mtf zalesie Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 moj kot dostawal nivalin po urazie i lapa niewladna bardzo sie poprawila,na recepte ludzka cena do przezycia Quote
Zefirek2 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Malutka miała nie bywałe szczęście, w tym rejonie odławiaja do "rzeźni' w Chrcynnie . Gdyby tam trafiła już po przekroczeniu progu schronu byłby martwa..... :-( Quote
sleepingbyday Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Zefirek2']Malutka miała nie bywałe szczęście, w tym rejonie odławiaja do "rzeźni' w Chrcynnie . Gdyby tam trafiła już po przekroczeniu progu schronu byłby martwa..... :-([/QUOTE] Faktem jest. Chrcynne to nie przelewki. słuchajcie, sprawa jest taka - nie ma co deliberować nad leczeniem łapki (ale miejscie w pamięci te informacje, przydadzą się na później), trzeba szukać dt, szukać kasy. sunia ma czas do poniedziałku, co oznacza jak mi się wydaje, że ma czas do niedzieli wieczorem. Ania tygrysiczka - zawału dostałam ;-) Quote
DOSIA_GRECIA Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 [quote name='mtf zalesie']moj kot dostawal nivalin po urazie i lapa niewladna bardzo sie poprawila,na recepte ludzka cena do przezycia[/QUOTE] a ten lek podaje sie w zastrzykach? Quote
bric-a-brac Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Jak już będzie łapina poskładana, to taka mała wdzięczna sunia, której tak z oczu patrzy na bank szybko znajdzie dom. To nie będzie wieloletni tymczas, tak sądzę. Przy tym jest tak urocza, że na pewno znajdą się jacyś wpłacający... Kwestia tylko dobrego domowego DT z dostępem do weta-ortopedy. A napisałam ten post z myślą, że może jest ktoś kto się przygląda i zastanawia wziąć, nie wziąć... Quote
DOSIA_GRECIA Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 dokładnie tak,.. chciałabym jak najlepiej dla tej bidy ale nie moge niczego obiecać,..serce mi sie kraje ale muszę patrzeć realnie. Kilka osób sieęzaangażowało ,..kazdy ma jakiś znajomych ale kulawy piesek to nie przelewki. Miałam juz dzisiaj chwile załamki i nadzieji... wszystkiego po trochu.. a psina cały czas dochodzi do siebie i śpi i śpi i śpi Quote
Akrum Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 jestem i ja u małej. jest śliczna i taka biedna. zabieram się za rozsyłanie watku. musi się znaleźć jakieś DT. Dlaczego tak mało osób jest, które dają BDT? wrrr... Quote
bric-a-brac Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Dosia z tego co wywnioskowałam szuka bdt. Ale wprost nie padły żadne słowa w kwestii finansów. Quote
Awit Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='DOSIA_GRECIA'] a psina cały czas dochodzi do siebie i śpi i śpi i śpi[/QUOTE] Wymęczona, obolała, wykończona psychicznie i fizycznie po tej drodze w nieznane. Śpi w ciepłym, dobrym i bezpiecznym miejscu. Quote
DOSIA_GRECIA Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 ja nawet nie wiem ile to kosztuje bo z moich mglistych informacji to wiem ze to różnie. Ja mogę się zadeklarować na jkąs sumę miesięcznie ale to wszystko zależy ...na krótszy czas większą na dłuższy ,mniejszą nie umiem nawet sprecyzować.. juz ponoszę jakieś koszty ale mniejsza z tym,. pewnie jeszcze ktos z rodziny i znajomych sie dorzuci...a jeszcze mamy zamiar robic zbiórke na ZAGINĄŁ_DOM proszę dawajcie znać jesli sa jakies mozliwości jak się pojawi mozliwość i będzie wiadomo za ile to wtedy postaram sie szybko cos zorganizować... Na tą chwilę wszystko wisi na nitce...Nie wiem co będzie w poniedziałek dlatego na razie nic nie kupuję,,..Bo może będą bardziej potrzebne pieniądze a nie rzeczy. Teraz podaje jej karmę Royala dla psów z problemami przewodu pokarmowego i witaminy,.. jeżeli się uda to jeszcze chciałam ją zaszczepic na wściekliznę. PROSZĘ POPYTAJCIE GDZIE MOŻECIE O DT... jak narazie z moich własnych poszukiwań nic nie wyszło. Quote
DOSIA_GRECIA Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [quote name='bric-a-brac']Dosia z tego co wywnioskowałam szuka bdt. Ale wprost nie padły żadne słowa w kwestii finansów.[/QUOTE] a co to znaczy bdt? dom tymczasowy jaki? Quote
DOSIA_GRECIA Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [quote name='wiosenka']Jestem i ja u psicy. A czy ona jest na FB?[/QUOTE] jest na moim profilu, na dom zaginął i udostepniona przez rodzinę i kilku znajomych. Quote
