demi Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 (edited) Feta z Legnicy Data: 11/02/2012 Inspektorzy TOZ Wrocław otrzymali błagalny telefon z prośbą o pomoc dla suni rottweilera, przebywającej w Legnicy w domu pewnej osoby nadużywającej alkoholu. Zgłoszenie było o tyle przerażające, że osoba zgłaszająca poinformowała nas, że z sutka suni zwisa około 2 kilogramowy guz, który ciągnie po ziemi… Inspektorzy TOZ Mateusz Czmiel, Paweł Tokarczyk oraz Joanna Kleszcz pojawili się na miejscu w celu zweryfikowania zgłoszenia. Przed przystąpieniem do interwencji poprosiliśmy o asystę Straż Miejską. Właściciel zrzekła się suni. Następnego dnia sunia o imieniu Feta została przewieziona do lekarza weterynarii, który przeprowadził operację usunięcia guza. Podczas zabiegu okazało się, że Feta ma jeszcze jednego mniejszego guza, który również został wycięty. Dodatkowo sunia została wysterylizowana. Zabieg przebiegł zgodnie z planem i bez żadnych komplikacji, dzięki profesjonalnym umiejętnościom dr Zdzisława Raka. Feta została odpchlona i odrobaczona. Edited February 29, 2012 by demi Quote
demi Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 (edited) Feta została oceniona na około 8 lat. Jest bardzo przyjaznym i towarzyskim psem, który uwielbia kontakt z człowiekiem. Jest bardzo grzeczna i posłuszna, nie wykazuje agresji do innych zwierząt Nadaje się do domu, gdzie jako jedyna będzie obdarzana miłością. Feta bardzo szybko odnalazła się w nowym otoczeniu, z pewnością zapomniała już o swoim byłym właścicielu, dla którego cenniejszy był alkohol niż zwierzę. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie dochodzi do siebie i czeka na nowego właściciela, który odda jej całe swoje serce i czas. Bardzo prosimy Państwa o pomoc finansową w utrzymaniu Fety: Pomóż nam pomagać! Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział we Wrocławiu ul. Żeromskiego 56, 50-312 Wrocław Nasze konto:PKO BP 59 1020 5242 0000 2202 0251 5096 dla wpłat zagranicznych SWIFT: PKOPPLPW Z dopiskiem: „Feta z Legnicy” Kontakt ws adopcji: Paweł Tokarczyk tel.: 883 922 126 (po 17:00) , e: pawel.toz@wp.pl lub Joanna Kleszcz tel.726 90 55 66 (po 17:00) , e: toz.wroclaw@wp.pl Edited February 29, 2012 by demi Quote
xmartix Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 zapisuję się Asia trzeba zmniejszyć zdjęcia Quote
Satrina Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Podeślę wałbrzyskim dziewczynom z Rottka-może uda się im pomóc suni. Quote
magdzior83 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 czy ktos jest w stanie dac mi namiary na DT w ktorym jest sunia??? Quote
Aki Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Witajcie, ja też jestem z Rottki. Napiszcie proszę trochę więcej informacji o suni: czy może mieszkać z innymi zwierzętami /w opisie jest info, ze zgadza się z innymi , ale z drugiej strony, że powinna mieszkać sama?, jak reaguje na dzieci?. Feta mieszkała w złych warunkach, nie wiem na ile jest zsocjalizowana - czy daje sobie radę w miejskich waruknach? Te informacje są potrzebne do ogłoszeń. Proszę o odpowiedź i oczywiście wszelkie informacje z DT, które pomogą znaleźć jak najlepszy domek dla Fety. Ona już dość się nacierpiała. Quote
demi Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 myśle, że najrzetelniejsze info dot Małej dam ja albo Paweł- nr w "ogłoszeniu" Dla Fety punkt zapalny jest szybki do znalezienia, a jak już sie znajdzie, to inny bombel nie wyjdzie z tego żywy... Feta nie widzi problemu, że inne psy koło niej chodzą, mogą być nawet w jednym domu, ale jak spotkają sie przy misce albo w zbyt wąskim korytarzu i na siebie wpadną bedzie ciężko. Feta mieszkała z człowiekiem, który nadużywał alkoholu dlatego też duża ilość ludzi, szum, muzyka czy biegające po chałupie psy nie są dla niej problemem. Ale Feta wie co jest jej, na co może pozwolić innym czworonogom. Nie wiem czy dość dobrze opisałam o co chodzi :) Quote
Aki Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Rozumiem :), postaram się jutro/ najpóźniej w poniedziałek napisać opis i zrobię ogłoszenia. Quote
