100 Quote
patrycja100 Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 mam nadzieje ze sie uda pomoc tym psiaczkom Quote
AniaGucio Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Dzień dobry, coteczki! Jestem na zaproszenie. Może dobrze by było napisać coś więcej o psiakach, ich charakterze, gdzie teraz przebywają, gdzie ewentualnie zostałyby umieszczone, tj. w którym hoteliku.DT, etc. Quote
BasiaD Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Dziękuję za zaproszenie, ale niestetyt mogę tylko podnieść wątek..I trzymać kciuki za biedne psinki, żeby Wasze starania im pomogły.... Quote
patrycja100 Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Niestety u psiaków cisza, nikt nie zagląda :( Quote
spain2303 Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Patrycja, napisz coś więcej o psach, gdzie one właściwie się znajdują? Quote
spain2303 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Patrycja, pisz coś o psiakach:) Masz jakiś plan? Zbieranie na dt, szukanie bdt, ogłaszanie od razu? Quote
patrycja100 Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 Witajcie, plan mam taki ze najpierw fajny dt najlepiej, a potem domek staly, najpierw uzbieranie na dom tymczasowy, ale bede tez szukac domu stalego, niestety mam jescze problem z Zuzia ktora jescze nie ma domu, wszystkie szczeniorki oprocz Bezy juz pojechaly do nowych domkow, zostala Beza z Zuzia by nie zabierac Zuzi ostatniego szczeniorka i by ktos adoptowal je obie. Na Arona udalo sie zebrac deklaracje moze teraz tez sie uda? Dziekuje ze zagladacie :) Spain masz racje musze pisac i wierzyc ze sie uda :) Tiram i Bulik sa w schronisku w Warszawie. Spain jak myslisz jak dzialac co kokretnie zrobic? A co to jest bdt, bo wiem ze dt to dom tymczasowy :) Quote
cisowianka Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 patrycja100 napisał(a): Spain jak myslisz jak dzialac co kokretnie zrobic? A co to jest bdt, bo wiem ze dt to dom tymczasowy :) To ja pozwolę sobie na odpowiedź "bdt" - bezpłatny dom tymczasowy, a pdt - płatny ;) bezpłatny nie dostaje kasy za przechowanie i opiekę nad zwierzaczkiem czasami otrzymuje (może otrzymać)karmę, leki jeśli jest taka potrzeba lub z tego co się orientuje zwrot kasy np. za leczenie, to tak w wielkim skrócie. Ponoć bdt jest coraz mniej. Quote
spain2303 Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Myślę, że to dobry plan. A może jakimś cudem trafi się w międzyczasie bezpłatny dt? Oby z tymi psiakami, co masz teraz na głowie się udało, to będzie lżej.:) Quote
patrycja100 Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Ale jak znalezc taki bezplatny dt? Quote
cisowianka Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 http://www.dogomania.pl/threads/20791-Spis-Dom%C3%B3w-Tymczasowych-! ale z tego co mi wiadomo, jest ciężko z miejscami wolnymi w bdt Quote
spain2303 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Ale jednak czasami się trafiają, trzeba mieć nadzieję.:) Quote
patrycja100 Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 (edited) narazie nic sie w tej sprawie nie ruszylo :-( Walczymy by inny psiak, Aron, na ktorego sa juz deklaracje, pojechal w koncu do hoteliku. Co do tych psiakow to bdt bylby idealny, albo nawet jesli nie bezplatny to moze znalazl by sie jakis tanszy chociaz na jakis czas az sie nie znajda dla nich domy stale? gdyby nie to ze mam juz deklaracje na dwa psy, to oplacilabym hotelik chociaz jednemu z tych psiaków. Mozecie jeszcze zwolac wiecej dobrych duszyczek na ten wątek? :) Dziekuje ze jestescie i piszecie :) Edited March 27, 2012 by patrycja100 Quote
cisowianka Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Podrzucam, i podrzucę link gdzie się da, ;) Quote
patrycja100 Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 Cisowianka bardzo bardzo dziekuje :) Quote
cisowianka Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Sorki ale się nie postarałam, a tam gdzie wysłałam linka tego wątku - cichutko. W sumie to gdzie człowiek nie zajrzy - bida w potrzebie.Bardziej "bezpieczne" są bazarki. Właśnie czytałam o tym jak dogomaniaczki zawierzyły dt (płatnego?) - dla Juranda źle to się skończyło. http://www.dogomania.pl/threads/206804-JURAND-staruszek-ZMIANA-DT-POTRZEBNY-TRANSPORT-(NOWY-TOMYŚL)-I-DEKLARACJE-POMOCY!!/page37 Quote
Recommended Posts