asiamm Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Ja mogę w net ją powrzucać tylko wyślij mi jakiś tekst o niej i namiary na siebie (na pw). Wydrukuj też i porozwieszaj ogłoszenia w okolicy. Może ktoś jej szuka... EDIT: No i właśnie lepsze zdjęcia do ogłoszeń potrzebne. Quote
Milady Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Do ogłoszeń potrzebne jest wyraźniejsze zdjęcie... A jak sunia nie chce przez rzwi przechodzić, spróbuj jej nie zmuszać, tylko "namawiać" za pomoca psich łakoci. Na pewno pomoże. Lookata - a Ty bez smyczy z nią wychodzisz na spacery? Quote
Aga_Mazury Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Bardzo się cieszę, że nie zostawiłas sunieczki samej sobie... psinka (przynajmniej ze zdjęć) nie wygląda na dużą więc może i uczenie jej chodzenia na smyczy nie będzie aż takie upiorne...ale jak widzisz...sama "może"... napewno jak pisały już dziewczyny...największa odpowiedzialność spoczywa na Tobie... my tu tylko możemy próbowac mniej lub więcej pomagać... Quote
lookata Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Milady gdybyś słyszała ten przeraźliwy pisk!! jaki z siebie wydaje ta sunia to nie miałabyś serca zapinać jej smyczy, ona w smyczy nie ruszy się ani metr, bez smyczy to moge ją jeszcze odrobinę ponamawiać a tak to siedzi i piszczy! Boi się tej smyczy strasznie... wychodzenia też się boi, może ktoś ją na smyczy gdzieś przywiązał? Naprawdę nie potrafie jej na smyczy wyprowadzać, jutro jeszcze popróbuje, ale ona PłACZE! Nigdy nie widziałam podobnej reakcji na smycz. W ciągu 30 minut pojawią się zdjęcia. asiamm jakiś pomysł na nowy temat? ;-) Quote
asiamm Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 lookata napisał(a):asiamm jakiś pomysł na nowy temat? ;-) hehe, nie, no chyba ten jest na razie aktualny ;) spróbuj jej fotki lepsze zrobić to wrzucimy w net i poprosimy o allegro (wtedy będzie zmiana tematu :razz:) Quote
lookata Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 muszę uciec na godzinę z kompa, sunia ma CIECZKE! tzn zostawia krwawe plamy na podłodze... i jak ma mam ją odwieźć do schroniska?! eh, w piątek musze wyjechać - pewnie w domu powiedzą że mam sunie dać do schroniska w takim razie Czy mógłby ktoś ją wziąść na tymczas wtedy? Jeju ile trzeba zrobić z tą mała a w około ludzie którzy nie chcą mi pomagać i uważają za niezrównoważoną emocjonalnie ... p.s. podobają się zdjęcia? p.s.1 będe za godzinkę Quote
asiamm Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Podobają, podobają :) Śliczna sunia. Imię może by jej jakieś nadać.... Quote
malagos Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Zdjęcia ok, bo modekka sliczna! W sumie mogła się przyplatać jakś pokraka, a tu proszę- terierowata piekność! Może ona się nazywa Lokata?:cool3: Quote
lookata Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 hehehe.. najpierw wołałam do niej "lola", potem "kora", później "karusia", "kaja" a teraz to mówię "chodź tu mała" Śpi sobie w przedpokoju teraz, czy suczki bolą brzuchy jak mają cieczke? ona tak pomrukuje... POTRZEBNE CHOCIAZ DROBNE KWOTY NA WETA I ZAREłKO. Znacie może kogoś kto mógłby wziąść tą mała na jakiś czas, gdy będe musiała wyjechać? No i jak z tymi ogłoszeniami? Trzeba ruszać! Ta kochana istotka zasługuje na domek niemniej jak inne pieski na dogo! A dam jescze jedno zdjęcie - a co mi tam ;p Quote
asiamm Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 A na długo wyjeżdżasz? Żeby wiedzieć na ile ten tymczasowy tymczas potrzebny :evil_lol: Skleć jakiś tekścior do ogłoszeń i mi podeślij to ja jeszcze dziś może dam radę wrzucić na parę stron w necie (bo jutro czasu u mnie brak). Quote
lookata Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Wyjeżdżam na tydzień! Boże kochany... jak mi żal tej psinki tak przepychać z tygodnia na tydzień. Ale co robić?!?! Quote
asiamm Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Wrzuciłam na: http://www.bono-polska.pl/index.php/a/3/b/2/c/101/d/3/id/5203 http://www.eoferty.com.pl/id27780.html http://www.gumtree.pl/warszawa/zaadoptuj-zwierzaka_3665_1.html http://www.tresura.pl/ogloszenia.php http://www.adin.pl/flora_i_fauna/psy/oddam/ http://www.zx.pl/index.php?m=1&kategoria=Zwierz%EAta&id_kat=27 http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=24927&id_kat=12&pi=0 animalia Quote
