kinga Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 to jeszcze dla ciotki brązowej - wyjątkowo głupi i wyjątkowo szczęśliwy wyraz pyska. Quote
kinga Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 margaret napisał(a):piękna jest :) a przede wszystkim jest miła. bardzo miły, serdeczny, kontaktowy pies. aż za... odkąd mam na stanie Gaję, zaczęłam mieć problemy z cerą :shock: Quote
kinga Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Bardzo proszę, czy ktoś mogłby zrobić Gai allegro? Gaja została sama w kojcu, jej ukochana psiapsiółka Gejsza mieszka już od soboty w swoim domu. Widzę, ze pogubiona trochę jest, taka sama. Jak przyszłam w sobotę wieczorem do kojca, sama, bez Gejszy - to Gaja owszem, cieszyła się na mój widok, ale cały czas wypatrywała, kiedy zza moich nóg wyłoni się w koncu JEJ Gejsza. Bardzo byla rozczarowana. A tak w ogóle Gajka jest psem bardzo przyjaznym do innych psów. I samców, i suk. A do ludzi - to już nawet nie ma co gadać. Nawet jak biega luzem - to właściwie cały czas jest "przyklejona" do czlowieka. Jeden z fajniejszych psów, jakie miałam. Quote
Alojzyna Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 [quote name='kinga']Bardzo proszę, czy ktoś mogłby zrobić Gai allegro? mówisz- masz ;) http://allegro.pl/show_item.php?item=2234219153 Quote
zerojeden Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Właśnie miałam robić allegro dobrze że najpierw tu zajrzałam ;) Chyba wkradł się błąd "Decydując się na nią z nich pamiętaj, że będzie ona żyła 13-16 lat i przez ten czas będzie wymagała uwagi i opieki" Quote
kinga Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 dziękuję, kochane dziewczyny! Alojzyna - duże buziaki za allegro :buzi: Hałabajówka - równie duze za chęci :calus: Quote
kinga Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 Poczyniamy obserwacje co do kotów. Stosunku Gai do kotów. Przy czym ryzykuję swoje własne - jako, ze mam ich sztuk 4, ale za to potwornie głupie. Zamiast podstępnie rozproszyć się po ogrodzie, w którym lata Nowy Nieznany Pies - wszystkie głupki siedziały jak kwoki w jednym miejscu, oczywiście na ziemi, w zasięgu pyska Nowego. Ale widocznie ta taktyka miała sens - przeżyły wszystkie ;-). Gaja pogonić, owszem, pogoni - ale wygląda, że bez morderczych planów - nawet obwąchiwała z zaciekawieniem jednego czy drugiego kota, który nic sobie z niej nie robiąc - zajęty był akurat tropieniem myszy. No to kto chętny na Gaję.....? Quote
kinga Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 I jeszcze jedna informacja, po wizycie u weta. Gdy Gaję brałam, na początku lutego, ważyła 24 kg. Po niecałych 2 miesiącach u mnie waży już całe 33 kg ! :multi: Ciągle wygląda jak chudy pies. Ale już jak - pies. :roll: Quote
Alojzyna Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 PIĘKNIE :lol: czas najwyższy do nowego domku, bo cioteczka Kinga pójdzie z torbami ;) Quote
brazowa1 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 słuszna waga! Kingo,kiedy planujesz wyprawe po złote runo? Skrzynka tradycyjnie zagruzowana. z mniej fajnych spraw, Lira po dwóch tyg bez luminalu,zaczeła znowu latać.Więc pewnie luminal właczy sie na stałe do jej codziennego menu. Quote
margaret Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 po koleżeńsku - Kinga mnie nie zruga bo jest żywo zainteresowana efektami tego bazarku: proszę o pomoc w nakarmieniu innych psich brzuszków - ekspresowy bazarek w moim podpisie - potrzebuję ekipy wspierającej do promocji podbijania, help :modla: Quote
kinga Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 brazowa1 napisał(a): Kingo,kiedy planujesz wyprawe po złote runo? . Ha! A jednak czekasz na ten mój telefon, czekasz.... :diabloti: Quote
kinga Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 [quote name='margaret']po koleżeńsku - Kinga mnie nie zruga bo jest żywo zainteresowana efektami tego bazarku: proszę o pomoc w nakarmieniu innych psich brzuszków - ekspresowy bazarek w moim podpisie - potrzebuję ekipy wspierającej do promocji podbijania, help :modla: Margaret, kochana - bardzo Ci jestem wdzięczna w imieniu kropek za bazarek. Mam nadzieję, ze te bazarki wejdą ci w krew,bo bardzo mi się podoba ich tematyka - nawet, jeśli nie rozumiem większości tych psychologicznych niuansów :evil_lol: Quote