demi Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Aki napisał(a):Rozumiem :), postaram się jutro/ najpóźniej w poniedziałek napisać opis i zrobię ogłoszenia. bede przeokropnie zobowiązana:) Quote
Aki Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 pierwsze ogłosznia już dodane, reszta w trakcie produkcji :) Trzymam kciuki za szybkie znalezienie cudownego domku dla małej. Quote
Dominika84 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Dołączam się do wątku :D To cudo jest u mnie na DT, demi i Paweł otrzymują na bieżąco informacje jak się ma Fetka i co nowego u niej, to oni ostatecznie odpowiedzialni są za Fete i jej adopcje. Jednak w razie potrzeby dodatkowych informacji mogę służyć pomocą. Dziękuje wam, że tu jesteście, dziękuje demi za założenie wątku. Prosiłabym o informacje, gdzie Fetka została już ogłoszona, ponieważ chciałabym również kilka ogłoszeń zrobić i założyć wydarzenie na fb. Mam też nowe zdjęcia i filmik, na których pokazane jest, jak Fetka "radzi" sobie z nową koleżanką, 4miesięcznym beaglem :) Jak tylko ogarnie jak je można tu wstawic, zrobię to :) Quote
Dominika84 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Galeria Fetki: http://www.dogomania.pl/site/gallery/d/9209/ Quote
demi Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 [quote name='Dominika84'] Jestem w szoku:D Quote
Dominika84 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Wszystkie byłyśmy w szoku :P Miski z jedzeniem schowałyśmy na wszelki wypadek :) Dokładniej wyjaśniając, Feta nie wykazuje agresji do psów nastawionych przyjaźnie lub neutralnie do niej. Trzeba uważać na psy... na właścicieli bardziej, którzy swoje psy agresywne puszczają bez kagańca i smyczy, wtedy może być nieciekawie, jak narazie udało się uniknąć takich sytuacji. Jeśli jakiś pies jej nie odpowiada zaczyna warczeć, wtedy ją odciągamy i problemu nie ma. Najczęściej takie sytuacje są u niej w stosunku do psów dużo większych od niej (2 razy w ciągu 3 tygodni się zdarzyło). Koty i wiewiórki :P traktuje jako "obiekty", które należy pogonić. Szczerze mówiąc, nie wiem jakby było z kotem w domu, bo Feta potrafi zadziwiać każdego dnia na nowo, ale osobiście wolałabym nie ryzykować. Do dzieci nie sprawdzona, ale jak przebiegną koło niej na ulicy nie zwraca na nie uwagi. Fetka najchętniej mieszkałaby w mieszkaniu (na parterze lub z windą i bliskim parkiem, gdzie mogłaby swobodnie spacerować) lub domu. Nie nadaje się mieszkać wyłącznie na dworze, jest zbyt towarzyskim psem. Uwielbia mieć w pobliżu człowieka. Jest wspaniałym psem. Przyszły właściciel nie będzie nawet przez chwilę żałował, że ją przygarnął, tego jestem pewna. Rozumie siad, daj łapę, czekaj, idziemy, szukaj, nie wolno ... . Nawet idąc przez ulicę przyśpiesza kroku :) Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu jej wspaniałego domu. Quote
xmartix Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 super zdjęcia :) Dominika wstawiaj je w mniejszym rozmiarze Quote
Dominika84 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='xmartix']super zdjęcia :) Dominika wstawiaj je w mniejszym rozmiarze Dobrze, następnym razem mniejsze będą :) Widziałam już ogłoszenie Fety na kilku portalach. Ja umieściłam narazie na (niektóre mogą się powtarzać): [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20774631_rottwieler_sunia_szuka_domu.html[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]http://www.mojpupil.pl/modules.php?name=Ogloszenia&op=view2&id=42686[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]http://www.kokosy.pl/zwierzaki/psy/50579.html[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Feta,60691[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]http://www.morusek.pl/ogloszenie/97859/lagodna-Feta-szuka-domu/[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]http://tablica.pl/oferta/lagodna-sunia-rottweiler-szuka-domu-IDRISw.html[/FONT] (na gumtree też już jest). [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
Recommended Posts