lookata Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Super asiamm!! Dziękuje za pomoc!! :modla: Quote
asiamm Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 a co do tytułu... :cool3: może dopisz że allegro potrzebne Quote
lookata Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 tak jest panie władzo! ;-) tytuł zmieniony... czy ktoś ją przygarnie? dziś udało mi się za pomocą smakołyków wyciągnąci wciągnąć do połowy drogi do domu. Jednak w połowie schodów nie chciała już iść i musiałam ją na rękach wnieść. Przez cieczkę spacer jest okropny. W ogóle spacer z nią na osiedlu jest okropny. Nie wiem dlaczego ale ona ma manie obskakiwania mnie, nie da mi przejść metra, oprze się przednimi łapami i tak stoi. A ja nie wiem, o co jej chodzi?! Wiecie co... ona ma chyba pchełki, trzeba z nią iść do weterynarza! :( Quote
lookata Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 kochani ja naprawdę nie mam dużo czasu, jeżeli w piątek nikt jej nie weźmie chodźby na tymczas to będe MUSIAłA odwieźć ją do schroniska...:(:(!! To naprawdę NIE zależy ode mnie. Mała dzisiaj jak wstałam to przywitała mnie lizaniem po rękach i piskiem radości <ona nigdy na nikogo nie szczeka> Cały czas leży przy drzwiach cichutko w domu jest bezproblemowa, na dworze trzeba na nią uważać no i przekupywać żeby wyszła z mieszkania. jest KOCHANA! Zginie na 100% w schronisku. Nie wytrzyma tego jej serduszko. Przez ten tydzień jak mnie nie będzie to w domu nie bedą chcieli się nią zajmowac, tzn chodzi o te spacery to naprawdę problem ją wyciągnąć... POMOCY Co z tym weterynarzem? Nic się nie da zrobić? HALO Quote
Patikujek Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 śliczna sunia!!! ja niestety niewiele moge omóc. moi rodzice tez nie zbyt pozytywnie reagują na zwierzaki ale popytam znajomych może jakaś pomocsię znajdzie Quote
asiamm Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Hoop! Potrzebny tymczas na tydzień i pieniądze na weta i karmę. Quote
lookata Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 asiamm okazało się że rodzice chyba już się zupełnie nie zgodzą na powrót suni jak ją do kogoś wywioze - mówią, że sunia może szukać domku także u kogoś innego... żałuje że ją zabrałam... niewiele moge jej pomóc, widze jak szybko się do mnie przywiązuje ta mała i sama też o niej intensywnie myśle, a nie moge jej zatrzymać. Trzebabyło odrazu zadzwonić po schronisko! chce pomagać zwierzętom ale póki mieszkam z Rodzicami nie moge przynosić zwierzaków do domu. To był błąd. Teraz ta suczka dopiero będzie cierpieć - podwójne porzucenie! Zastanawiam się czy nie lepiej odwieźć jej już teraz - przecież trzymając ją dłużej bez szans na jej pozostanie tutaj tylko jeszcze bardziej ją ranie. Jeżeli nikt nie może jej ode mnie przejąć to chyba będe musiała ją zawieźć gdzieś do schroniska :( i to chyba jak najprędzej ze względu na jej dobro.. Quote
lookata Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Podsumowuję wiadomości o małej "X": Ma cieczkę bidna, przez co na osiedlu atakowana jest przez wszystkie psy. Ma pchły - informacja potwierdzona na 100% własnie jedną znalazłam galopującą po jej łapce Ma ogromny apetyt Jest bardzo bardzo bojaźliwa - potrzeba dla niej cierpliwości Nie była jeszcze u weterynarza więc nie wiadomo jak jej ogólne zdrówko i ile ma lat Jest bardzo, bardzo kochana i skrada serducho raz dwa! Quote
czarna anda Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 a tego weta pomoc to dlatego ze nie masz kasy czy jaki powod ze nie bylas ?? Jak ma pchly ma tez robaki - ni emozesz jej zakupic fronlinu oraz tabletek na robale ??? anda Quote
czarna anda Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 W gliwicach w schronisku kierownikiem jest moja przjaciolka =- zadzwon do niej i dogadaj sie ze pojdziesz do lekarza scgroniskowego i nie bedziesz musiala placic za to grosza Weterynarz jest w gliwicach sosnicy nazywa sie renata schneider telefon do schroniska i poptos Pania Barbare Malinowska powiedz ze dzwoisz bo dostalas numer tela od iwony kantorowicz tyle mog epomoc z daleka Quote
Recommended Posts