Alojzyna Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 czy był jakiś odzew z ogłoszeń? może trzeba by było zrobić jej wydarzenie na fb? Quote
kinga Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 Alojzyna napisał(a):czy był jakiś odzew z ogłoszeń? może trzeba by było zrobić jej wydarzenie na fb? Tak w ogóle w sprawie Gai miałam w sumie dwa telefony. Oba bardzo sympatyczne, z tym, ze jeden prosił, aby rozmowy nie traktować zobowiązująco, gdyż poprzednia suka odeszła bardzo niedawno i państwo nie są pewni, czy już są gotowi na nowego psa. W drugiej rodzinie nie ma pełnej zgody wszystkich członków co do posiadania psa, a im bardziej wchodziliśmy w szczegóły, tym więcej rozbieżnosci nam się pojawiało. Czyli na razie Gaja ciągle czeka na dom. Jest psem tak niesamowicie proludzkim, że zasługuje, aby jej miejsce było jak najbliżej człowieka. Gdyby udało się jej ogłoszenia rozszerzyć o fb - byłoby super. Quote
Alojzyna Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 niestety w tym nie pomogę - dałam jedynie link do tego wątku na stronie Psy do adopcji na fb Quote
brazowa1 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 ja ciągle bez FB,no nie chwytam tego i już. jak dziś Gaja? Bo pogoda koszmarna. Quote
kinga Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 Ja nawet nie próbuję chwycić FB. Gaja ma przejściowe towarzystwo. Bezceremonialnie doładowałam jej do kojca ...trzy psy. Małe co prawda, ale zaanektowały dwie duże gajowe budy, jak sie dogadają w nocy, nie mam pojęcia. Gaja jest sucz przekochana, we wszystkim ustępuje małym popierdółkom, nawet jeśli ze strachu startują do niej z zębami, albo jeśli bez sensu skaczą jak frygi, albo jesli siedzą przy samym wejściu do budy, trzęsą się ze strachu, i nie posuną się ani o krok, marnując takie wielkie wnętrze. Czuję się bardzo podle, że tak ją i jej lokum wykorzystuję. Ale wolałam jej dokoptować trzy małe popierdółki na dwa dni, niż jedną dużą bernardynkę na czas nieokreślony - bernardynka zajęła inne, naprędce przygotowane lokum. Quote
brazowa1 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 taka jestem ciekawa Twoich nowych nabytków,ze aj,aj,aj. Benke bardzo bym chciala zobaczyć. Quote
Alojzyna Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Odnalazłam wątek Gai - więc chociaż podrzucę brazowa1 napisał(a):taka jestem ciekawa Twoich nowych nabytków,ze aj,aj,aj. Benke bardzo bym chciala zobaczyć. wątku Yeti chyba nie ma :( Quote
Alojzyna Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 można prosić o jakies wiosenne zdjęcia Gai? wszystkich, którzy mają konto na fb proszę - wchodźcie na ogłoszenie Gai na tablicy http://tablica.pl/oferta/gaja---kuzynka-leonbergera-IDYAat.html i na samym dole klikajcie link "Dodaj do F" - przynajmniej co drugi dzień ;) Quote
kinga Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Alojzyna napisał(a):można prosić o jakies wiosenne zdjęcia Gai? ;) Tak, oczywiście - już od kilku dni zbieram się, aby jej coś zrobić. Tyle, ze ani wiosny u nas jeszcze nie ma, ani ja w formie (jakaś paskudna wirusówka mnie dopadła). Ale zdjęcia będą, obiecuję. Gaja ma cieczkę, w związku z czym mój Lipton - jedyny niewykastrowany w całym domowym psio-kocim towarzystwie, sukcesywnie dewastuje jej kojec. Oraz nasz dom, gdy go w końcu przyholujemy do domu. Po ogrodzie również plącza się od czasu do czasu małe wiejskie burki, które sobie tylko wiadomymi dziurami przedostają się na naszą działkę. Masakra z tymi cieczkami. Powtórzę, nie będę w tym oryginalna: Gaja to jeden z najmilszych psów, jaki kiedykolwiek gościł w naszym domu. I najbardziej uśmiechnięty, bez wątpienia. Taki zupełnie bezproblemowy pies, zadowolony niesamowicie z samego faktu, ze żyje. Quote
brazowa1 Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 ja tez wirusówka,gardło,węzły chłonne,jakas taka jestem bleeeee. Cieszmy sie,ze chociaz Gaja zadowolona z zycia ,mimo cieczki. Quote
Recommended Posts