DOSIA_GRECIA Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 teraz musze iść do pracy na cały dzień.... co to będzie...? Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Bdt to bezpłatny dom tymczasowy czasami za zwrot kosztów karmy i weterynarza . Quote
malagos Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='DOSIA_GRECIA']teraz musze iść do pracy na cały dzień.... co to będzie...?[/QUOTE] Nie mam jak pomóc, sama mam kłopot z dwiema tymczasowymi suniami........ Quote
Ewa Marta Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Ale cudne maleństwo... Mam pytanie, gdzie ona w tej chwili jest? Zastanawiam się nad tym, do jakiego weta można ją zabrać żeby ocenił szanse na wyleczenie łapki. Moim zdaniem im szybciej zacznie byćrehabilitowana, tym ma większe szanse na wyleczenie. Dosia_Grecia, czy ona zgadza się z Twoimi psami? Czy nadaje się do domu z innymi psiakami jednym słowem? To bardzo ważne, bo jeśli do niedzieli nie znajdzie się jakiś DT, to trzeba myśleć o awaryjnym miejscu dla niej. Gdzieś na Ursynowie jest klinika, gdzie jest fantastyczne centrum psiej rehabilitacji. masaże, basenik i wszystko, co poprawia sprawność ruchową psa. Gdyby dla tej łapki była jakaś szansa, to warto za wszelką cenę uzbierać kasę na to. Zapisuję malutką, popytam gdzie się da o domek... Quote
DOSIA_GRECIA Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 Mam w domu dwa beagle, szaleją biją się ale chyba widzą ,że bida biedna i nie męczą jej zbytnio. Młodsza jest czasmi natarczywa i wtedy malutka bida pokazuje ząbki i straszy. Ale poza tym w żadnym stopniu nie jest agresywna. Do psów na podwórku też merda ogonkiem. Cały czas ma świadomość ,że jest spowolniona przez łapkę i chce spokoju, nie chce się bawić ignoruje psie zabawki, prawdopodobnie nigdy ich nie miała dlatego jak Dośka biega z misiami to ona się tylko złości ,że jest zamieszanie. Mieszkamy na Grochowie na Ursynów troche daleko. Korzystamy z weterynarza "cztery łapy" na ul. Paca. A jaki jest koszt takiej konsultacji w tej klinice na Ursynowie i gdzie to jest dokładnie? Czy oni przyjmują w soboty? Prawdę mówiąc myślałam ,żeby przez parę dni najpierw ją dożywić, żeby nabrała sił, niemalże z godziny na godzinę widać jakąś poprawę. Maleńka coraz lepiej radzi sobie z poruszaniem na trzech łapkach bo jest silniejsza. Po schodach nie ma mowy o chodzeniu,..przy chodzeniu ma problem z koordynacją, potyka się przewraca, ale dzisiaj już nawet podskakiwała żeby się przywitać. Quote
Ewa Marta Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='DOSIA_GRECIA']Mam w domu dwa beagle, szaleją biją się ale chyba widzą ,że bida biedna i nie męczą jej zbytnio. Młodsza jest czasmi natarczywa i wtedy malutka bida pokazuje ząbki i straszy. Ale poza tym w żadnym stopniu nie jest agresywna. Do psów na podwórku też merda ogonkiem. Cały czas ma świadomość ,że jest spowolniona przez łapkę i chce spokoju, nie chce się bawić ignoruje psie zabawki, prawdopodobnie nigdy ich nie miała dlatego jak Dośka biega z misiami to ona się tylko złości ,że jest zamieszanie. Mieszkamy na Grochowie na Ursynów troche daleko. Korzystamy z weterynarza "cztery łapy" na ul. Paca. A jaki jest koszt takiej konsultacji w tej klinice na Ursynowie i gdzie to jest dokładnie? Czy oni przyjmują w soboty? Prawdę mówiąc myślałam ,żeby przez parę dni najpierw ją dożywić, żeby nabrała sił, niemalże z godziny na godzinę widać jakąś poprawę. Maleńka coraz lepiej radzi sobie z poruszaniem na trzech łapkach bo jest silniejsza. Po schodach nie ma mowy o chodzeniu,..przy chodzeniu ma problem z koordynacją, potyka się przewraca, ale dzisiaj już nawet podskakiwała żeby się przywitać. Niestety nie byłam tam i nikogo nie znam, ale podobno to bardzo dobra klinika. Tu jest link dodanych teleadresowych: http://www.animal-center.pl/kontakt.html Fajnie, że masz beagle:-) Ja mam jedną beagielkę i dużego wielorasowca:-) Co ja sie za tą moją łobuzicą naganiałam, wiedzą tylko moje kolana (oba po operacjach po gonitwach za psem), ale kocham ja nieprzytomnie:-) Może warto zadzwonić do kliniki, powiedzieć o co chodzi i zapytać, czy mogliby jakoś pomóc... Dosia_Grecia, mam nadzieję że znajdzie się dla tej malizny domek, bo ona w schronie nie ma żadnych szans;-( Quote
DOSIA_GRECIA Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 Jutro wolne.... jutro pójdziemy do weterynarza opatrzyć łapkę bo sunia tak ją teraz wylizuję że zrobiła się ranka. Może będzie można zaszczepić na wściekliznę. Jutro nowy dzień dzisiaj jakoś przeżyliśmy a jutro będzie lepiej...:) Quote
bric-a-brac Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Jakie plany dalej? Tu się na dogo oferty dt nie sypią... Ten termin poniedziałek, jak to wygląda? Jak do poniedziałku się nie znajdzie nikt, zawieziesz na paluch? W psim aniele, pisałaś, że płakałaś. Na paluchu jest gorzej... Brakuje konkretnych informacji wg mnie w kwestii oczekiwań po wątku. Nie znalazł się żaden telefon, który rozwiązałby problem. Piszesz, że chcesz zaszczepić, zbadać u weta, a jak przyjdzie poniedziałek? Martwię się o tę sunię, wiem, że jak trafi na paluch, to już będzie najgorzej... Quote
wiosenka Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Z całym szacunkiem, ale pisałaś, że sunia miała robale, to warto jej podać drugą dawkę, a nie szczepić. Poza tym warto byłoby tutaj umieścić link do FB, zrobić jej wydarzenia. Sunia z mojego banerka znalazła BDT dzięki FB, niestety z powodu komplikacji po sterylce na ten domek trafił inny potrzebujący piesek. Quote
DOSIA_GRECIA Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 [quote name='wiosenka']Z całym szacunkiem, ale pisałaś, że sunia miała robale, to warto jej podać drugą dawkę, a nie szczepić. Poza tym warto byłoby tutaj umieścić link do FB, zrobić jej wydarzenia. Sunia z mojego banerka znalazła BDT dzięki FB, niestety z powodu komplikacji po sterylce na ten domek trafił inny potrzebujący piesek.[/QUOTE] Wiosenko... ja się nie znam na weterynarii od tego jest weterynarz . Skoro dostała środek na odrobaczenie to było bardzo prawdopodobne że w kupie pojawią się martwe robale dostała to samo co moje psy. dzisiaj idziemy do weterynarza jak uzna ,że trzeba podać znowu to poda..poza tym proszę czytać dokładnie bo już wcześniej pisałam o Fb. Od poniedziałku rusza akcja z zaginął dom a ja ze swojej strony udostępniam temat ze znajomymi na fb jeżeli chodzi o wydarzenie osobne...spróbuję zrobić .. Quote
DOSIA_GRECIA Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 (edited) [quote name='bric-a-brac']Jakie plany dalej? Tu się na dogo oferty dt nie sypią... Ten termin poniedziałek, jak to wygląda? Jak do poniedziałku się nie znajdzie nikt, zawieziesz na paluch? W psim aniele, pisałaś, że płakałaś. Na paluchu jest gorzej... Brakuje konkretnych informacji wg mnie w kwestii oczekiwań po wątku. Nie znalazł się żaden telefon, który rozwiązałby problem. Piszesz, że chcesz zaszczepić, zbadać u weta, a jak przyjdzie poniedziałek? Martwię się o tę sunię, wiem, że jak trafi na paluch, to już będzie najgorzej...[/QUOTE] Juz pisałam na Paluch na pewno nie zawiozę. A o co chodzi z tymi konkretnymi oczekiwaniami? w tytule podałam ,ze szukam DT i to chyba jest konkret. czy powinnam coś innego jeszcze napisać? Jeśli chodzi o telefon do mnie to uzupełnię chociaz jak ktos chce się skontaktować to wysyła na pw , ja zaglądam na dogo 100 w każdej chwili dnia w której się da...ale niestety pracuję i to w dodatku w terenie, jestem handlowcem jeżdzę cały dzień i nie mam kontaktu z internetem. Suńka jest u mnie od środy wieczorem. Cały czas sama też czegoś szukam, wczoraj wstępnie ktoś się wypowiedział w mojej rodzinie ,ze awaryjnie na kilka dni weźmie psiunkę ..ale to jeszcze nie jest rozwiązanie . Ta osoba wychodzi o 8 rano do pracy a wraca o 18. Nie wiem też czy to dobre rozwiązanie żeby malutką przenosić z miejsca w miejsce ale na razie innego rozwiązania nie mam a lepsze to niż w schronisku. A do weterynarza idziemy dzisiaj jak będzie można zaszczepić to zaszczepię dzisiaj. Robię co mogę.... Bardzo proszę pamiętać ,że ja nie ma doświadczenia w adopcjach, poszukiwaniach domów...spadło to na mnie bo nie mogłbym jej zostawić bez pomocy,..dlatego wszelkie rady i pomoc dotyczące szukania domku czy tymczasowego czy stałego bardzo są mi potrzebne. Edited March 3, 2012 by DOSIA_GRECIA Quote
Recommended Posts